- Konu Yazar
slm
Abim çok teşekkür çok sağol:rendeer:
Eyvallah abi gönlüne sağlık:rendeer:
Ben kendimde aynı zamanda künefeciyim künefenin her çeşidi ocakta ve közde
yapılır fırında aynı tadı aynı lezzeti vermez.
Çocukların gözleri ise dikkat etmedim doğrusu.
Antakya'nın ortasından geçen ve ovanın kurutulması çalışmaları sırasında nehir yatağının kentin içinden geçen kısmı ıslah edilerek düzgün bir kanal haline getirilmiş, Antik Çağ'ın Orontes'i olan günümüzün Asi Nehri'nin kaynağı, Lübnan Dağları'dır.
Amanoslar ile Keldağ arasında bir yatak oluşturan Asi Nehri'nin toplam uzunluğu 380 km. olup, nehrin büyük bölümü Suriye toprakları içinde bulunmaktadır.
Kuzey yönünde yaklaşık 30 km. boyunca Türkiye-Suriye sınırını oluşturacak şekilde akan Asi Nehri, topraklarımıza girdikten sonra batıya döner ve bugün hemen hemen tümü kurutulmuş olan Amik Gölü'nün ayağı Küçük Asi ile birleştikten sonra güneydoğu doğrultusuna yönelir ve yaklaşık 40 km. sonra Samandağ'ın güneyinde bir delta oluşturarak Akdeniz'e kavuşur. Antik çağda küçük tonajlı nehir gemilerinin seyrüseferine imkan veren ve Antakya'yı asırlar boyu Akdeniz'e bir su yolu ile bağlanmış olan Asi Nehri'nin bugün akıttığı ortalama su miktarı, kentin içinde 5.04 m3/sn.dir. Asi'nin Antakya içinden geçen ve bir kanal haline getirilmiş olan yatağı, yaklaşık 2 km. uzunluğunda ve 30-35 m. genişliğindedir.
Şişmez şişmez kaygısız ol:queen::queen::queen:abi sende hic vicdan diye bişey yokmu bu fotoları buraya koyuyorsun biri görürde biyerleri şişer diye düşünmedin mi:silent:
allah var en çok hoşuma giden geziler arasında yerini aldı harik gezi allah kaza bermez inşallah daha nice gezilere
hayali abi çok güzel bir yermiş gerçekten. Resimler, manzara, doğa bir harika. Oralara gitmiş kadar olduk sayende. Bunu bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim sana abi. Allah yolunu açık etsin. Eeee yemişsin bir de hatay künefesi keyifler gıcır tabii. Allah kaza bela vermeden daha nice gezileri bizlerle paylaşman dileğiyle abi tekrar teşekkürler:rendeer:
Abim çok teşekkür çok sağol:rendeer:
Eyvallah abi sağol:rendeer:Ö.Z.€.R;1145200' Alıntı:Mersin de cennet cehennem diye bir yer vardı. Ne yalan atayım, cenneti görmek için o kadar merdiveni indikten sonra cehennem daha hoşuma gitmişti.
Güzel gezi, emeğine sağlık.
ellerine emeğine sağlık alper abii çok güzel bir gezi ve o gezinin harika fotoları özellikle o kumsalda yerden çektigin resim ve gün batımına hayran kaldım. tekrar emeğine sağlık Allah kaza bela vermesin saygılar...![]()
Eyvallah abi gönlüne sağlık:rendeer:
Teşekkür ederim kısmet bellimi olur içersiniz birgün:rendeer:kardesimLe beraber imrenee imreneee baktik wallahi abi![]()
supppeeerrr bi gezi ve on numara fotografLar heLE o cagLAyan dibindeki cafede bi bira içmek geçmedi değiL içimizden..
Selamlar saygılar .Hocam çok keyifli bir gezi yapmış olduğun rapordan belli.
anlatım da bir o kadar keyifli olmuş.
Hocam şimdi raporda dikkatimi çeken ayrıntılara gelelim.
Önce Hasan'ın ufak çocuktan başlayayım.
Eğer fotoğraf çektiğin anda şımarıklık yapmadıysa gözlerde sorun var.
Farkında değilse acil bir doktor ziyareti gerekiyor.
Hasan arkadaşımıza iletelim.
Künefeci dikkatimi çekti.
Benim bildiğim künefe fırında olur.
Size sunum yaptığı tezgah sıcak tutmak için sanırım.
Galiba talep fazla.
Bir de bu Asi nehri ters akıyor demişsin ya.
Yani neye göre ters.
Denizden kaynağa doğrumu akıyor?
Şaka yapıyorum tabi ama nehir hakkında biraz daha bilgi en azından benim için iyi olacak.
Gerçekten merak ettim.
Ellerine kollarına sağlık.
Bi daha gidersen Taaa avrupanın bir ucundan sana selam var de Hasan'a...:cat:
Ben kendimde aynı zamanda künefeciyim künefenin her çeşidi ocakta ve közde
yapılır fırında aynı tadı aynı lezzeti vermez.
Çocukların gözleri ise dikkat etmedim doğrusu.
Antakya'nın ortasından geçen ve ovanın kurutulması çalışmaları sırasında nehir yatağının kentin içinden geçen kısmı ıslah edilerek düzgün bir kanal haline getirilmiş, Antik Çağ'ın Orontes'i olan günümüzün Asi Nehri'nin kaynağı, Lübnan Dağları'dır.
Amanoslar ile Keldağ arasında bir yatak oluşturan Asi Nehri'nin toplam uzunluğu 380 km. olup, nehrin büyük bölümü Suriye toprakları içinde bulunmaktadır.
Kuzey yönünde yaklaşık 30 km. boyunca Türkiye-Suriye sınırını oluşturacak şekilde akan Asi Nehri, topraklarımıza girdikten sonra batıya döner ve bugün hemen hemen tümü kurutulmuş olan Amik Gölü'nün ayağı Küçük Asi ile birleştikten sonra güneydoğu doğrultusuna yönelir ve yaklaşık 40 km. sonra Samandağ'ın güneyinde bir delta oluşturarak Akdeniz'e kavuşur. Antik çağda küçük tonajlı nehir gemilerinin seyrüseferine imkan veren ve Antakya'yı asırlar boyu Akdeniz'e bir su yolu ile bağlanmış olan Asi Nehri'nin bugün akıttığı ortalama su miktarı, kentin içinde 5.04 m3/sn.dir. Asi'nin Antakya içinden geçen ve bir kanal haline getirilmiş olan yatağı, yaklaşık 2 km. uzunluğunda ve 30-35 m. genişliğindedir.
Canım benim:rendeer::cat:oy oy oyyyy hayali abim ne ara gittin geldin. hatay gercekten güzel yermiş sayende gitmiş gezmiş gibi oldum![]()
Son düzenleme: