http://www.kaeelektronik.com/aku sarj redresoru.htm?gclid=CPndzuWw8ZMCFQsdugodl2iKWQ...Tam şarjlı bir akünün elemen başına gerilimi 2.23 volttur.Örnek olarak 12 elemanlı 24 Volt'luk bir akü grubunun tam şarjlı olarak tutmak için 26.76Volt ile şarj etmek gerekir. Redresör geriliminin bu değerin 1-2v altında olması halinde aküler tam kapasitesine erişemiyecektir.
Pekı Avometreyle ölçtüm Ampuller Korna Gosterge Bıle Kısadevre Gosterıo Onları Takınca Akunun Baş Kabloları Kısadevre Gosterıo Bu Normalmı Korna Ampuller Kısa Devre Gosterıcek Kaar Kucuk Dırençlımıdır
Benım Kı 12 V Ama 7 V Gosterıo Ayaktanda Mark Almıo
....................................................................
....................................................................
Bir hata var ama acaba hangimizde . Bir bina bir araba bir sistem yapılırken kullan cihazların çektiği güce göre ( w) güç hesabı yapılarak kablo, sigorta, pano ve trafo hesaplamaları yapılır ve buna göre imalata geçilir.
Fakat parantez içerisindede belirtiğin gibi güç hesabı yapılan sistemlerdeki o güç hesabı ( W ) watt dediğimiz, o cihazların harcadığı enerji ( güç ) hesaplamasıdır. Bir devrede ( Özel bir lektriksel sistem değilse ) genellikle çekilen akım sabit olur ve akım değişimlerindede devreyi kesici koruma elemanları kullanılır. Tamam devredeki cihazların çektiği akım toplanır bir değer çıkartılır fakat bu değer koruma sigorta ve cihazlarının değerini belirlemek içindir . Yoksa akücüye gittiğimizde voltajı tutuyorsa sadece ilk çalışma anında aküyü kullanan sistemlerde her hangi bir aküyü takar işimizi görürüz. Hatta motorda yer varsa daha büyük bir akü takarız uzun zaman işimizi görürüz.Kesintisiz güç kaynaklarına gelirsek volt ve akımı ayarlayan elektronik devreler sayesinde sorunsuz aletleri çalıştıra bilirsin , yoksa dediğin gibi akımın zararı olmasa elektronik devreler olmazdı aleti tak ne kadar yüksek olursa olsun kendine yeteni çeksin sistemi olurdu. Bilemiyorum yani bu bildiklerim yanlışsa yanlış biliyorum demekki daha söyleyecek birşey bulamıyorum...
Şimdi rakamsal olarak durum nedir bilmiyorum,yalnız motoruma ( 600rr) uzun süre binmediğimde aküsü bitiyo ,iki kablo yardımı ile arabamdan ( peugeot206 ) takviye yapıyorum,şimdiye kadar bi sorun çıkmadı,doğrumu yapıyorum,yanlışmı bilmiyorum,bu konuda ustalar bişey söyleyeceklerdir,ama ben yapıyorum sorun olmuyo![]()
dostum dikkat et beyni yakabilirsin
İso'cum, aküyü değiştiriversene. Çok mu pahalı yani... Değer mi, takviye yapmaya... Alemsin..
Şimdi rakamsal olarak durum nedir bilmiyorum,yalnız motoruma ( 600rr) uzun süre binmediğimde aküsü bitiyo ,iki kablo yardımı ile arabamdan ( peugeot206 ) takviye yapıyorum,şimdiye kadar bi sorun çıkmadı,doğrumu yapıyorum,yanlışmı bilmiyorum,bu konuda ustalar bişey söyleyeceklerdir,ama ben yapıyorum sorun olmuyo![]()