Öncelikle herkese merhaba.Ben 5 aydır kullanıyorum motorumu nadiren de olsa.Şu an 4000deyim.Apache imin herşeyinden çok memnunum yanlız geçenlerde farkına vardığım bir durumdan bahsetmek istiyorum.
E5 te gidiyordum,hızım 110 civarlarındaydı,hafif bir tumsekten gecmemle birlikte direksiyon bariz bir şekilde saga sola sallanmaya başladı,hani lastiği kontrol etmek için sağa sola sallarız ya aynen o şekilde(Tabi 3 cm i geçmeyecek bir sag sol dalgalanması)...Bu durum beyaz şeritlerden geçerken oldukça fazlalaşıyor,ayrıca yuksek hıza cıktıgımda kucuk bir tumsekte yine aynı durum ortaya çıkıyor...Bu durumu titreşimden daha farklı olarak değerlendiriyorum,cunku adeta her an gidon,motordan kopacakmış gibi tedirgin ediyor...
Buna benzer bir durum yaşadınız mı?Uyguladığınız çözüm nedir?
Kazasız belasız sürüşler...
tek tek fiyat sormak aklıma gelmedi ya ilk defa bu tür parçalar değiştirdiğimden fazlada üstüne gitmedim ama sonra kafama takıldı acaba herkes bu parçaları değiştiryor mu diye ? şimdi yedek parça fiyatlarını internetten arıyorum.
crayzboyone
Elimden geldiğince sorularına cevap vermeye çalışacağım :wiinkk:
Öncelikle bu motor alınır doğru düzgün kullanırsan 50.000 km'ye kadar belki de daha fazla rektifiye istemez..:cat:
Kullanım rahat ama cbf 150 kadar değil mesala..çünkü gidonda hafif bir titreşim söz konusu..
İstanbul trafiğinde zayıf kalmayacaktır..:wiinkk:
100 km'de sakin kullanırsan 2,4 yakıyor tam gaz gidersen 3 civarı yakıyor..normal kullanımda 10 ykr yakıyor..:mrgreen:
Az öncede dediğim gibi sport kullanırsan 3 Lt yakıyor..yani 11-12 ykr yakıyor..:cyclopsan
Yardımım olduysa ne mutlu bana..
Saygılar..:rendeer:
crayzboyone
Önemli değil..başka soruların varsa sorabilirsin..![]()
Peki sence Ruhsat plaka dahıl 3.500 bunumu almak daha ıyı yoksa ybr mı ? Cunku ben alıcam en az bı 3 sene 5 sene kullanırım bana uzun zmn guzel bakılacak zaten Hangısını alıyım .. Yıne tesekkur ederım ...
Maşallah allah nazardan korusun 16 km az bı km deıl ama PEkı o 100 km normal kullanımda kac lt yakıyor ve 1km kac kurus yakıyor???
arkadaşlar benm kafama takılan bir soru var motorumun her türlü bakımını yapacak bilgi ve teknik donanıma sahip biri olarak bilmediğim şey şu bakımlarını kendim yaparsam garantiden çıkarmı benm apache
örneğin yağ değişimi,yağ ve hava filtre değişimi, balata, buji, debriyaj teli, fren teli vs.
bu rodaj tekniği yeni çikti koray çikardi daha dogrusu basabildigin kadar bas:queen: