Yarım kalan Türkiye turu...

Tüm arkadaşlara merhaba.

13 Haziran 2008 akşamı ani bir kararla, Ergin (terror) ve Mustafa'nın (musturaki) Denizli yolculuğuna katılmaya karar verdim.

(aslında kandırıldım diyebilirim.:p)
Denizlide bir F650GS'e bakacaktık. Aslında bu, işin bahanesiydi. Amaç uzunca bir yol tepip, tüm kurtlarımızı döküp, bünyedeki

gazı çıkartıp, zihni ve bedeni felaha kavuşmaktı :)
Ertesi gün tapagaz İstanbula geri dönecektik. Ama Erginin bize söylemediği bir sürprizi varmış.:cyclopsan
sonradan öğreneceğiz...

1. Gün;

15d5dnd.jpg

14 Haziran sabahı Kumburgaz ve Beylikdüzünden yola çıkarak, Çobançeşmede Mustafayla buluştuk.
Benzinleri fulleyip son kontrollerin ardından, verdik gazı 1. köprü ve Eskihisar feribot yoluna.

bt1.jpg

bt2.jpg

bt3.jpg

bt6.jpg

bt8.jpg

bt9.jpg

bt12.jpg

Topçularda feribottan indikten sonra, Yalova - Orhangazi - İnegöl - Bözüyük - İnönü - Kütahya - Altıntaş - Dumlupınar - Banaz -

Sivaslı - Çivril Üzerinden Denizliye ulaştık.

bt15.jpg

bt16.jpg

bt17.jpg

bt18.jpg

bt19.jpg

bt20.jpg

bt21.jpg

bt22.jpg

bt23.jpg

bt24.jpg

bt25.jpg

bt26.jpg

bt32.jpg

bt34.jpg

bt36.jpg

bt37.jpg

bt45.jpg

bt50.jpg

bt54.jpg

bt56.jpg

bt59.jpg

bt60.jpg

bt61.jpg

bt69.jpg

bt70.jpg

bt71.jpg

bt76.jpg

bt78.jpg

bt80.jpg

bt81.jpg

bt83.jpg

bt84.jpg

bt86.jpg

bt88.jpg

bt89.jpg

bt90.jpg

İlk günün sonunda ben yaklaşık 670, Ergin 690 ve Mustafa da 650 km. yol yapmıştık.:cyclopsan
Motosiklet üzerindeki bu mesafeler hepimiz için ilk olmuş, ve kaba etlerimize beyaz bayrak çektirmişti :)

Fakat yolda karşılaştığımız manzaralar, İçinden geçtiğimiz Batı Anadolu rüzgarları, yol kenarı çeşmelerinde içtiğimiz sular,

gördüğümüz insanlar, yaşamlar her şeye değerdi. :cat:

İlk günün sonunda hemen bir otel ve lokanta bulduk, acilen homini gırtlak- pufidi kandil- tumba yatak yaptık :)

bt91.jpg

2. Gün;

aa1p4.jpg

Dün gece son dakikalarda, Ergin efendi ağzındaki baklayı çıkarmıştı. Biz de yorgunluktan dolayı hakkıyla kızamamış,

değerlendirme yapamamış, bugüne ertelemiştik mevzuyu.
Mevzu şu idi; Bugün, tüm Marmara bölgesinde sağanak yağış olacaktı.
Böyle bir bilgi yol arkadaşlarından saklanmamalıydı. :farao:
Bilseydim, bu geziye çıkmazdım. Fıstığın ön lastiği ıslak yolda sorun çıkarabilirdi. (Bizler de hatalıyız aslında. Kendi işini kendin

gör, meteorolojiye kendin bak.)

bt92.jpg

bt93.jpg

bt94.jpg

Geliş sebebimiz olan motoru görüp, içimize sinmediğini anladıktan sonra, Pamukkaleyi ziyaret edip İstanbula dönmeye karar

veriyoruz.

bt95.jpg

bt103.jpg

bt104.jpg

bt109.jpg

bt110.jpg

bt111.jpg

bt116.jpg

Fakat ben buraya kadar gelmişken dönmek istemediğimi söylüyor, Antalya üzerinden Silifkeye Dayımı ziyaret etmeyi

düşünüyorum.:wiinkk:

Aylardan beri uzunca bir Türkiye turu planlıyordum. Eski motorum Zongy satılıp, Şimdiki motorum Fıstık'ı alınca maddi olarak

biraz sıkıntı yaşamış, üzülerek ve istemeyerek bu turu gelecek yıla ertelemiştim.
Oysa şimdi, Batı Anadolunun ortalarındaydım. Yağmurdan dolayı İstanbula gitmek istemiyordum, Biraz dişimi sıkarsam, Güneye

doğru güzel bir tur yapabilirdim.
Durumumu gözden geçirdim. Biraz eşya ve ekipman eksiğim vardı. Ama çok da önemli şeyler değildi.
Herşeyden önemlisi, keyfim yerindeydi, güney yolları önümdeydi ve motorum bakımlıydı.
Öyleyse, çıkmalıydım bu yolculuğa.:wiinkk:

Kararımı yol arkadaşlarıma söyleyip, bir kaç kısa telefon görüşmesi yapıyorum ve Denizlide Ergin ve Mustafadan ayrılıyorum.
Onlar İstanbul, ben ise Antalya istikametlerine doğru yol almaya başlıyoruz.

Artık yalnızım...

bt137.jpg

Serinhisar- Acıpayam- Çavdır- Korkuteli üzerinden Antayaya ulaşıyorum.
Çavdır- Korkuteli arası ve sonrasında yer yer yol çalışmaları mevcut. Keyifli başlayan yolculuk, yavaş yavaş sıkıntı vermeye

başlıyor. Zira yol yapım çalışmaları bazı bölgelerde tehlikeli oluyor.
Dik ve virajlı rampalardan inerken, bir anda kum ve mıcıra rastlıyoruz. Bazen bu durum Km.'lerce devam ediyor. Yavaş sürate

seydediliyor. Sıcak kendisini fazlasıyla hissettiriyor. Bol bol su, soda ve çikolata molası veriyorum. Bazen yollar düzgünleşip,

uzuyor, fakat hepsinin başlangıcında radar tabelaları mevcut.
Radardan fena tırsıyorum. :) Ceza ödemek, tüm keyfimi kaçırır, tüm yolculuğun içine eder. Bu yüzden çok dikkatliyim :)

bt124.jpg

bt126.jpg

bt128.jpg

bt129.jpg

bt131.jpg

bt132.jpg

bt133.jpg

bt135.jpg

bt136.jpg

bt138.jpg

bt140.jpg

Antalya girişine yaklaşık 10-15 km. kala, bu güne kadar gördüğüm en berbat yola giriyorum.:cyclopsan
Yolda çalışma var. tek şeride düşmüşüz, inşaatın içinde sürüyoruz, karşıdan gelenlerle her an kafa kafaya geliyoruz, ve

anlaşılmaz bir şekilde trafik hızlı akıyor.:cyclopsan
Yoldaki tek motosikletli benim. arkadan, karşıdan, yandan, her taraftan sıkıştırılıyorum.
Dikkatim ve adrenalinim had safhada.
Bir ara, arkamdan gelen turist otobüsünün korna ve selektörlü tacizine gaz açarak tepki veriyor, ve anında mıcır havuzuna

giriyorum.:cyclopsan
Motor sağa sola kayıyor, hakimiyeti kaybediyorum. Düşmemek için ne yaptığımı bilmeden duruyorum, ve otobüsün yavaşlamış

olduğunu görüyorum. hemen en sağa, mıcırların içine çekiyorum. Karşıdan gelenler durmuş, film izliyorlar. Yanımdan geçen

otobüsteki sarı gacılar hayret ve endişeyle bana bakıyorlar.
Sinirlerim boşalıyor. kısa bir titreme yaşıyor, sigara yakıyorum. 15 dakika bekliyorum orada. Gelen geçen arabalardan dolayı toz

toprak içerisinde kalmışım. Ya bismillah diyerek, tekrar basıyorum marşa. Ucuz atlattık.:bounce:

bt141.jpg

bt142.jpg

bt143.jpg

bt144.jpg

bt145.jpg

bt146.jpg

bt147.jpg

bt148.jpg

bt150.jpg

bt152.jpg

Antalyaya girdiğimde, arka frenin zayıfladığını hissediyorum, ama önemsemiyorum. Şehir içinde, kısa bir kaybolmadan sonra,

Manavgat- Alanya yoluna çıkıyorum. Canım sıkkın, kimseyi aramak istemiyorum. Yol dümdüz. hiç durmadan sürmeyi

planlıyorum ve veriyorum gazı.

Serikte Arka fren tamamen boşalıyor. Günlerden pazar, her yer kapalı. Eski bir arkadaşı arayıp, tamirci ve otel soruyorum.

Yardımcı olmaya çalışıyor, ama işi başından aşkın. Kendime kızıp, tekrar yola düşüyorum.
Alanyaya vardığımda, yorgunluk kendini belli ediyor ve karanlık çöküyor. Bir Otel bulup, günü bitirmek istiyorum.
Sorduğum her otel astronomik rakamlar çekiyor. Adamları sopayla dövmek istiyorum :pr: :)
iyice daralıyorum. Yorgunum, keyifsizim, arka fren nanay, fazla şarj etmekten dolayı akü kaynamış, taşan elektrolizden dolayı

pantolonum ve sol ayakkabım delik deşik, toz-ter-pislik içerisindeyim, gece oldu, Hırvatistan maçı var, ben hala yoldayım.
Tek olumlu hadise, karnım tok. Manavgatta, kamyoncu lokantasında mükemmel bir yemek yemiştim. :cherry:

Bir benzinci tavsiyede bulunuyor. "Gazipaşaya git, orada ucuz oteller var. Buralar turistik, fiyatlar kol gibidir. ucuz bulamazsın.

":cat:

Tekrar basıyorum marşa, Gazipaşaya sürüyorum. Antalya merkezden, tee Gazipaşaya kadar fotograf çekmedim.
Karşıma çıkan ilk otele dalıyorum. Gecelik 15 Yetele. Banyosu da var. :) Odam biraz gecekonduya benziyor ama, umrumda

değil. Çarşaflar ve banyo temiz. acayip mutluyum. :cherry::
Maç da başlamış, ilk yarının ortalarındayız.

bt153.jpg

bt154.jpg

bt155.jpg

bt156.jpg

bt157.jpg

bt158.jpg

Maç sonunda, tarihi bir galibiyet alıyoruz. Otel sevinçten yıkılıyor. Millet arabalarla yollara dökülmüş. Balkona çıkıp, ben de

coşuyorum. :) Günün sonunda keyfim yerine geliyor. :cherry:

bt159.jpg

Ama bitkinlikten hemen yatağa devriliyorum. Artık yatay pozisyondayım. :)
Gözünü sevdiğiminin pozisyonu. :cherry:
Ay lav yu Gazipaşa Kent oteli. ::zwink::
ih liibe dih uleynnn ::160::::xs22::

3. Gün;

nx9w0j.jpg

Recep Tion abinin tarifiyle, oto sanayinin yolunu tutuyorum. İlk motor tamircisine girip, hidrolik haznesine takviye yapıyoruz. fren

işi tamamdır.
Zinciri geriyoruz, ama aküye müdahale edemiyoruz. O bölgeye biraz ali-cengiz yapmak gerekiyor. Boşver, sonra bakarız.

pantolonla ayakkabı nasılsa delindi zaten. :)

Saat 11.00 de tekrar düşüyoruz yollara.

bt166.jpg

bt164.jpg

bt165.jpg

Silifkeye yaklaşık 210 km. yolum kaldı. Virajların çok olduğu haritada görülüyor, fakat Şarköy virajlarına alışkınım.
"Sorunsuzca geçeriz fıstığımla." diye düşündüğümde, burası hakkında ne kadar kara cahil olduğumu bilmiyormuşum meğer.:bounce:

bt167.jpg

bt168.jpg

bt169.jpg

bt170.jpg

bt171.jpg

bt173.jpg

bt175.jpg

bt178.jpg

bt181.jpg

Bu yol, Gazipaşadan Silifkeye sadece 210 km. olan bu yol, tam tamına 7 saat sürdü.
Evet arkadaşlar tam 7 saat.:cyclopsan:pr:
Hani derler ya; "Anam ağladı", "İmanım gevredi", "Başım döndü" vs., hiç abartısız, aynen denildiği gibi, bitmeyen virajlarla dolu

daracık bir yol.

bt182.jpg

Full korumalıyım. Sıcak bir yandan, virajlar bir yandan, karşıdan gelen kamyonlar, otobüsler bir yandan. Kaç kere mola verdim,

kaç şişe su tükettim, kaç defa küfrettim hatırlamıyorum.:pr:
Monttan, dizlikten, Kasktan hatta motordan hiç bu kadar nefret etmemiştim. Virajların biri bitiyor, diğeri başlıyor. Birinden çıkıp,

diğerine giriyorsun. Dönüşün ötesini göremediğin için, gelen araçlar da yolu neredeyse ortalayarak geldikleri için, hızını

arttıramıyorsun, vites yükseltemiyorsun.
Düşük süratte, tın-tın-tın başın, gövden, popon pişe pişe yol alıyorsun.:pale:

bt183.jpg

bt185.jpg

bt186.jpg

bt188.jpg

bt189.jpg

bt191.jpg

bt194.jpg

bt196.jpg

bt197.jpg

bt199.jpg

bt201.jpg

bt203.jpg

bt204.jpg

Virajlar keskin, yol dar. bir süre sonra resmen strese giriyorsun. Bu durum hiç bitmeyecek hissine kapılıyorsun.
Fakat, aşağıda, sağ tarafında bir Akdeniz manzarası var ki, ömre bedel. :cat:
Sağ tarafında ballı şuruplu Deniz, dağ manzarası, önünde zehir zemberek viraj deryası.

Bu ikilem içerisinde, strese mi girersin, nirvanaya mı çıkarsın sana kalmış :queen:

bt209.jpg

bt210.jpg

bt211.jpg

bt212.jpg

bt213.jpg

bt214.jpg

bt216.jpg

bt218.jpg

bt224.jpg

bt226.jpg

bt228.jpg

bt229.jpg

bt232.jpg

bt234.jpg

bt237.jpg

bt239.jpg

bt241.jpg

bt244.jpg

Akşam 18.00 sularında Taşucu'da, kuzenim ve eşi karşıladılar beni. Onları görünce kabusun bittiğini anlayıp, mutluluktan uçtum

adeta. :):cherry:
Silifke kalesinde, Muhteşem Silifke manzarası eşliğinde güzel bir yemekten sonra eve doğru yollandık.

bt245.jpg

bt246.jpg

bt247.jpg

bt254.jpg

bt257.jpg

bt259.jpg

Yaklaşık 12 gün Silifkede kaldım.
Bu süre içerisinde Aya tekla manastırı,

bt409.jpg

bt411.jpg

bt413.jpg

bt417.jpg

bt419.jpg

bt423.jpg

bt424.jpg

bt426.jpg

bt430.jpg

bt431.jpg

bt433.jpg

Ve Cennet-Cehennem obruklarını gezip, Susanoğlu kıyılarını dolaştık.

bt324.jpg

bt326.jpg

bt328.jpg

bt333.jpg

bt335.jpg

bt338.jpg

bt342.jpg

bt347.jpg

bt350.jpg

bt352.jpg

bt355.jpg

bt356.jpg

bt361.jpg

bt362.jpg

bt364.jpg

bt366.jpg

bt372.jpg

bt380.jpg

Taşucu beldesine hayran kalıp, oraya yerleşme hayalleri kurduk. :)

bt479.jpg

bt459.jpg

bt460.jpg

bt462.jpg

bt464.jpg

bt465.jpg

bt466.jpg

bt467.jpg

bt468.jpg

bt472.jpg

bt475.jpg

bt476.jpg

bt477.jpg

bt494.jpg

bt495.jpg

bt496.jpg

bt498.jpg

Gülnar beldesi köylerinden birine gidip, Rigel nikli arkadaşımızın bir hayır işine vesile olduk.

(Bu mevzuyu ayrıca işledik. BKZ: "MT'nin sosyal gücü...")

bt274.jpg

bt286.jpg

bt282.jpg

bt295.jpg

bt300.jpg

bt303.jpg

bt318.jpg

Göksu ırmağı kenarında çaylar içtik. Sıcaklardan yandık, klimalarla serinledik. :)
Tarladan yeni toplanmış çilek, salatalık, domates, gibi bilimum meyve sebzenin, hormonsuz, dondurulmamış tatlarıyla tanıştık.

bt395.jpg

bt396.jpg

bt402.jpg

bt405.jpg

Bir yandan yüksek sıcaklık ve nem altında hayatın tadını çıkarmaya çalışırken, diğer yandan yolculuğun diğer kısmını
şekillendirmeye çalışıyorduk.
Mersin- Adana- Antep- Urfa- Mardin- Diyarbakır- Elaziz üzerinden Karadenize çıkmayı planlarken, İstanbulda yaşayan annemin
sağlık sorunu haberini alınca, motoru Silifkede bırakıp, acilen İstanbula döndüm.:pale:

bt500.jpg

bt501.jpg

bt503.jpg

Gelecek yıla ertelediğim büyük Türkiye turum, bir bahaneyle ve plansızca erken başladığı gibi, yine bir vesileyle yarım kaldı. Kısmet böyleymiş.

Derlediğim yaklaşık 370 adet fotografı picasa sayfama yükledim.
Fotografların detayları için tıklayınız...

Okuma zahmetine katlanan herkese teşekkürler. :)

Sürç-i lisan ettiysek, affola.
Hepinize selamlar... :rendeer:

[GV]-8232610561446554593&hl=en[/GV]

İstanbula dönüş raporu için tıklayınız...

Son düzenleme:
Resimlere tek tek baktım.Özellikle memleketim olan Silifke fotoğrafları bir başka.Bu güzellikleri ve doğayı birarada bulmak heralde çok zordur.Paylaşımlar için sağol...

mersin mt ye bi ara yazmıştınız.mersinde misafir etmek isteriz(mersin mt adına konuşuyorum).beqleriz yani hocam:p(nedense şu an adam gibi cümle kuramıyorum.sıcaktan heralde:p)

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Öncelikle Anne'ye geçmiş olsun, tez zamanda şifalar diliyorum.

Meşakatli fakat zevkli bir yolculuk olmuş, darısı başımıza ne diyeyim. :)

talihsizlikler olsa da güzel bir gezi olmuş.

o anamur yollarını bilirim, dön baba dön, arabada otobüste olan kusmaktan kendini alamaz. (kardeşimden biliyorum) dediğiniz gibi manzara da harikadır..

umarım gelecek yolculukta talihsizliklerle karşılaşmazsınız

keyifli sürüşler :)

anneniz için geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Eziyet olmadan daha doğrucu cefa olmadan sefa sürülmez siz yaşça benden büyük olduğunuz için daha iyi bilirsiniz. O yolların üç hafta önce bende tadına baktım. Virajlardan başınız dönüyor ama yinde manzara her şeye deyiyor. Anlamadığım bu haliyle nasıl uluslar arası yol olduğu. Öyle dar uluslar arası yol mu olurmuş. Kamyon veya otobüs gelince karşıdan, arabalar mecburren bekliyor kimi yerde. Emeğiniz vede paylaşımınız için teşekkürler.

güldiken abi helal olsun, uzun yola çıkan motorcuların cesaretine hayranım, başına gelen tehlikelerden dolayıda Allah korumuş bir daha tekrarını yaşatmasın, annemizin ciddi bi durumu yoktur inşAllah?

Ah abim yaw kıyamadım sana bi an :)

anneye şifa diliyorum,

mıcır olayında iyi yırtmışsın,

inşallah Allah dünya turu nasip etsin:p

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Güzel gezmişsin..Tebrikler..... :cat:

vaybe işte motor tutukusu budur
allah kısmet eder bende seneye yazın yapıcam hatta onun ıcın para bırıktırıyorum bu yaz yapıcaktım ev aldık olmadı saglık olsun
sne askere gıtmeden evel yapıcam bu işi

Süper Moderatör (BBRR)
Gurzanım gültekinim .. hiç sıkılmadan okudum yazdılarını ...vay be dedim sıkı motorcu ... Bu yolu hiç unutmayacaksın inan bana .. Ne kadar sıkılırsan yolda ileride o kadar komik kalıyor hafızada ..yeniden bi 600 cc alimde beraber yol yapak baba ne dersin ..

Harika olmuş. Emeğine, tekerine sağlık. Gezilerinin devamını dilerim. Annenizede Allahtan bol şifa dilerim.

Gültekinim ortaam eline,emeğine,yüreğine sağlık bir gezi bu kadar mı güzel ve keyifli anlatılır.
Keşke benimde gelebilme ihtimalim olsaydı gerçi benim tigerı o yollara vursaydık geri gelirmiydi bilmiyorum. Neyse denemeden bilemeyiz.
Anneyede acil şifalar tekrardan

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
güzel yazı yazmışsın. Daha fotoğraflara bile bakmadan yola çıkasım geldi. Annen için üzüldüm :salut: Anneye acil şifalar, Sanada en kısa süre içinde yarım kalan serüvenini tamamlamanı dilerim :rendeer:

geçmiş olsun Hanım Teyzeye...:(

eline ayağına sağlık valla:D:rendeer:
yalnız duraktaki fotoğrafı uygunsuz içerik olarak raporlayabilirim picasada
:queen:

Ertesi gün tapagaz İstanbula geri dönecektik. Ama Erginin bize söylemediği bir sürprizi varmış.:cyclopsan

Dün gece son dakikalarda, Ergin efendi ağzındaki baklayı çıkarmıştı. Biz de yorgunluktan dolayı hakkıyla kızamamış, değerlendirme yapamamış, bugüne ertelemiştik mevzuyu.
Mevzu şu idi; Bugün, tüm Marmara bölgesinde sağanak yağış olacaktı.
Böyle bir bilgi yol arkadaşlarından saklanmamalıydı. :farao:

terör bayılır süpriz yapmaya:queen:

Resimlere tek tek baktım.Özellikle memleketim olan Silifke fotoğrafları bir başka.Bu güzellikleri ve doğayı birarada bulmak heralde çok zordur.Paylaşımlar için sağol...
Eyvallah dostum. Silfke, özellikle Taşucu harika memleket.
mersin mt ye bi ara yazmıştınız.mersinde misafir etmek isteriz(mersin mt adına konuşuyorum).beqleriz yani hocam:p(nedense şu an adam gibi cümle kuramıyorum.sıcaktan heralde:p)
Kısmet olursa, rahatsız ederim sizleri. haberleşiriz. :wiinkk:
Öncelikle Anne'ye geçmiş olsun, tez zamanda şifalar diliyorum.

Meşakatli fakat zevkli bir yolculuk olmuş, darısı başımıza ne diyeyim. :)
Eyvallah BIYIKLI'm kaytanım. Yakışır sana şöyle bir "istanbul-Ayvalık" topiği :)
talihsizlikler olsa da güzel bir gezi olmuş.

o anamur yollarını bilirim, dön baba dön, arabada otobüste olan kusmaktan kendini alamaz. (kardeşimden biliyorum) dediğiniz gibi manzara da harikadır..

umarım gelecek yolculukta talihsizliklerle karşılaşmazsınız

keyifli sürüşler :)
Sağol Alper dostum.
anneniz için geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Eziyet olmadan daha doğrucu cefa olmadan sefa sürülmez siz yaşça benden büyük olduğunuz için daha iyi bilirsiniz. O yolların üç hafta önce bende tadına baktım. Virajlardan başınız dönüyor ama yinde manzara her şeye deyiyor. Anlamadığım bu haliyle nasıl uluslar arası yol olduğu. Öyle dar uluslar arası yol mu olurmuş. Kamyon veya otobüs gelince karşıdan, arabalar mecburren bekliyor kimi yerde. Emeğiniz vede paylaşımınız için teşekkürler.
Eyvallah dostum. İşte bu da, Türk işi interneyşınıl rod şeysi. :) (yerseniz hesabı) :cherry:
güldiken abi helal olsun, uzun yola çıkan motorcuların cesaretine hayranım, başına gelen tehlikelerden dolayıda Allah korumuş bir daha tekrarını yaşatmasın, annemizin ciddi bi durumu yoktur inşAllah?
Bir tek sen değil, alem hayran biraderim :)
Anne iyi şükürler olsun. Sağol. :wiinkk:
Ah abim yaw kıyamadım sana bi an :)

anneye şifa diliyorum,

mıcır olayında iyi yırtmışsın,

inşallah Allah dünya turu nasip etsin:p
Amiiiinnn. Cümlemize. :)

Güzel gezmişsin..Tebrikler..... :cat:
Sağol kanka.
25000000000000000000000000000000000000000
Yok mu arttıran? :)
vaybe işte motor tutukusu budur
allah kısmet eder bende seneye yazın yapıcam hatta onun ıcın para bırıktırıyorum bu yaz yapıcaktım ev aldık olmadı saglık olsun
sne askere gıtmeden evel yapıcam bu işi
allah (cc) gönlüne göre versin kardeşim.

gültekin abi vallahi kendim gitmiş gibi oldum:)
O sıcağı ben yedim ama. :)
güzel gezmişsiniz abi fotolar güzel ellerine sağlık
Sağol gıllı kardeşim.

Gurzanım gültekinim .. hiç sıkılmadan okudum yazdılarını ...vay be dedim sıkı motorcu ... Bu yolu hiç unutmayacaksın inan bana .. Ne kadar sıkılırsan yolda ileride o kadar komik kalıyor hafızada ..yeniden bi 600 cc alimde beraber yol yapak baba ne dersin ..
İtiraf edeyim ki; Silifkeden önce Marmarise, sana uyramayı, "ce-eee" yapmayı planlamıştım. ama gözümü yol bürümüştü, yapacak bir şey yoktu, ben de verdim gazı güneye. :)
Kısmetse, yaparız seninle uzunca bir yol. çok isterim billahi. :wiinkk:

Harika olmuş. Emeğine, tekerine sağlık. Gezilerinin devamını dilerim. Annenizede Allahtan bol şifa dilerim.
Çok teşekkürler dostum.
Gültekinim ortaam eline,emeğine,yüreğine sağlık bir gezi bu kadar mı güzel ve keyifli anlatılır.
Keşke benimde gelebilme ihtimalim olsaydı gerçi benim tigerı o yollara vursaydık geri gelirmiydi bilmiyorum. Neyse denemeden bilemeyiz.
Anneyede acil şifalar tekrardan
çan-çin bahane, yollar şahane. Fıstık olmasaydı, zongy'yle yapacaktım bu geziyi, biliyorsun.
Tayları vuralım bir gün şöyle karadenize. Yer elması gelmesin ama :) vır-vır-dır-dır... :queen:

güzel yazı yazmışsın. Daha fotoğraflara bile bakmadan yola çıkasım geldi. Annen için üzüldüm :salut: Anneye acil şifalar, Sanada en kısa süre içinde yarım kalan serüvenini tamamlamanı dilerim :rendeer:
Eyvallah dostum. Sağol.

geçmiş olsun Hanım Teyzeye...:(

eline ayağına sağlık valla:D:rendeer:
yalnız duraktaki fotoğrafı uygunsuz içerik olarak raporlayabilirim picasada
:queen:
sağol dostum.
Rapora gerek yok, ben üstünü çizdim, kulağını çektim zaten. :wiinkk:

terör bayılır süpriz yapmaya:queen:
Sürprizin kralını yaparım, aklı uçuklar garibin, haberi yok.:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar