Slm
Ismim Fatih
Bursadanım
20 Yaşındayım
Motorlu Kuryeyim
Yamaha Bws Kullanıyorum
Elimden Geldiği Kadar Yardım Edebilirim..
Diğer Marka Scooter Bilgilerim Vardır
bence her zaman için oktan 97 kullanmanızı tavsiye ederim.2 zamanlı motorlar icinde motor yağını mobil tavsiye ederim.97 oktan cok güzel..ve benzin katkıları var ondanda kullanın.cok faydasını görürsünüz
bence her zaman için oktan 97 kullanmanızı tavsiye ederim.2 zamanlı motorlar icinde motor yağını mobil tavsiye ederim.97 oktan cok güzel..ve benzin katkıları var ondanda kullanın.cok faydasını görürsünüz
fatih aramıza hoşgeldin kalıcı katılımcı olmanı dilerim topicimiz boş bırakmayalım en sağlam bilgileri buraya yazalım tabi diğer yardım ,,arıza topiclerini aksatmamak kaydıyla tekerin düz bassın..
Arkadaşlar aha önce kimsenin başına geldimi acaba benim motorda bir sorun var.
2 kişi ile uzun yolculuk sonrası rölanti düşük gelmeye başladı. Alt taraftan rölanti vidasını ayarladım bu seferde motor iki teker üzerindeyken rölantide problem yok. Ama çalışır vaziyette orta sehpaya aldığımda arka teker deli gibi dönüyor ve motor bağırıyor. (Bu seferde rölanti yüksek geliyor yani...) nedendir daha önce başına gelen varmı ?
motosikletin rolantisini orta sehpada yapacaksın ve en uygun rolantide bırakacaksın veee scooter lerde otomatik jikle vardır calıştırma esnasında bi süre motoru ısıtmak için motor yüksek devirde çalışır motor ısınınca normal rolantisine döner bunun dışında aksi bir sorun varsa hazır garantisi varken servise basvurmanı tavsiye ederim..
Arkadaşlar Bws ile Aerox'un yakıt tüketimleri aynımı ?
Bws kullananlar motorunuz 100km'de kaç lt benzin harcamaktadır ?
bws ile aerox yakıt tüketimi aynı değildir alt motor parcaları aynıdır fakat aerox un artı yönleri daha fazladır..
bendeki aerox hep dip gaz gidiyorum 10 ytl lik(2 buçuk litre) benzinle 70 km yol yaptı bence aldığım performans karsısında bu yakıt tüketimi helal olsun çünk hep 100km 120 km gidiyorum altına pek düşmüyorum haliyle motoru ne kadar zorlarsan o kadar çok yakar..
arkadaslar bu kayis sizce nasil bugun aldim...
motorumun ustundede bundan var motorumdakı kayıs 1 seneden berı takılı kopar dıye cıkardım 2 tane kayıs koptu ustune daha halen bu kopmadı yanı saglam gerı taktım hemen sizlerin dusuncelerınızı alayım 6 aydır arıyordum bu kayısı en son 1 yag fitresi alamya gıtmıstım magza sahibine sordum kayış varmı ama orjianl dedim oda tabi dedi bu üstünde gelen orjinal kopmayanlardan dedi görüşlerinize bakalım hadi...
powerlink fabrikasyon bir kayıştır ve piyasadaki kayışlardan çok sağlamdır(çin malı motorların kayısı)
piyasada satılan kıytırık malzemelerden kacının motorunuzun ömrü uzun olsun powerlink ortalama 20.000km dayanıyor çin malı motorların kullandığı bando dayco kevlar da öyle az dayanıyor 20.000km ile 25.000km arasında değişiyor..
bence bulabilirsen yine powerlink tak bulamazsan dayco yada kevlar tak çünkü bando'nunda sahtesini çıkardılar
p.r.c.(çin halk cumhuriyeti) bu kayışı sakın almayın çok dandik çok rezil bir kayış artık bu kayışın üstüne bando yazarak piyasaya sürüyorlar p.r.c. bu kayış ucuzdur fakat sizi yolda bırakacağına garanti verebilirim..
bence hiç ii degil. bando veya dayco marka kayışları tercih et hem onlarda aynı ölçülerde bulma ihtimalin daha çok.
bende italjet dragster 180 cc ve gilera runner 180 sp. ikiside birbirinden güzel. atom karıca gibiler.
arkadasım hoşgeldin kalıcı katılımcı olmanı dilerim topicimizi boş bırakmayalım..
bence bando da çin malı kayışlara katıldı artık ondada kalite kalmadı şimdi en iyisi powerlink,,dayco,,kevlar,, bu kayışlar diğerlerine göre pahalıdır fakat çok da sağlamdır..
ben arastırdım biraz power larr ve bandolar bu çinliler icin kullanıorlarmıstı ve baktim listesine netten bandodan daha kalın fiyatıda ondan biraz yukarı...
UMP0810-50 TRIGER V KAYISI (150 CC - 835X20X30) (BANDO )1 13,65 YTL
UMP0810-50-01 TRIGER V KAYISI (150 CC - 835X20X30) (POWER ) 1 15,97 YTL
bir bunu sokmek ıcın makas var dıyorlar delıklerın ıcıne cubukları sokuyormussun alt demırıde yere bastırıyormussun sonra anahtarla sokuyormussun bu makasın adını yada nerden bula bılecegımı yazaa bilirmisiniz fiyatıyla ...sagılar.
powerlink en iyi çin malı motorların kayışı arasındadır gidin tanımadık servislere sorun powerlink,,bando,,dayco,,kevlar,, şimdi diyecekler yaa buda aynı işi görüyor o da hayır efendim dayanıklılık ve performans farkı var kaliteli malzeme kullanın motorunuzun ömrü uzun olsun..
mondici kardeşim adını bilmiyorum ama o dedğin yerin adı variatör dür
variatörü sökmek için torx lokma takımı gereklidir(havalı lokma) buun dışında sökmek için variatör üzerinde 2 adet delik vardır resimde görünen 2 delik oraya çubukları giren bi anahtar var belki bilirsin spiral makinesinin taşını sökmek için bu tür bir şey kullanılıyor o parçayı kolay bulabileceğini pek sanmıyorum ama bulursan veya imal edebilirsen senin için çok iyi olur kendi kendine söker takarsın ve variatörü söktükten sonra variatör agırlıklarına yani tamircilerin deyimi ile
ön çanak bagası bunlara bak eskimişse yada bir tarafı aşınmışsa değiştir yan sanayisi 5 ytl orjinali 25--30 ytl baganın yan sanayisini kullanabilirsin..