engin abi öncelikle hoşgeldin aramıza..bendede kanuni hussar 125 var...ayarlarını yaptıralı 2 ay falan oldu....motor normaldi servise vermeden önce normal yakıyodu ama servisten sonra fazla yaktı,sorun değil dedim ayarlardandır dedim tabi bu arada zam üsütne zam benzine,,,daha sonra benzin hortumunun çatlak olduğunu gördüm onu yaptım,,,yine aynı yakıyodu,tabi zmlar yüzünden arttı yakış ustaya gidip sordum bu dedim çok yakıyo dedim..(servisteki ustaya değil sanayideki)evlat 20 ytlelik benzinle 150 km gidebiliyomusun dedi,,,180 bile gidiyom dedim ozman çok normal dedi...
sana dicem
1)hava filtresini temizle
2)karburatöre pislik kaçmış olabilir
3)bujiye bak
4)kayışa bak
6)hava hortumuna bak(çatlak falan olur hava alır)
şimdi bazı şeyler ne alak iceksin açıklıyım hemen esla kayış aşınmışır motor zorlanıyodur motor zorlanınca benzin sarfiyatın çoğalır.
tekerler aşınmıştır yola oturmuyodur,havası azdır motora yük olur benzin sarfiyatı çok olur.
senin benzin kapağına gelince uçma olması değilde,benzin hava almasıda olabilir,neden dersen benim hortum çatlaktı kesitm tekrar taktım motorun performansı değişti bir anda düşündüm dmekki motor ordan hava alıp performansı düşürüyomuş...yani hava alıp almamasıda öenmli.....benimbildiklerim bu yanlışım varsa kusura bakmayın arkadaşlar....
millet nereye gittiniz ya hişşşş kimse yokmu yaw burda topic neden boş kalıyor arkadaşlar anlamadım bu kerem ne yaptıda uzaklıştırldı olum bi rahat dur ya
boyanan motorumun resimleri arkadşlar...
boyanan kısımlar ön grenaj ön çamurluk alt grenaj,,,arkanın çıkması yoktu o orjinal kaldı artık onun çıkmasınıda bulursam tek renk yapmayı düşünüyorum motoru...