Motosiklette vibrasyonu kısmen yok etmek (by Darjeling Vs Smirnouf)

Can sıkıntısı başa bela derler , bizimde canımız sıkıldı , yapcak bişey yok ve hemen kendimize bi iş bulduk . Hemen anahtar çantasını aldık ve başladık motosikletin direksiyonunu ve ayak pedlerini sökmeye .Amacımız bağlantı yerlerine conta görevi görecek eski iç lastik koymaktı. Baştan işe yaramayacağını düşünmüştüm .SmirnouF (Sinan) ise ısrarla işe yarayabilceğini söylüyodu . Zaten yapacak başka bişeyimiz yoktu , uğraşmaya devam ettik .Önce gidon'u söktük ve altına 2 kat eski iç lastik koyduk.Gidon'u yerine sıktık ve sıra geldi denemeye . 1. viteste deviri sonuna kadar çıkarttım ve enteresan şekilde gidon'daki vibrasyon yok denecek bir seviyeye inmişti.Hee işe yaramışken ayak pedlerinede uygulamadan olmaz :) . Ayak pedlerini söktük ve bağlantı yerine yine 2 kat iç lastik koyduk. Deneyince ayak pedlerindede titreşimin makul seviyeye indiğini gördük.
İnş. diğer arkadaşlarında işine yarar :)
Fotolar aşağıda
İşe başlamadan önce Sinan :p
IMG0016A.jpg

Sihir ellerinde :)
IMG0017A.jpg

IMG0018A.jpg

IMG0019A.jpg

Son düzenleme:

uwe

Sen bu hızla motoruda söker conta (iç lastik)takarsın şimdi....:p Yaratıcı arkadaşları her zaman sevmişimdir. Senin yaptıgını bende yapacam ama Malum o kadar yol gidiyoz benim motor giderken bana masaj yapıyor..Adına vibrasyon diyorlar ben memnunun msajdan hemde beleş....:queen::queen:

Ama başarıya ulaşrsan bende yapmayı düşünüyorum.

Sen bu hızla motoruda söker conta (iç lastik)takarsın şimdi....:p Yaratıcı arkadaşları her zaman sevmişimdir. Senin yaptıgını bende yapacam ama Malum o kadar yol gidiyoz benim motor giderken bana masaj yapıyor..Adına vibrasyon diyorlar ben memnunun msajdan hemde beleş....:queen::queen:

Ama başarıya ulaşrsan bende yapmayı düşünüyorum.
yorumunuz için teşekkürler , hele 9-10 gün kullanalım , vibrasyon sorunu geri gelmezse buraya yazar ve yapmanızı öneririm .Ve zor bi işte değil, sadece 30-40 dakikamızı aldı :)
bravo arkadaşlar güzel bir icat :cat:
eywallah emin abi :wiinkk:

resimleri bende göremiyorum , gidonun altına nasıl iç lastik koydunuz çok merak ettim doğrusu...

resimleri bende göremiyorum , gidonun altına nasıl iç lastik koydunuz çok merak ettim doğrusu...

Usta gidonun değil aslında sağ ve sol gidon kolu var motorda resimleri göremediyseniz burdan bakın
resimlerde göründüğü gibi sağ ve sol gidon kolunun altına yerleştirdik vibrasyon sıfır oldu bende hiç zannetmiyorum geri geleceğiini geri gelirsede 3 kat lastik yaparım :p:p:p

ben resim göremiorum :p

resimler bende açıyo
Usta gidonun değil aslında sağ ve sol gidon kolu var motorda resimleri göremediyseniz burdan bakın
resimlerde göründüğü gibi sağ ve sol gidon kolunun altına yerleştirdik vibrasyon sıfır oldu bende hiç zannetmiyorum geri geleceğiini geri gelirsede 3 kat lastik yaparım :p:p:p

link kırık onur ...

Güzel çalışma, arkadaşlarım:cat:

Ancak bir dikkat çekelim, altına lastik koyduğunuz civata-somun grubu zamanla gevşeyebilir, sık sık kontrol edin:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ulen bu rus tarzanı vibrasyonu çok severdi noldu hidayetemi erdi..:cyclopsan

Acık Makinecilik tecrübesi beni atağa kaldırıp senin bir boy önüne çıkarmış olabilir Smirnouf Kardeşim:p:p

:rendeer::rendeer:
yok abi yaa , yatakta boş boş yatıp tavana bakarken bi anda aklıma gelmişti , Onur msn'e girsinde söyliyim diyodumki sen yazdın :)
Resimler oldukca açıklayıcı

:cherry::cherry::cherry:

ulen bu rus tarzanı vibrasyonu çok severdi noldu hidayetemi erdi..:cyclopsan

motorda titriyom, sonra yatağa yatıyom ama titremeye devam ediyom .ardından benle birlikte yatakta titremeye başlıyo.hee haliyle ses oluyo millet yanlış anlıyo . Adımız hovardayamı çıksın :p

Son düzenleme:
şu resimleri birde ben görseydim vibrasyon olayı hakkaten çok var bu tür motorlarda iyi fikir

Ellerinize sağlık, güzel bir fikir paylaşım için teşekkürler:rendeer:

Güzel çalışma, arkadaşlarım:cat:

Ancak bir dikkat çekelim, altına lastik koyduğunuz civata-somun grubu zamanla gevşeyebilir, sık sık kontrol edin:)

Kilitli civata yada somun gibi bi şey vardı.Derste lafı geçmişti pahalı değilse onlar kullanılabilir herhalde.Benim aklıma öyle birşey gelmişti.Burda yollar çok bozukta gevşeme olmaması için yapılabilirmi diye düşünmüştüm.
Fikri olanlar ne dersiniz?

bu uyarıyı motosikleit kullanan arkadaşa yapacaktım, siz benden önce uyardınız :)

Sen korkma ben onuda çödüm :p ordaki civatayı uzatıp gidondan dışarı çıkmasını sağlıcam bide lastikli somunla kontra atıcam gevşesinde göriyim :p

Beyler resimleri düzelttim verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz :p
Vibrasyonu sıfır denecek kadar azalttı garanti veriyorum çok etkiler doğru düzgün yapabilirseniz ve motorunuz elverişliyse bu işleme :):)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar