tnsuzun
şu kötü anımı paylaşmak istiyorum dün bi kaza geçirdim
arkadaşım geçmiş olsun...gerçekten 1 değil 5 defa dikkatli olmak lazım motorda
otomobille 20-30-40 km hızla kaza yapsan bir şey olmaz ama bu motosiklette insan karpuz gibi dağılabilir..onun için dikkati elden bırakmamak lazım, tekrar geçmiş olsun, kask dediğin gibi güçlü bir darbe almışsa değiştir bence şakası olmaz bu işin inşallah bir daha lazım olma ama olursa kafanı korusun...
ŞİLE NOTLARI:
Arkadaşlar hafta sonu hanımla şileye gittik geldik, toplam 270 km yol yaptık. Aslında amacımız kefken e kadar gidip iki gün kalmaktı ama daha sabah yola çıkar çıkmaz başlayan yağmur moralimizi bozdu. hava da anormal rüzgarlıydı onun için Şileye kadar gidip akşam geri döndük...
Elimizde aptal bir rehber vardı..tipik karadeniz köylerini görün dediği için Anayoldan değil Beykoz dan itibaren köylerden gittik...Köylerin karadeniz köyleri ile alakası yok beton yığını olmuşlar, satılan orjinal bir ürün filan da yok, yollar aşırı virajlı ve sahilköyden sonra telekom çalışmasından dolayı anormal bozuk. Birde burada yol çalışması varmış o köy yolarında harfiyat tırları (kamyon değil tır gerçekten) 60-70 km hızla yarış yapıyorlar...kesinlikle tavsiye etmem bu yolu kullanmanızı...
Neyse sağ salim şileye vardık bu arada ön diskten bir ses gelmeye başladı...çat çat vuruyor bir şey...kahvaltıyı yaptıktan sonra şilenin içinde HUZUR MOTOR diye bir yer varmış oraya götürdüm daha buyuk bi aksilik olmasın diye...amcam bi sprey sıktı ve tekeri iki tur çevirdi...meğer yol bozuk olduğundan taş kum çamur vs. dolmuış diske...neyse ne kadar dedim 5 YTL dedi, Usta 15 saniye sürdü iki sprey sıktın dedim. Tamam kardeş verme o zaman dedi, Boyle de dürüst ve onurlu ve gururlu bizim esnafımız !!! Neyse piston kaliperleri kesmiş, disk yanaklarını kırmış filan diye yalan uydurup ön tekeri sökmediğine ve bir 100 YTL bayılmadığıma şükrederek bu onurlu arkadaşa 5 YTL atıp gittim.
Şilede hava rüzgarlı ama güzeldi denize girdik, güneşlendik, gece yolculuğu yapmayalım diye 18:30 gibi çıktık anayoldan 1 saatte fatihe döndük,
BEN 70+ eşim 50 + 10 kilo kadar da yük vardı...gelirken sürekli 80-90 geldim...Yalnız arkadaşlar ben zaten yavaş gidiyorum diye sakın en sağa (Çizgiye) kapanıp gitmeyin. Bırakın arkanızdaki de yavaş gitsin şile çıkışında bu hatayı yaptım, adamlar vızır vızır geçiyor, havada rüzgarlı siz istemesenizde motor 50 cm hatta 1 metre kendini atıyor kenara... Allah korusun kuma mucura kaptırırsınız ya da kenardaki korkuluklardan toplarlar sizi gerçekten çok sakat.. Onun için Şeridi normal bir araç gibi kapatın gidin, ben öyle yaptım ama yolu kontrol ederek rampalarda filan da yol verdim millete....
Yine önemli bir nokta Topcase in içinde karpuz taşımayın

Şilede bir karpuz alıp arkaya topcase in içine koydum mototr bir sağa gidiyor bir sola
Ayrıca Gözünüzü yoldan ayırmayın burası türkiye ne çukur bitiyor yolda, ne kibar arkadaşların bıraktıkları taşlar bitiyor.. vs. Şile çıkışında belediye asfalt dökmüş logar kapakları abartısız 20-25 cm aşagıda kalmış, 1 tane de değil yolda resmen slalom yapıyorsun düşmemek için, gece filan olsa Allah korusun düşünmek bile istemiyorum. Yine temde emniyet şeridinde yok yok valla, yanmış lastikler mi arasınız kütük mü agaç mı çöp poşeti mi , ne arasan var, onun için korktum iyice uzun yol yapmam heralde bir daha...
Herkese selamlar Kolaylıklar..........