Vallahi Mesajları okudum ve çok sevindim, gerçekten bilinçli ve bilgili bir grup oluşmuş forumumuzda, sevimdim gerçekten insan yolda sokakta bazen utanıyor öyle manyak gibi sörf yapan hem kendini hem başkalarını tehlikeye atan motorcuları görünce...
Arkadaşlar amerikalı bir motosiklet yazarının ve yukarıda bir arkadaşımıznda belirttiği gibi motor kullanırken kwndiniz süpermen olarak

değilde bir arabanın kalmış sekilde hayal edin kendinizi frenlemize çok faydası olacaktır. Ben 35 yaşındayım ve bakıyorum bazen ben bile kendimi kaybediyorum trafikte kendimi oradan oraya uçarken buluyorum.
KEndimiz kandırmaya gerek yok arkadaşlar, Riva ya Şileye Kıyıköy gidip Alpleri Aşmış motorcu havasına girersek kötü olur...
Scooter asla gerçek bir motor değildir.
1. Küçük tekerlekleri sebebi ile jiroskopik merkezi yere çok yakındır. Dengede kalması normal bir motora göre çok daha zordur. ( Şöyle düşünün 3 metre boyunda bir direği yere en yakın noktasından dik olarak tutmaya çalışın başaramazsınız, ne kadar yukardan tutarsanız o kadar kolay dengede tutabilirsiniz)
2. Motorun furç merkesi de (direksiyon) sizden yüksektedir. Siz onu değil o sizi kontrol eder.
3. Ve en önemli noktalardan biri, ağırlık merkezi normal bir motosiklette tam altınızdadır, scooter da ise altınızda değil ARKANIZDADIR.
4. Bacaklar Önde oturma pozisyonu dengeyi olumsuz etkilemektedir.
Yani bunlar en temel konular... Haa scooter e tu kaka yapmaya gerek yok, milyonlarca insan asyada avrupaya kullanıyor.... Kurallarına uyarak motoru tanıyarak, dikkati, emniyeti tedbiri elden bırakmayarak keyfini çıkaralım,
Kusura bakmayın biraz uzattım ama daha öncede yazmıştım bir kaza geçirdim ve ağzım yandı, çok kötü kazalar geçiren arkadaşlarım var, anlatıp keyfinizi kaçırmak istemem... Ama kasklar montlar dizlikler eldivenler içinde ve bindikçe gelişen sahte bir özgüvenle demirkuş havasına girmemek lazım....
Hepinize kazasız belasız keyifli sürüşler diliyorum tekrar..