Hangi Motosiklet Hangi Ülkeye ait?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
üzülmemek elde değil,dot kadar memleketler motor üretiyor bizde üretiyormuşuz gibi gözüküyoruz,yazıklar olsun böyle...........

Amerikalıların Rokon diye bir markası varmış.Motosikletle traktör karışımı:queen:

74Rokon2.jpg

Rokon3.jpg

:) ne sevimli ya bunlar:) bisiklet gidonu gibi gidonu kocaman tekerlekleri:) hem mutevazi hem kojaman:)

ozgün görunuyorlar:) sanki evin arka bahcesinde paslanmadan once kullanılsın diye en akıllıca şekilde birleştirilmiş metal toplulugu:) gitsin - gitmesin onemli degil:):cat: süs bile olsa, bahçe girişi icin harika bence:cat: fotograflar icin tesekkurler

kuş adasında gördüm balık tutmuş adam bununda arkasına koymuş kasayı satıyordu

Rokon3.jpg

şu zamana kadar 250cc. ve alt motor hacmindeki tüm motosikletler çin'den ithal edilip TR içerisinde çeşitli marka ve logolarla satıldılar.bizlere aynı ürünü farklı firma ve kurumlar türlü çeşitli fiyatlardan sattılar kazıkladılar.....şimdi oyunun ikinci yarısı başlamak üzere çinden 400cc. ve üzeri büyük hacimli motosikletler getirme yolundalar ve hazırlanıyorlar,formulü çok basit ana parçaları sandıklı halde ithal edip az vergi dilimine tabii edecek ve montajlarını kendi fabrikalarında yapacaklar.kısacası ürünü finişli değil de yarı ürün halinde ithalat yapacaklar.

arkasına çiçek ek , üzerinde ip ger çamaşır as , arada çimleri biç
hakkatten çok fonksiyonlu aletmiş :)

hatta bunu var ya.. iyice saglamlasan topraga, cocuklara oyun alanı bile olur:mrgreen: yav.. cocukken yoktan var ederdik oyun oynamak icin.. pehh.. su onncaa bak beah:mrgreen:

bişi dicem bu kanuni hussar 2004 ler ne malı bunları egsozu elektrik aksamı falan diğer modellerinden değişik...sorduklarım sadece 2004 türk ondan sonra çin malı girdi işin içine diyolar.....ama ALLAH I var sağlam motor bi yamuğunuda görmedim....

türkiye akdeniz ülkesi yani iki tekerlilerin daha revaçta olduğu bir coğrafyada neden 100%100 türk malı ve markası bir motasiklet üretmez..?

Türkiye ne üretirki motosiklet üretsin?..

---

Bu arada Kymco'a Kore markası demişler.
Yanlış.

Kymco Taiwan markasıdır.

Birkaç yıl önce babamı Kanuni motorlarının Japon malı olduğuna inandırmıştım. Bu ismin Kanuni Sultan Süleyman'dan gelmediğini, Japonca Ka-Nu-Ni okunduğunu, anlamının da "şahin" demek olduğunu yutturmuştum. Geçenlerde benim küçük şakam geri geldi. Annem bana KaNuNi alsana, komşunun çocuğunda var, pek güzelmiş, Japon malı, hem de ucuzmuş demez mi..!

:queen: :cherry: :queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benım İso tam bi İtalyan 150 cc iki zamanlı türkiyede bi tek bende oldugunu düşünüyorum.

Bende Seger SG125 var, Bursa da üretiliyor, eski çalıştığım yerin yanındaydı fabrika Bursa Nilüfer Organize Sanayi de, fakat %100 Türk sermayesi olan bu firma Çin'de kurduğu fabrikadan gelen parçaları Bursa da montajını yapıyor sadece, Türkiye deki vergiler yüzünden böyle yaptıklarını bir de ihracatın Çin'den daha kolay olduğunu söylemişlerdi

Mondial Italie Fratelli Bosseli Mondial

Bunu gördüğüm anda biter bu site benim için :mrgreen:

4 japon var. Ayrıca Husqvarna (İsveç), moto guzzi (İtalya), minsk (B Rusya), Artık çoğu şey menşei olan yerde üretilmiyor.:pr:

arkadaşlar kanuni, %70 türkiye üretimindedir. montaj değil üretim ;) eski fabrikası dudullu daydı fakat büyüme kaydettikleri için fabrika uzun zamandır tuzla da faliyet gösteriyor. neden herkeks kulaktan dolma bilgilerine bu kadar kesin ve kati şekilde güvenip te yazıyor anlamıyorum... saygılar...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar