Yağmurda motorsiklet kullanmak

ben yağmurda tam komediyim :cherry:
mont+eldiven+kask ok belden yukarısı ıslanmıyor, ama belden aşağısı sırıl sıklam oluyorum evden işe gidene kadar bende çare olarak yedek kıyafet alıyorum dükkanın otel içerisinde olma avantajını kullanarak bırakıyorum ıslanan kıyafetleri hamama saunada akşama kadar süper oluyor. :cherry:

gelelim itirafıma ne kadar yavaş gideyim desemde yapamıyorum :salut: geçen sene araba solluyordum yağmurda araba sürücüsünün yüzüme bakış ifadesine gördüm bir anda ve ibreye baktım 90'dayım ve geçen günde dolmuşu solladım dolmuştaki herkezin bakışına şait oldum bir anda kafamı sağa çevirince
bu olay bir anda gerçekleşiyor sanki yavaş gitmeyi denesemde gene hızlanıyorum :pale:
biliyorum diyeceğiniz lafı yakında asfaltı ziyaret edince anlarsın :pl:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
aman aman..... yağmurda sürat yapmakmı??? aman diyorumki amanlar aman yani :D

BBRR' Alıntı:
arkadaşlar ben iki senedir olayı şu şekilde çözüyom motorcular için üretilen vede hiçbir koruma özelliği olmayan (dizlik dirseklik) pahalı tulumlar yerine balıkçıların kullandığı alt üst 2 parça olan muşambalardan alıyorum hem çok iyi koruyo yağmurdan hemde çok ucuz :)

aldım değilde alıyorum dediğine göre belli aralıklarla alman gerekiyo...çabuk dağılıyolar dimi:)

ya istanbul karaköydede var hemde eşşek gibi kalın ve sağlamları var 15 milyona falan ama adamlar yeşil yada sarı falan yapmışlar olcak gibi diil:))

yapsana bi siyah bi koyu lacivert falan.

Kışlık montlar soğuktan da koruyor mu? Montun altına ince birşey giyildiğinde mont kışın yeterince sıcak tutuyor mu çok merak ediyorum doğrusu.

Forumdan Uzaklaştırıldı
koruyormuş hocam koruyormuş.
bakalım kısmetse alcam bende..... :cat:

yagmurda arabayla bıle hız yapmak karda hızdan daha tehlıkelı araba yuksek hızda suyun uzerınde gemı gıbı kayıyor arabayla en az 2 mılyon km fılan tecrubem var her kosulda su en tehlıkelisi

Bıktım ben de zaten kat kat giyinmekten.En kısa surede kendime bir motorcu montu alacam.

Merhaba,
Ben üstüme tam korumalı mont giyiyorum tamamen koruyor ve içimde sadece gömlek olsa bile üşütmüyor yalnız arabaların sıçrattığı çamuru akşam temizlemek sorun oluyor .
Altımda ise güzel bir kumaş görünümlü yağmurluk ve motor çizmesi var tek sorun işe veya eve girmeden evvel dizimden aşağıya bir hortumla su tutup çamurları akıtmak.
Bu gün fırsat bulursam montumun üstüne de bir yağmurluk alacagım. Böylece eve veya işe geldiğimde ustumede su tutabilirim. Zira güzelim mont nokta nokta çamurlanıyor ve temizliği fırçalamama rağmen zor oluyor.

Pendik Asya Motor cu dan aldim bir hafta once ince ama kesinlikle saglam iki parcali bir yagmurluk, cok begendim. 60 YTL ye satti bana.

Bende kumaş bir yağmurluk var. Poşet değil. Birde fermuarlı bir cantası var katlayınca A4 kağıdı boyuna geliyor. Dolaba kolayca sığıyor. Alt üst iki parça rengi mavi motorum ve kaskım gibi ;) . Ben alalı 2 ay oldu sanırım. Eminönün'den arkadaşıma aldırdım. Fiyatı 15 YTL. birde vinileks'ten pantolon diktirdim arkadasıma soguk gunlerde de onu giyiyorum.

Ben gecen seneden beri her gun motor kullaniyorum yaz ve kis. Tabiiki Avusturalya nin kisi Turkiyenin kisi kadar soguk degil fakat genede 1 dereceye dustugu oldu. Ben kat kat giyinmeye karsiyim cunku surusunuzu etkiler onun yerine ince fakat %100 yun giyinin ayrica motorsiklet suruculeri icin ozel termal ic camasirlarida var kisin isiyi tutar yazin terletmez. Yagmur damlalarina gelince yagan yagmur beni rahatsiz etmiyor fakat arabalardan gelen kirli su baska hikaye. Dry Rider firmasinin kislik eldivenlerinde isaret parmaginin ustunde ki madde (guderi zannedersem) temizlemenize yardimci oluyor.
Ben bunlari kullaniyorum tavsiye ederim
http://www.underleathers.com/?CFID=4853506&CFTOKEN=52709490

arkadaşlar kas camında şu durmaması için spreyler var onları kullanın çok işe yarıyor

u dönerken ıslak yolda 15 20 km yle yan yattım motorun ustundeydım hala bılader de atlıyım derken ayak parmagını sakatladı .donus acıları cok onemlı. yagmurla saka olmaz :mrgreen:

tek kazam yagmurda parke taş yokuş aşşağıya inerken hafif fren ve sağa yattım ayağı sucooter altında 1 sn kaldı ve çatlattı 40 gün alcı vs eski olay bilen bilir de işte aman dikkat diye yazdım tabi şimdi yağmurda daha yavaş ve yokuş aşşağı daha dikkatliyim sevgiler herkeze....:cherry:

istanbul, maslak harp akademileri önündeki geniş emniyet şeridini kullanan arkadaşlar;
1 tane çukur var. ama, yağmurda tamamen kapanıyor, görünmüyor.
aman dikkat.

Ben de biraz önce Rize'nin sağanak yağmurunda motorun üzerindeydim.. Kaskta biriken damlalar görüşümü zorlaştırdı. Vizörü açayım diyorum biraz, bu seferde damlalar suratımda kurşun etkisi yaratıyor :)
O dediğiniz spreyden edinmek şart galiba, özellikle bu şehirde.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
bende biraz önce Rize'nin sağanak yağmurunda motorun üzerindeydim.. Kaskda biriken damlalar görüşümü zorlaştırdı. vizörü açayım diyorum biraz bu seferde damlalar suratımda kurşun etkisi yaratıyor :)
o dediğiniz spreyden edinmek şart galiba özellikle bu şehirde.

biz yanıyoruz burada 34 celcius da
adam yağmurdan şikayetçi Temmuz ortasında:)

Yağmur yağıyorsa ve motorum garajda ise Rabbim mecbur bırakmadığı sürece hayatta garajdan onu çıkarmam,

en güzeli yagmurda son gaz vermek ölümle kalım arasında gidiyosun içini çok büyük bi korku sarıyor adrenalin yükseliyor mükemmel bir duygu kesin deneyin :) ama dikkat edin düşmeyin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar