GV 250 nin motoru kullanılıyorsa bu daha kotu bısıy cunku o zaman GT250 R resmen bır chooper-cruiser motorunu kullanıyor racıng olması durumundan soz edemeyız o zaman bu durumda.
Comet motora teknik anlamda devır kesıcı koyulabılır tabi ama kullanım mantıgı gozonune alındıgında kullanışlı bir uygulama olmaz bu.Cunku comet motorda redline kapatmaya çalışmak zaten pek mantıklı bişi diil.
Cometi kuryeler kullanıyor demekle kuryelerle ılgılı bı kucultme durumunu kastetmedım.Kuryeleri gostererek, kullanış amacının genel kullanıma uygun oldugunu, racing olmadıgını gostermeye calıstım.
GT250 ile GT250 R arasındaki motor farkı neymiş bi izah edebilirsen bilgilenmiş oluruz.
Bence sen hayatında hiç Derbi GPR 125 R ' ı yakından görmemişsin.Dizayn konusunda eleştirilebilecek bir makine diil herkesin begenısını kazanmıs bir model.Cunku aprillia RS 50 ile aynı kasaya sahiptir italyan dizaynı yani anlıycaan.
Hyoyu sevmiyorum çunku Cunku safkan bir racing diil kesinlikle.Şahin görünümlü doğan gibi.Racing görünümlü comet yani.
Biz de safız ya Comet ile arasındaki farkı anlayamadan fazladan para vererek GT250R aldık.!
GT250R GV250'nin motorunu kullanmıyor. Aynı motor bloklarına sahipler (hani Fazer'ın R6 motorunu kullanması gibi). Farklı ayarlar ile farklı güçlerde çalışıyorlar.
Sizle polemiğe falan girmeyeceğim. Bindiği motordan gayrısını tanımayan arkadaşlara benziyorsunuz. Ne desek nafile onun için.
Comet ile R arasında şanzıman oranları olarak bir fark olduğunu söylüyor Hyo'cu arkadaşlar.. Aerodinamik yapısı itibari ile de R top speed'te biraz önde.
Şanzıman oranları vs. ile Comet arasında hiçbir fark olmasa bile kullandığı motor 250 sınıfı içinde en perf. motor ve V-Twin motor ile performans ve yakıt ekonomisini bir arada sunuyor.
Benim GT250R'ın tek eleştirdiğim yanı biraz ağır olması. Bu da onu Doğan görünümlü Şahin falan yapmaz. 2. el değeri,tutulması yönü ile GPR 125 ile kıyaslarsanız bu açıkça görülür (he he!)
Krank mrank diye ağzına sakız yapan arkadaşlara bu motorun nasıl sağlıklı devirler çevirdiğimi gösterebilirim (3-5 tane motorun canını almak için son hız denemesi yapan arkadaşı referans almak ile markaya pislik atmak en kolayı)
Derbi GPR125'i yakından gördüm. İtalyan dizaynı beni ilgilendirmiyor.
İsterse üstünde 600'lük bir makinanın motoru olsun. Yapı olarak ince duruyor.
GT250R'a göre oturuş pozisyonu da daha dik. Bu mu safkan racing oluyor peki ? (Ona bakarsanız Yamaha DT125'in motorunu kullanıyor GPR. Hani GT250R Comet'in motorunu kullanıyor ya !...)
Neyse GPR'nin bilmem nesini tartışacak değilim. (büyük SS'lere başlangıç dedin mi aklıma gelen bir model de değil)
Siz başka bir konuda GPR125, GT250R'a falan toz yutturur demiştiniz de bende teknik bilgi istemiştim. Cevap gelmemişti tabi.
125 kg olan bir motor ile yaklaşık 170 kg bir motor arasında illaki perf. farkı
olacaktır. 2 zamanlı bir motorunu kullanması ayrı bir konu. (yağ yakması,belli bir km'den sonra GPR125'in motorunun rektefiyeye ihtiyaç duyması,4 zamanlılara göre çok benzin tüketmesi de cabası)
Siz bana GPR125'in 0-100 km/h hızlanmasını ve maksimum hızını söyler misiniz?
Hatta esnekliğini falanda biliyorsanız belirtin.