ben 1-2 şey yazayım bari de topik canlansın. Benim cıbıf dün 131 kmye ulaştı yavaş yavaş alışıyoruz birbirimize dün boş yolda 90km/s hıza da ulaşıp bir deneme yaptım ama sonra korkup yavaşladım :cherry: sorum şudur ki motora ilk gün 25 ytllik benzin almıştık depo gösterge bile gelmemişti dün bitti gösteriyordu hatta benzinliğe yedeğe alıp gittim 15 ytllik benzin aldım yine aynı miktarda benzin gösteriyor yani yarım deponun biraz altında. Bu normal mi :silent:
25 Ytl lik benzin le gösterge (depoda hiç benzin yokken aldıgını sayarsak) yarım göstermesi gerekir. Ayrıca arkadaşlar CBF lerin yakıt samandıralarının yayları biraz yumusak oldugu için gösterge yarım gösterirken iniş aşagı bir yolda 1 dakika kadar asagı yonde durursanız gösterge full gösterir yada fulle yakın. Yukarı yönde durursanız ceyrek gösterir. Bunun için siz yakıt göstergenize düz yolda bakın. Birde yakıt göstergesi Kırmızı çizginin altına indikten sonra yedege düşüyor ve depoda yaklaşık 2,5 Lt benzin kalıyor. CBF ciler buna alışmalı.:cat::cat::cat:
Arkadaşlar Cumartesi gunu 4000 km bakımı yaptırdım. Degişen sadece yag oldu. CBF lerde yag flitresi yerine küçük bir süzgeç varmış bunu degiştirmek yada temizlemek için motorun açılması gerekiyor. Servislerde bu KM lerde motoru acmanın gereksiz oldugunu söylüyor...
4000 km bakımda yag degişti, subap ve Karburator ayarı yapıldı. Hava flitresi temizlendi. Debriyaj, fren ve zincir ayarları yapıldı....
Zinci yaglamak için Zincir biraz ısınmış durumdayken. geziden geldiniz motorunuzu garaja cektini. Önce zinciri güzelce silin tozunu alın daha sonra 90 numara sanzuman yagı ile yaglayın ve 1 saat kadar motorunuza dokunmayın. Her iki yada üç yaglamada zincir temizligini Sprey ile yaparak sprey kuruduktan sonra aynı sekilde yaglayın... :cat::cat::cat:
Bakımlarda servisinizin koydugu yaglara dikkat edin derim... CBF ler küçük CC li olmasına ragmen yuksek torklu oldugu için diger 4 zamanlı motorlara koyulan yaglardan koymayın Yani bircok yag satan yerlerde size,, Abi bu tip motorlara hep bu yagdan koyuyorlar cok iyi koruyor,, Sözlerine aldanmayın.. Motorunuza yuksek devirlerde ve sıkıstırmalarda tam koruma saglayan:: yarı sentetik yaglar kullanın deriimmmm.... Motorunuzu Güzel günlerde saglıcakla kullanmanız dilegiyle..