özer ağabey, çok teşekkürler beni motoran'dan aradılar ama henüz geri dönüş olmadı. istediğim parçaların gelip gelmediğini bilmiyorum. ayrıca altan motor'dan şikayetçiyim, bunu nereye bildirmeliyim.
motorda vites geçişleri biraz zorlanıyor bazen bu nasıl halledilir? 1
titreşim 5000-6000 devirde sanki biraz fazla gibi neden kaynaklanıyor olabilir ve çözümü nedir?
yağı ve bujiyi değiştirmeyi düşünüyorum, ne önerirsiniz? 3
ayrıca lastikler suya girdiği zaman kendilerini mezdeke sanıyorlar :queen: :queen:ne marka ne model lastik kullanmalıyım? 4
caddebostan'a ben de gelirim, nerede ve saat kaçta?
özer ağabey, lütfen beni biraz bilgilendirir misin?
Sana elimden geldiğince bilgi vermeye çalışacağım...
'' yeni '' bir motosiklet sürücüsü olduğun için bazı konulara fazla kafayı takıyor ve yoruyorsun sanki:wiinkk:
Motosikletin vites geçişleri güç ise birden fazla nedeni olabilir ama senin motosiklet sanırım daha pek km yapmadı dolayısı ile debriyaj balatası henüz aşınmış değildir (ilk kullananın nasıl kullandığını bilemeyiz tabi)
1 - belki vites değişiminde faktör olan ideal devirleri (zamanı)yakalayamıyorsundur!
2 - Debriyaj kolunu gerektiği kadar çekmiyorsundur! vs vs...bu konuyu ancak motosikleti gören / test eden servis değerlendirebilir.
titreşim 5000-6000 devirde sanki biraz fazla gibi çok göreceli bir kavram! titreşim olamaz demiyorum, nedenler olabilir çünkü! ancak Wolf'da pek titreşim izlediğimiz baki değildir! tabi senin titreşimi nasıl algıladığın ve Wolf öncesi kullandığın motosikletlerden edindiğin tecrübede önemli!
Yağ ve Buji konusuna gelince. Garanti devam ediyorsa mutlaka servis tercihini kullan! gereken tüm ilgiyi göstereceklerdir!yağ olarak 4T SAE 10W-40 farklı markalar olabilir!
Lastikler motosikletin orijinalleri sanıyorum?
Motosiklet/lere takılan ''fabrikasyon'' lastikler o motosikletin teknik yeteneklerine en uygunlarıdır mutlaka! sen tabi suda zemine yapışan (epeyce ısındıktan sonra tabi) lastik alabilirsin.O lastiğin adeti de 2-300 ytl olabilir ama alabilirsin istersen ve yeterince ısıtabilrsen daha az kayalar!! bak kaymazlar demiyorum!! daha az kayarlar. Motosiklet öncelikle bilgi ve beceri ama en önemlisi tecrübeye dayalıdır! zaman geçtikçe sende kullanmakta olduğun motosikletin sınırlarını keşfedeceksin.
Altan Motor'dan şikayetçisin ama gerekçeni yazmamışsın:bounce:Şikayet etmek yerine bence Altan Motor'a git ve sıkıntını tekrar dile getir ama buraya yazdığın gibi değil....erken / peşin hüküm ve şikayet kesinlikle çözüm değil, olamaz. Altan Motor uzun yıllardır Motosiklet sektörüne gerçekten kaliteyi hedef alarak hizmet vermiş, hala da veren bir müessese:wiinkk:
Cadde Bostan'a gelince. Bir mucize olursa orada olabilirim yoksa çook zor gelmem:salut:
Motosikletinin parçaları ile ilgili fabrikayı arayarak izlenen yol ile ilgili bilgi alabilirsin!