Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

ybr city'yi bu gün ilk kez posta gazetesinde gördüm dikkatimi çeken ilk şeyi 2004 modeldeki kafa grenaji birde jantlari gözüme carpti bizim ybr lerde 3 çıbık city de 5 tane sayabildimbirde ufak tefek çikartmalar yapiştirmişlar..

beldeyama sitesinde görücüye çikmiş Orjinal yan sehpa tubeless lastikler (insallah kalitesi sakura gibi degildir) arka sinyaller farkli helojen far valla bide enjeksiyonlu olsaymiş ben benimkini satar bunu alirdim:)

Son düzenleme:
koruma demiri (25 ytl),,,arka çanta shad 32 lt (80 ytl)....yavaş yavaş gelişiyoruz :cherry:

cell-im motorun harika olmuş keşke ilk aldiginda taktirsaydin koruma demirini şimdi o farin üzerindeki çizik olmayacakti.... ama olsun dedigin gibi yavas yavas gelişeceksin bi dahakine arka lastik alirsin birde depo kilifi taktirisin sonra yan çanta alirsin.. böyle böyle gider

cell-im motorun harika olmuş keşke ilk aldiginda taktirsaydin koruma demirini şimdi o farin üzerindeki çizik olmayacakti.... ama olsun dedigin gibi yavas yavas gelişeceksin bi dahakine arka lastik alirsin birde depo kilifi taktirisin sonra yan çanta alirsin.. böyle böyle gider

saol..farın üstü çizik degil canım, reklam ile kapattıkya orayı :queen: ....evet şimdiki hedef lastikler...:)..depoyuda şeffaf boya korumalar var onlardan yaptırmayı düşünüyorum....bide jantları boyatsak nası olur acaba?:mrgreen:

Kırkpınar dolayısıyla Edirne'ye gelmeyi düşünen arkadaşlara uyarı:Edirne il sınırları içinde gece dahil hız kontrolü var.Malesef bilmeme rağmen dün gece 86 km ile radara girip 115 YTL cezayı yedik.Şu motorların hız sınırlarına da bir hayli canım sıkılıyor.Biliyorsunuz şehirlerarası yollarda 70 km, otoyollarda 80 km. Valla kimse büyük motorum var diye sevinmesin.Bu hız sınırlarında herhalde 600'lük bir alet bir veya ikinci vitesi geçemez.

Geçmiş olsun Yeniçeri, haklısın bu işin değişmesi gerek otomobiller de
olduğu gibi 90 km olmalı, heleki otoyollarında 80 km olması gülünç bir durum.

Merabayınn arkadaşlar bayaa aradan sonra yine burdayım :))))
Bu arada ybr zity güzel olmuş hp sinide arttırsalarmış daha iyi olurmuş

bu ybr city bizim makinalarin pabucunu damami atti arkadaşlar sizce:):p:p

valla görüntüye önem verenler alırlar :) ama kalitesine inanıp güvenilir alış verişi tercih edenler ve benim gibi ilk sahibini bulunca da kaçırmazlar :)

bu arada benim motor galiba sağır alışmış arkadaşlar:salut: ya da ybr'lerin bazılarında kesici mi ne varmış doğrumu ? eğer öleyse ben devredışı yapmayı düşünüyorum :) motorum 5.vitesde 7000 rpm üzerine çıkmıyor.:salut: rüzgar olmasa bile çıkmıyor ama diğer alt viteslerde redline 11000 rpm'e çıkıyor. bujisini değiştirdim ngk buji taktırdım. iridiyum gerekmez dediler. bir de hava filtresinin sünger kısmını deterjanla yıkadım ondan da epey kir çıktı :) napsamki? subap ayarı hava ayarına filan mı soksak motoru? tek istediğim benim bi arkadaşımdaki caracal'ı geçmek :) ıkına-sıkına 110 görüyor. :) ben 115 yapsam yeter :cherry: yardım istiyorum.

far'ı da H4 uyumlu hale getiremedim. eskişehir'de motoruma uyumlu duy hatta motosikletlere uyumlu duy yok. oto'lar için var o da klipsine uymuyor. burdan sizden birisi ybr'me uyumlu olanını temin etse de bana yollasa ? :)

valla görüntüye önem verenler alırlar :) ama kalitesine inanıp güvenilir alış verişi tercih edenler ve benim gibi ilk sahibini bulunca da kaçırmazlar :)

bu arada benim motor galiba sağır alışmış arkadaşlar:salut: ya da ybr'lerin bazılarında kesici mi ne varmış doğrumu ? eğer öleyse ben devredışı yapmayı düşünüyorum :) motorum 5.vitesde 7000 rpm üzerine çıkmıyor.:salut: rüzgar olmasa bile çıkmıyor ama diğer alt viteslerde redline 11000 rpm'e çıkıyor. bujisini değiştirdim ngk buji taktırdım. iridiyum gerekmez dediler. bir de hava filtresinin sünger kısmını deterjanla yıkadım ondan da epey kir çıktı :) napsamki? subap ayarı hava ayarına filan mı soksak motoru? tek istediğim benim bi arkadaşımdaki caracal'ı geçmek :) ıkına-sıkına 110 görüyor. :) ben 115 yapsam yeter :cherry: yardım istiyorum.

far'ı da H4 uyumlu hale getiremedim. eskişehir'de motoruma uyumlu duy hatta motosikletlere uyumlu duy yok. oto'lar için var o da klipsine uymuyor. burdan sizden birisi ybr'me uyumlu olanını temin etse de bana yollasa ? :)

bende motoru ilk aldigimda 5. vitste zar zor 100-105 yapiyordu bi kaç kere uzun yola çiktim onun dişinda motoru devirli kullandim şu an maksimum hizim 120 yi sonunda gördüm 15 bin kmdeyim bence senin süpap ayari yaptirmana gerek yok diye düşünüyorum motorun ne zaman elden ayaktan düşer yokuşlarda gitmez yaktigi benzinde artiş görülürse ozaman süpap ayari yaptir ben şu an 5. viteste 9 ila 10 bin devir arasinda kaliyor dahada yukari çikmiyor dedigin gibi diger vitslerde sıkıştırırsam 12 bine kadar geliyor....sana tavsiyem düz boş bi yol gördün mü allah ne verdiyse bas:D ama 4. viteste biraz sıkıştır sonra 5 yap:bounce:

yeni ybr nin lastiklerin markası duro.. cbf150 lastikleriyle de aynı..
H4 duy için geçmiş sayfalarda arayın, hatta bundan 2-3 sayfa geride olmalı, epey bişeyler yazmıştım. otomobiller için duy oluyor. klipsine uymaz zaten, fişleri aynen kes, ampule uyan fişleri aynen penseyle sıkıştır. çok basit işler bunlar

kardeş neden satmak istediğni yazarmısın

kardeş açıkcası ben ybr ye ısınamadım bana çok basit geldi.
Yani sıfır almama rağmen hiç güven vermedi.İlk motorum MZ di
sonra honda titan ramzey titan s honda cg kanuni kros kullandım.
ama bu motora nedense hiç ısınamadım.Hondaya çok alıstım belkide ondandır.
Bide yarış alma niyetim var kısmet olursa kredi çekip almayı düşünüyorum.
Dedigim gibi bi aciliyetimde yok zaten sonuçda satsamda çok bi para degil
kardeşimde binebilir ama yaşı küçük alışsın istemiyorum.
Oyüzden çok bi zarar etmeden satabilirmiyim diye düşündüm.
Aldıgım gibi duruyor motorum çizik yok hiçbi sorunuda yok zaten keyfi biniciyim paket motoru degil.

yeni city bebegin fiyatı 3.525 ytl pekte fark yok fiyat olarak,bu demektirki ben city alacagim,herkese hayırlı ugurlu olsun.

yeni city bebegin fiyatı 3.525 ytl pekte fark yok fiyat olarak,bu demektirki ben city alacagim,herkese hayırlı ugurlu olsun.

city benim cok hoşuma gitti eksikleri giderilmiş yeniden piyasaya sürülmüş ybr... şimdiden hayirli olsun aslinda şimdi eski tip ybrleri cok uygun fiyattan alabilirsin:rendeer:

maviergün,
Dün motruma Castrol Power 1 4T 10W-40 yağını koydum. Fiyatı da 15 YTL. 2000 km'de bir değiştireceğin yağ için 3-5 YTL'yi aramayacaksın. Hiç kullanmadıysan birkez kullanmanı tavsiye ederim.

meraktan soruyorum; bakimda konulan yagi onlar mi belirliyor yoksa sen yagini alip bundan mi koy diyosun..

Servisin elinde üç çeşit yağ vardı, hangisini istersin diye sordu
usta, ben de motora en uygun olan hangisi ise ondan kullanın
dedim, mobil konuldu. Kendi yağını getiren de oluyor.
2000 km'ye az kaldı, ikinci bakım zamanı geldi ama YBR 125 in
sorun çıkarmayacağını düşündüğümden servise gitmekten vazgeçtim,
bu sefer yağ değişimini kendim yapacağım.

Servisin elinde üç çeşit yağ vardı, hangisini istersin diye sordu
usta, ben de motora en uygun olan hangisi ise ondan kullanın
dedim, mobil konuldu. Kendi yağını getiren de oluyor.
2000 km'ye az kaldı, ikinci bakım zamanı geldi ama YBR 125 in
sorun çıkarmayacağını düşündüğümden servise gitmekten vazgeçtim,
bu sefer yağ değişimini kendim yapacağım.

bakimlarini serviste yaptirmazsan garantisi dusmuyo mu?

Evet garanti dışı kalıyor ama ybr oldukça sağlam, garantiden
şu parça değişti ya da arıza giderildi diyene rastlamadım,
bu yüzden servise gereksiz yere para vermeyeceğim.
Biriyle tanıştım geçenlerde zincir temizliği için bile servise
gidiyormuş, elinden birazcık iş gelen temel bakımlarını yapabilir, ,
diğer işler içinde (örneğin sübap ayarı gibi) tanıdığım bir tamirci
var gerekirse ona götürürüm, servisten ucuza gelir ve daha
güvenilir.

Evet garanti dışı kalıyor ama ybr oldukça sağlam, garantiden
şu parça değişti ya da arıza giderildi diyene rastlamadım,
bu yüzden servise gereksiz yere para vermeyeceğim.
Biriyle tanıştım geçenlerde zincir temizliği için bile servise
gidiyormuş, elinden birazcık iş gelen temel bakımlarını yapabilir, ,
diğer işler içinde (örneğin sübap ayarı gibi) tanıdığım bir tamirci
var gerekirse ona götürürüm, servisten ucuza gelir ve daha
güvenilir.
Aynen katılıyorum.Benim motor 30.000'e dayandı.Sadece geçenlerde zincir ve dişlilerini değiştirdim.Yağ değişimi gibi fasa fiso işler için servislere bir kucak para vermeye değmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar