Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Benim CBF150 1000km 'ye yaklaşıyor. Servise götüreceğim, fiyatlar standart mıdır? yoksa servisin insafında mıyız? Nelere ve motorda nelerin yapıldığına dikkat etmeliyim? Sadece yağ mı değişecek? yoksa filtre de değişecek mi? Servis konusunda tecrübeli arkadaşların mesajlarını bekliyorum...

ben tecrübesizim ama bildiğim kadarıyla sadece yağ değişiyor 1000 bakımında ve sadece yağ ücreti alınıyor işçilik alınmıyor.

ben tecrübesizim ama bildiğim kadarıyla sadece yağ değişiyor 1000 bakımında ve sadece yağ ücreti alınıyor işçilik alınmıyor.

Bir çok kişi farklı yerlerde rodaj sonrası bakımda yağ ile beraber mutlaka yağ filitresini de değiştirin, çapaklar filtrede kalmıştır diyor. O yüzden kafam biraz karışık bu konuda.

o kadarını bilmiyorum ama önceki sayfalara bakarsan sadece yağ değişiyor yazıyordu.

Motosikleti
Dl650vstorm
beyler dün itibariyle 1000km bakımına gittim sadece yağ değişti ücret 10 ytl.
zinciri yağlayın dedim yağın varmı dediler:silent:
dedim yav arkadaş burası honda servisi değilmi yağlayın işte...
biz yağlarsak motorun her tarafı batar sen zincir spreyi al dediler....
12.50 ytl verdim zincir spreyi aldım kendim yağladım.her 200 -300 km de yağlamak gerekiyo daha 3 -4 kere gider bendeki sprey.
eeee metehanı dinlemedik ümraniye uzak dedik böyle oldu...
mete kanka eğer okuyosan burayı bidahikine senin servisdeyim:rendeer:

1000 kmde bir 12,5 ytl verip yağ alacağız yani. bu arada yukarıdaki soruma cevap verecek olan yok mu :silent:

zinciri yağlayın dedim yağın varmı dediler:silent:
dedim yav arkadaş burası honda servisi değilmi yağlayın işte...
biz yağlarsak motorun her tarafı batar sen zincir spreyi al dediler....
12.50 ytl verdim zincir spreyi aldım kendim yağladım.her 200 -300 km de yağlamak gerekiyo daha 3 -4 kere gider bendeki sprey.
eeee metehanı dinlemedik ümraniye uzak dedik böyle oldu...
mete kanka eğer okuyosan burayı bidahikine senin servisdeyim:rendeer:

hacı senin motör kız gibiydi ya allah nazardan saklasin kazasiz sürüşler:) depo kılıfı alsan güzel olur aslinda

Motosikleti
Dl650vstorm
1000 kmde bir 12,5 ytl verip yağ alacağız yani. bu arada yukarıdaki soruma cevap verecek olan yok mu :silent:

senin motorun normal. bütün cbf 150 lerin göstergeleri bozuk..depoyu full yapıyoruz ibre full gösteriyo 150-170 km geçince bi yarım gösteriyo bi çeyrek .
ne gösterdiği belli değil ..full depoyla ortalama 450 km gider ..ortalama 100 km ye 2.5 lt benzin yakar..umarım yardımcı olabilmişimdir..:)

hacı senin motör kız gibiydi ya allah nazardan saklasin kazasiz sürüşler:) depo kılıfı alsan güzel olur aslinda

saol sedatım. depo kılıfı alacam .alacamda biraz böyle geziim diyorum bu şekildede güzel geliyo bana .

Son düzenleme:
senin motorun normal. bütün cbf 150 lerin göstergeleri bozuk..depoyu full yapıyoruz ibre full gösteriyo 150-170 km geçince bi yarım gösteriyo bi çeyrek .
ne gösterdiği belli değil ..full depoyla ortalama 450 km gider ..ortalama 100 km ye 2.5 lt benzin yakar..umarım yardımcı olabilmişimdir..:)

vay ibre vay :queen: teşekkürler yardım için :rendeer:

Motosikleti
Dl650vstorm
evet aynen öyle bu ibreyi hangi ibre ci takmışsa hepsi böyle:mrgreen:
servisede söyledim ...bunlar hep böyle dedi servisteki usta..cbf 250 nin göstergesini sordum ..uymuyomuş...:pr:

ben 1-2 şey yazayım bari de topik canlansın. Benim cıbıf dün 131 kmye ulaştı yavaş yavaş alışıyoruz birbirimize dün boş yolda 90km/s hıza da ulaşıp bir deneme yaptım ama sonra korkup yavaşladım :cherry: sorum şudur ki motora ilk gün 25 ytllik benzin almıştık depo gösterge bile gelmemişti dün bitti gösteriyordu hatta benzinliğe yedeğe alıp gittim 15 ytllik benzin aldım yine aynı miktarda benzin gösteriyor yani yarım deponun biraz altında. Bu normal mi :silent:

25 Ytl lik benzin le gösterge (depoda hiç benzin yokken aldıgını sayarsak) yarım göstermesi gerekir. Ayrıca arkadaşlar CBF lerin yakıt samandıralarının yayları biraz yumusak oldugu için gösterge yarım gösterirken iniş aşagı bir yolda 1 dakika kadar asagı yonde durursanız gösterge full gösterir yada fulle yakın. Yukarı yönde durursanız ceyrek gösterir. Bunun için siz yakıt göstergenize düz yolda bakın. Birde yakıt göstergesi Kırmızı çizginin altına indikten sonra yedege düşüyor ve depoda yaklaşık 2,5 Lt benzin kalıyor. CBF ciler buna alışmalı.:cat::cat::cat:

Arkadaşlar Cumartesi gunu 4000 km bakımı yaptırdım. Degişen sadece yag oldu. CBF lerde yag flitresi yerine küçük bir süzgeç varmış bunu degiştirmek yada temizlemek için motorun açılması gerekiyor. Servislerde bu KM lerde motoru acmanın gereksiz oldugunu söylüyor...
4000 km bakımda yag degişti, subap ve Karburator ayarı yapıldı. Hava flitresi temizlendi. Debriyaj, fren ve zincir ayarları yapıldı....

Zinci yaglamak için Zincir biraz ısınmış durumdayken. geziden geldiniz motorunuzu garaja cektini. Önce zinciri güzelce silin tozunu alın daha sonra 90 numara sanzuman yagı ile yaglayın ve 1 saat kadar motorunuza dokunmayın. Her iki yada üç yaglamada zincir temizligini Sprey ile yaparak sprey kuruduktan sonra aynı sekilde yaglayın... :cat::cat::cat:

Bakımlarda servisinizin koydugu yaglara dikkat edin derim... CBF ler küçük CC li olmasına ragmen yuksek torklu oldugu için diger 4 zamanlı motorlara koyulan yaglardan koymayın Yani bircok yag satan yerlerde size,, Abi bu tip motorlara hep bu yagdan koyuyorlar cok iyi koruyor,, Sözlerine aldanmayın.. Motorunuza yuksek devirlerde ve sıkıstırmalarda tam koruma saglayan:: yarı sentetik yaglar kullanın deriimmmm.... Motorunuzu Güzel günlerde saglıcakla kullanmanız dilegiyle..

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar 15 Ytl'ye 200 km yaptım üstelik normal kullandım :bounce:

Benim CBF150 1000km 'ye yaklaşıyor. Servise götüreceğim, fiyatlar standart mıdır? yoksa servisin insafında mıyız? Nelere ve motorda nelerin yapıldığına dikkat etmeliyim? Sadece yağ mı değişecek? yoksa filtre de değişecek mi? Servis konusunda tecrübeli arkadaşların mesajlarını bekliyorum...

sadece yağ parası alacaklar 16-17 ytl falandır...

hocam zeytünyağımı koydular 10 ytlye yağ mı var :silent:

bu arada bende bi 16bin bakımına gideyim artık :p

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
chatkut
zeytinyagi.bmp

:p

arkadaşlar bakım konusu açılmışken 4000bakımım yaklaşıor neler yapılacak serviste maliyeti ne kadar?Yardımcı olursanız sevinirim...

arkadaşlar bakım konusu açılmışken 4000bakımım yaklaşıor neler yapılacak serviste maliyeti ne kadar?Yardımcı olursanız sevinirim...

Bir önceki mesajımda 4000 km bakımında yapılanları yazmışdım. Sanırım uzun yazdıgım için gözden kaçırmış olabilirsin biraz daha dikkat lütfen.. :cat::cat::cat:

okudum şimdi gözden kaçımışım peki fiyatı nedir 4000bakımının orada yazmıor sanırım :)

Arkadaşlar zinciri kaç km'de bir yağlıyoruz? 1000 değil mi? Son bakımdan beri 350 km yol yaptım, zincirden hafif bi şıkırtı geliyor, yağlamalı mıyım?

İlk 1000 km (rodaj) bakımında sadece yağ değişiyormuş. Uygun bir yarı sentetik yağ alıp yağı kendim değiştirsem, garanti anlamında bir sorun teşkil eder mi?
Etmez ise yağ olarak ne önerirsiniz?

Niye kendin yapmak istiyorsun diye soracaklara şimdiden açıklayayım: Servis biraz terse kalıyor, bir de bu aralar yoğunlarmış birde böyle 'commuter' sınıfı bir motor diğerlerinin yanında pek ilgi görmeyecek gibi geliyor bana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar