Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

arkadaşlarım :) motor-daşlarım :p ilk vitesli motorum oldugu için düşük viteslerde gaz açma hevesimi aldım :) ama yakın zamanda gezilere katılacağım için motorumda galiba max hız problemi var. eskişehir-bursa ve eskişehir-ankara karayollarında yaptığım denemelerde motorun bazen 90 bazen de 100km-s hıza çıkamıyor. çoğu zaman da 90a zoraki çıkıyor.:) bu konuda bilginiz varmı ? nerelerine baktırayım motorun ? bugün hava filtresini keşfettim. yıkadım temizleyip kurutup yerine taktım. o'nu hallettim yani. :)

Tesekkür ederim sedat,bakacaz artik nasıl olacakk buu işlerr.illede ybr,illede sıfırr,illede kırmızıı.az kaldii kavusmamaa,en geç eylül 15 alamazsamm dahada almayacagım.ama ne yapıp edip eylül 15 den önce alacagım Allahın izniylee..

Bana kalırsa sen bu YBR'yi alamayacaksın be şuayip... En iyisi sen elindeki motorun kıymetini bil. Bak, ben yolda kaldım ama sen hiç kalmadın ;) de mi?

arkadaşlarım :) motor-daşlarım :p ilk vitesli motorum oldugu için düşük viteslerde gaz açma hevesimi aldım :) ama yakın zamanda gezilere katılacağım için motorumda galiba max hız problemi var. eskişehir-bursa ve eskişehir-ankara karayollarında yaptığım denemelerde motorun bazen 90 bazen de 100km-s hıza çıkamıyor. çoğu zaman da 90a zoraki çıkıyor.:) bu konuda bilginiz varmı ? nerelerine baktırayım motorun ? bugün hava filtresini keşfettim. yıkadım temizleyip kurutup yerine taktım. o'nu hallettim yani. :)
Uzun yolculuklara YBR katagorisinde olmayan motorlarla grup yaparak çıkmanı pek tavsiye etmem.Onlarla gitmen mümkün olmaz.Motorun 100 yapsa bile olmaz.250 cc bir makina bile 100 km'de hiç zorlanmazken bizim YBR 80'den sonra zaten anırmaya başlıyor.Bu sebeple olmaz.Bir tek yolu var gezi boyunca gruptaki arkadaşlar 70-80 ortalama ile gidileceğini taahhüt ederlerse gidilebilir.Motora gelince yapığlabilecekler şunlar:Hava filtresi temizliği, bujinin yenilenmesi,kaliteli bir yağ ile değişim, yağ filtresinin temizlenmesi, Karbüratörünün temizlenmesi,debriyaj ayarının iyi yapılması.(Motorun orjinal haliyle oynanmadan yapılabilecek bunlar)

Arkadasım Motoru Sıfır Aldıysan Yağını Hemen Değişmeni öneririm çünkü Yeni şu Yamalube Marka Yağ Koyuyorlar 5 Para Etmez Gecen Arkadas Sıfır Ybr Almıs Daha 600 Km Bi Baktık Yağı çamur Gibi Olmus Daha 600 Km Yapmamış Hemde 2008 Model Bide Sibop Ayarını Kontrol Ettir,karburatör Hava Ayarınıda Baktır

ybr nin bu konuda biraz garipliği var ; yola ilk çıktığında 90 ları ancak görebilirken,bir kere 100 yaptınmı bir dahaki hızlanmalarda tekrar 100 ü daha rahat bulabiliyorsun.
Yeniçerinin dediklerine aynen katılıyorum.Devamlı son gaz gezilemiyeceği ve bunun motoruna zarar vereceğini de düşünürsek 80 ortalama bir sürat gezilerde daha iyi olacaktır.
Ayrıca bu hız denemelerini sakın aldığın zamanki lastiklerle yapma.Çok tehlikeli.Yenisini takarsan daha iyi olur::p

Yeni YBR125

Arkadaşlar yeni versiyon ve yeni model YBR125 haftaya piyasa veriliyor,bilgilerinize...

Arkadaşlar yeni versiyon ve yeni model YBR125 haftaya piyasa veriliyor,bilgilerinize...

Eft arkadaşlar
beldeyama.com'da reklamları gelmiş şu an
yalnız yeni YBR 125'de grenaj (ön cam), tubeless lastikler ve sticker (logo) dışında bir değişiklik yok

Motor ve naked tarzı aynı kalmış grenaj ile dış değişiklik sağlanmış

Yamaha'mı 35 gün sonra başlangıç motoru olarak alıcam 125cc'den 500cc geçiş yapmadan en uygun motorun YBR125 olduğunu düşünüyorum
Ama YBR 125 yeni çıkan (City) grenajlı modelinden almıycam kesinlikle :mrgreen:

Göz var izan var :D grenajlı alıcak kadar midesiz değilim ^^
buyrun 2 resim arasındaki farka bakın

yeni yamaha ybr 125 City
yenibitelemresmizb8.jpg

buda grenajsız forumdan bi arkadaşın motoru
s30109594ns.jpg

arkadaşlar zaten bu grenajı orjinal parça olarak piyasayada sürerler gibime gelior ilerde taktırcak olan taktırır yani, ki zaten grenaj eklemek zor bişi değil anladığıma göre

arkadaşlar yamaha ybr 125'in logosu sticker halinde mi yoksa boya altı yazı mı?

Son düzenleme:
Bana kalırsa sen bu YBR'yi alamayacaksın be şuayip... En iyisi sen elindeki motorun kıymetini bil. Bak, ben yolda kaldım ama sen hiç kalmadın ;) de mi?

alıyyorum hocam alıyorum,bugün bayii ile gittim konustum.1000 tl pesin gerisi 10 taksit.ama vade farkı var tabii.olsun yaa olsun napayım,alıyorum arkadaslar az kaldıı,eylül ayını beklemiyorum artık,herkese kazasiz belasız günler diliyorum görüsürüz,allaha emanet olun..............

Eft arkadaşlar
beldeyama.com'da reklamları gelmiş şu an
yalnız yeni YBR 125'de grenaj (ön cam), tubeless lastikler ve sticker (logo) dışında bir değişiklik yok

Motor ve naked tarzı aynı kalmış grenaj ile dış değişiklik sağlanmış

Yamaha'mı 35 gün sonra başlangıç motoru olarak alıcam 125cc'den 500cc geçiş yapmadan en uygun motorun YBR125 olduğunu düşünüyorum
Ama YBR 125 yeni çıkan (City) grenajlı modelinden almıycam kesinlikle :mrgreen:

Göz var izan var :D grenajlı alıcak kadar midesiz değilim ^^
buyrun 2 resim arasındaki farka bakın

yeni yamaha ybr 125 City
yenibitelemresmizb8.jpg

buda grenajsız forumdan bi arkadaşın motoru
s30109594ns.jpg

arkadaşlar zaten bu grenajı orjinal parça olarak piyasayada sürerler gibime gelior ilerde taktırcak olan taktırır yani, ki zaten grenaj eklemek zor bişi değil anladığıma göre

arkadaşlar yamaha ybr 125'in logosu sticker halinde mi yoksa boya altı yazı mı?

ya bu nerden çıktı sim allah allahh insan sasiriyor yaa ben simdi hangisini alayimm:)

Son düzenleme:
elde kalan eski kafa grenajlarını yeni model diye piyasaya vermişler sanki:p

lastiklerin tubeless olması iyi olmuş,sıfır alanları zahmetten kurtarmışlar:wiinkk:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
City'yi web sitesinde göremedim ben !! :cyclopsan

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Beldeyamanın sitesinde city yok arkadaşlar var ise link atarmısınız ?

szr

Lastikler tubeles ama marka yine sakura mı acaba ; versinler şöyle metzeller, michelin bişeylerde alanlar rahat rahat binebilsinler:cherry:

Ön siperlik,yeni arka farlar,R1 tipi arka sinyaller,yan sehpa,(muşhirli),yeni beş kollu jant ve tubeless lastik,yeni grafikler,daha büyük ön disk,ve daha büyük fren kaliperi.renkli gösterge paneli,halojen güçlü far,vs.
yenilikler bunlar,fiyat da yaklaşık 125 ytl artacak.slm,

Ön siperlik,yeni arka farlar,R1 tipi arka sinyaller,yan sehpa,(muşhirli),yeni beş kollu jant ve tubeless lastik,yeni grafikler,daha büyük ön disk,ve daha büyük fren kaliperi.renkli gösterge paneli,halojen güçlü far,vs.
yenilikler bunlar,fiyat da yaklaşık 125 ytl artacak.slm,
Bu yazdıkların gerçekten varsa epey yenilik var demektir.Benci iyi bir gelişme.

ayrıca motor gücü de yarım beygir artmış,ve diğer aksamlar da daha iyileştirilmiş,,

Ybr 125 alıcaklar dikkat

Herkese Selamlar arkadaşlar,
Geçen hafta gidip bir tane sıfır Ybr 125 aldım.Yaz geldi abi keyifle biniyorum rodaj evresinde şu anda daha 1 haftalık.İnternette tubeless lastik araştırıyordum.Malum aybaşı geliyor değiştiririm diye düşünüyordum.Bir ara Beldeyamanın sitesine girdim.Birde gördüm ki yeni Ybr 125 City reklamı var inceledim ve eski ybr'de olan bütün eksiklikler giderilmiş.Lastikler ve jantalr değişmiş,emniyet anahtarları yasalara uygun yan ayaklık takılmış,ve diğer değişiklikler.Benim için dış görünüşteki değişikler ilgilendirmiyor.Yalnız şu an halen satışta bulunan ve benimde almış olduğum Ybr 125 modeline alan herkes Tubeless lastik taktırıyor bu da alan kişiye ortalama 100-200 ytl gibi bir maliyet getiriyor.Hemen Beldeyama'yı aradım ürünün piyasaya sürülüp sürülmediğini öğrenmek için karşıma çıkan yetkili kişi önümüzdeki haftalarda bayilere verileceğini fiyatının biraz fazla olacağını ama 4000 ytl'yi aşmayacağını söyledi.Bende kendisine bu motoru neden sezon açılırken tanıtımını yapmadıklarını bu satış politikasının bu sezon başından beri "0 km. "Ybr alan herkesi mağdur ettiğini,elinizdeki stokları tüketetip sezon ortasında piyasaya sürmelerinin yanlış olduğunu söyledim.En azından yeni model sürerken eski modelde de Cygnus Rs modelinde olduğu gibi ciddi bir indirime gitseydiniz dedim.Yetkili kişi bana bahaneler uydurdu bu motorun bayan kullanıcılara da hitap ediceğini fiyatının daha fazla olacağını,şu an satılanlar için kampanya yapıldığı gibi pek sağlam tabanı olmıyan açıklamalar yaptı.Çok uzatmayıp konuşmayı sonlardırdım.Arkadaşlar Ybr 125 2001 yılından beri 40000 den fazla satmış bu gün site de reklamında öyle yazmışlardı.Bu motorları alan kişiler bende dahil, yeniş başlayanlar ekonomik gücü belli olan ya da çok fazla motor kullanan kişiler ve Beldeyama bu satış politikasıyla en çok para kazandığı kitleyi kaybedicek gibi geliyor.Lütfen şu anda satılan Ybr 125 alıcak arkadaşlar tekrar düşünün derim.Ben bu satış politikasını kınıyorum şahsen.Ve bugün itibari ile 2 syfalık bir şikayet yazısını Koç Holdinge yolladım.Bu arada bugün sitede ki reklam kalkmış bulunuyor.Söyliyceklerim bunlar.Ybr 125 kullanıcı adına söylediğim genellemeler için özür dilerim.Herkese kazasız güzel sürüşler.Saygılarımla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar