ÖTV ve Plaka masrafları neler...?

Arkadaşlar kuzenim İstanbul da bir bayiden sıfır motor aldı.ÖTV si olsun plakası olsun bu tür işleri kendisi yapacak.ÖTV ye olsun plakaya olsun ne yaklaşık ne kadar masraf yapar ve başka masrafı çıkar mı?Bu işler nasıl olur lütfen yardımcı olun.. Teşekkürler.

ötv motorun buyukluğune göre alınıyor diye biliyorum..
Aldığı motor ne marka ve model?
Plaka için önce sigortacıya git sigortanı yaptır daha sonra trafiğe gidip ruhsat alıyorsunuz daha sonra muayene gününü bekleyin bu arada muayeneyı beklerken şöförler odasından kendınıze defter açtırıyorsunuz.. ve plaka istiyorsunuz
muayeneden sonra ise tekrar trafiğe gidin ve ruhsatı mühürlettirin :)

serdarboy Bu Konuyla alakalı topic yoktu iyiki açmışsın sayende herkes faydalanacak.

Nasılmı?

Tabiki ilgili konuyu aratarak birsürü bilgiye anında ulaşacak

Walla adamlar yapmış helal olsun

ötv yi zaten motoru alınca vermiş olmuyomusun?plaka ruhsat ta 200 ytl civarında bişey

ötv motorun buyukluğune göre alınıyor diye biliyorum..
Aldığı motor ne marka ve model?
Plaka için önce sigortacıya git sigortanı yaptır daha sonra trafiğe gidip ruhsat alıyorsunuz daha sonra muayene gününü bekleyin bu arada muayeneyı beklerken şöförler odasından kendınıze defter açtırıyorsunuz.. ve plaka istiyorsunuz
muayeneden sonra ise tekrar trafiğe gidin ve ruhsatı mühürlettirin :)

"0" km motora ne muayenesi?

Arkadaşlar evet motor alınca ÖTV vermiş oluyorsun ama ne kadarı ÖTV ye ne kadarı motora gidiyor hem onu merak ettik hemde plaka ruhsat toplam maliyeti ne kadar tutar?
Motor 200cc dir.
Bir sorum daha olacak plaka ve ruhsatı motor aldığımız ilde çıkartmak zorunda mıyız?

abi bu arada plaka deıstırmek ıcın ne gereklı ve ıstedıgn plakayı nasıl alırsın ve ne kadar tutar

ruhsat ve muayanesi 2006 mondial 150 zat için 450 ye patladı arkadasımın

benim 1 ay önce çıkarttığım plaka-ruhsat masrafım 110ytl tuttu.Detayları hemen yazayım:

-Önce şöförler ve otomobilciler fed. bulup dosya ve gerekli evraklar alınır.
-Ardından sigortacıya gidilip, zorunlu trafik sigortası yaptırılır.(25ytl)
-Sigorta hallolduktan sonra evraklar bir muamelecide doldurtulur(ben tanıdık olduğundan 10ytl ye hallettim :)
-Evraklar alınıp trafiğe götürülerek tanıdık bir memura teslim edilir.Plaka no belli olduktan sonra, sana bir plaka fişi verilir.(harç paraları 60ytl civarında olması lazım yanlış hatırlamıyorsam)
-Bu plaka fişi ile yine şöförler ve otomobilciler fed. gidilip plaka bastırılır (8ytl)
-Plakayı aldıktan sonra tekrar trafiğe gidilir,plaka fişinin bir kısmı onlara bırakılır,ruhsat alınır,işlem sona erer.

Tüm ücretleri ayrı ayrı kesin olarak hatırlayamasam da, toplamda 110ytl tuttu benim masraf.2 saatte plaka ve ruhsatım hazırdı.Ama tabii bunda işleri tanıdıklara yaptırmanın da bir payı var :)

Honda bayilerinde innova 3.800 tl acaba plaka ruhsat masrafları içinde mi ?

ya ben de motoru alırken aldığım bayi direk muameleciye git form doldurt sonra trafik e git ordan yönlendirirler dedi hiç şöförler odası fed. Falan bahsetmedi kafam karıştı .s

Başka şehir'den işlemlere devam etme... ??

benim 1 ay önce çıkarttığım plaka-ruhsat masrafım 110ytl tuttu.Detayları hemen yazayım:

-Önce şöförler ve otomobilciler fed. bulup dosya ve gerekli evraklar alınır.
-Ardından sigortacıya gidilip, zorunlu trafik sigortası yaptırılır.(25ytl)
-Sigorta hallolduktan sonra evraklar bir muamelecide doldurtulur(ben tanıdık olduğundan 10ytl ye hallettim :)
-Evraklar alınıp trafiğe götürülerek tanıdık bir memura teslim edilir.Plaka no belli olduktan sonra, sana bir plaka fişi verilir.(harç paraları 60ytl civarında olması lazım yanlış hatırlamıyorsam)
-Bu plaka fişi ile yine şöförler ve otomobilciler fed. gidilip plaka bastırılır (8ytl)
-Plakayı aldıktan sonra tekrar trafiğe gidilir,plaka fişinin bir kısmı onlara bırakılır,ruhsat alınır,işlem sona erer.

Tüm ücretleri ayrı ayrı kesin olarak hatırlayamasam da, toplamda 110ytl tuttu benim masraf.2 saatte plaka ve ruhsatım hazırdı.Ama tabii bunda işleri tanıdıklara yaptırmanın da bir payı var :)

Çok güzel anlatmışsın schumacher__ , teşekkür ederiz...
Yalnız benim sormam gereken başka bir konu var.
Bunların hepsi motor'u aldığımız şehir ile oturduğumuz şehir aynı ise geçerli... dimi?
Benim durumumda ise ben motor'u istanbul'dan almayı planlıyorum ama tekirdağ'da oturuyorum ve 34 plaka değil 59 plaka almak istiyorum.
Ama diğer yandan da hazır 0.km almışken motoru, bu masraflara girmeden bayiden talep etmek istiyorum bunları...
"Plaka no alma" kısmına kadar bu işlemleri (istanbul'da) bayi'den yapmasını istesem, (yani ruhsat fln çıkarılsa, artık başka ne varsa işte...)
sonra aynı belgelerle tekirdağ'da işlemleri kaldığı yerden tamamlayabilir miyim??
Böylece plakam da tekirdağ plakası olmuş olur..
böyle bir ihtimal var mı acaba??

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim... ivedilikle bilgiye ihtiyacım var.. :queen:

F54

Çok güzel anlatmışsın schumacher__ , teşekkür ederiz...
Yalnız benim sormam gereken başka bir konu var.
Bunların hepsi motor'u aldığımız şehir ile oturduğumuz şehir aynı ise geçerli... dimi?
Benim durumumda ise ben motor'u istanbul'dan almayı planlıyorum ama tekirdağ'da oturuyorum ve 34 plaka değil 59 plaka almak istiyorum.
Ama diğer yandan da hazır 0.km almışken motoru, bu masraflara girmeden bayiden talep etmek istiyorum bunları...
"Plaka no alma" kısmına kadar bu işlemleri (istanbul'da) bayi'den yapmasını istesem, (yani ruhsat fln çıkarılsa, artık başka ne varsa işte...)
sonra aynı belgelerle tekirdağ'da işlemleri kaldığı yerden tamamlayabilir miyim??
Böylece plakam da tekirdağ plakası olmuş olur..
böyle bir ihtimal var mı acaba??

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim... ivedilikle bilgiye ihtiyacım var.. :queen:
senin ikamet nerde ise o ile ait plaka çıkar merak etme motoru nerden aldığın o kadar önemli değil ama senin plaka işlemlerini tekirdağda yapman gerekebilir bende başka ilden aldım motoru işlemler sakaryada bizzat benim tarafımdan yapıldı

angelus55 arkadaşım.

Motoru satın aldığında bayi sana fatura keser ve motorun uygunluk belgesini verir.ÖTV'yi de ödediyse bir de bunun fotokopisini.Bu aşamadan sonra, faturanın hangi ilde kesildiğinin bir önemi yoktur.Ruhsat işlemleri bu 3 belge ile hallediliyor.Tabi bir de sigorta yaptırman gerek.Sigorta bedeli illere göre değiştiğinden sigorta ve plaka işlemlerini Tekirdağ'da yapman senin için daha iyi olur.Bayi faturayı keser belgeleri verir motoru sana teslim eder.Bundan sonrası sana kalmış.İster motoru bayide beklet, işlemleri hallet, plakanı ruhsatını al plakanı motora tak bayiden öyle çıkart.İster plakasız olarak evine kadar getir.Ancak burada risk var.Plakanın olmadığını görüp durduran yada normal bir çevirmeye takılırsan polisin ne kadar anlayış göstereceğini bilemezsin.İlk günden motoru bağlatabilirsin. Benim tavsiyem, belgelerini al, tekirdağ'da sigorta yaptır, oradan emniyette ruhsatını ve plakanı al, bayiye gel motoruna tak.Sorunsuz olarak trafiğe çık...Umarım anlatabilmişimdir...

angelus55 arkadaşım.

Motoru satın aldığında bayi sana fatura keser ve motorun uygunluk belgesini verir.ÖTV'yi de ödediyse bir de bunun fotokopisini.Bu aşamadan sonra, faturanın hangi ilde kesildiğinin bir önemi yoktur.Ruhsat işlemleri bu 3 belge ile hallediliyor.Tabi bir de sigorta yaptırman gerek.Sigorta bedeli illere göre değiştiğinden sigorta ve plaka işlemlerini Tekirdağ'da yapman senin için daha iyi olur.Bayi faturayı keser belgeleri verir motoru sana teslim eder.Bundan sonrası sana kalmış.İster motoru bayide beklet, işlemleri hallet, plakanı ruhsatını al plakanı motora tak bayiden öyle çıkart.İster plakasız olarak evine kadar getir.Ancak burada risk var.Plakanın olmadığını görüp durduran yada normal bir çevirmeye takılırsan polisin ne kadar anlayış göstereceğini bilemezsin.İlk günden motoru bağlatabilirsin. Benim tavsiyem, belgelerini al, tekirdağ'da sigorta yaptır, oradan emniyette ruhsatını ve plakanı al, bayiye gel motoruna tak.Sorunsuz olarak trafiğe çık...Umarım anlatabilmişimdir...

çok güzel anlatmışsın dostum sağolasın.. bu işlemleri küçük şehirde çok daha hızlı ve ucuza yapabileceğimi düşünüyorum ben de..
bu işleri kendim yapacağımı söylersem bayii daha fazla indirim yapar mı acaba?? çünkü hiç yoktan 200tl ek masraf çıkacak.. :pale:
Bir de "TRAFİK TESCİLİ 117,00 TL" imiş.. asıl masraf bu heralde.. geri kalanı küçük miktarlarda farklı yerlere veriliyor anladığım kadarıyla..
Bu trafik tescil ücreti şehirden şehire değişiyor mu acaba?? değişiyorsa burda daha ucuza olur ve çok iyi olur.. :)
Gerçekten çok net anlatmışsın olayı.. anlattıklarında takılacak bir yer yok ama başka yerde okuduğum şu 2 şey muallakta kaldı;
Tahakkuk fişi ve Vergi dairesi alındısı... Senin söylediklerine ek olarak bu belgeleri de bayii vermesi gerekir demişler..
bunlar hakkında bir bilgin var mı acaba?? tahakkuk mahakkuk durduk yere daha da iş çıkarmasınlar??

Sana da teşekkürler F54.. :)

Trafik tescil dediğin 2 adet ruhsat kağıdı.O sabit değişmez.Değişen sigorta primi.Ben Eskişehir'de 15 TL'ye yaptırdım İstanbul'da 100 lira civarı demişlerdi forumda.Kaza oranı yüksek olduğundan.

Ben motorumu şehir dışından aldım.Fatura , uygunluk belgesi , ÖTV Ödeme belgesi ve vergi dairesi alındısı'nın fotokopisi gönderildi.Senin dediğin bu son ikisi oluyor sanırım.TC Kimlik no ile adıma bayi tarafından şasi no belirtilerek ödenmiş.150CC için toplam 68 lira.Bu alıcı tarafından da ödenebilir mi onu bilmiyorum...

Ek olarak plaka ruhsat işlemlerini kendin yapman tabiki daha karlı olur.Takipçi bedavaya yapmaz.Yoğunluğa bağlı olarak 1 iş günü ayırman gerekebilir.Kendin yapacaksan sabah 9'da sigorta yaptırıp vakit kaybetmeden emniyetteki işlemlere başlarsan daha iyi olur...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar