cbf 250 gösterge !!!

arkadaşlar sevise gittim sorunun büyük ihtimalle sensör de olduğunu söylediler bide sensörün fiyatını sorayım dedim işte o andan sonra 1 saat kendime gelemedim çünki sorduğum parça tam 367 ytl ya parçayı bilen bilir parça bi çakmağın anca yarısı kadar altın olsa satsam yarı parasını eder yuhh dedim yanii :pr:

Yuhhhhhhhhh::sas::::sas::::sas::::sas::

Gösterge 980 ytl ufacık sensör 367 ytl. Mazallah motorda bir sorun olsa 3000-4000 ytl'ye anca çıkıcan herhalde. 1000rr olsa tamam ama motor 250 cc . Hondaya birisinin cbf 250'nin 250 cc oldugunu hatırlatması lazım:pr:

Ebay'e bir göz atmanı öneririm. Orda daha ucuza bulabilirsin.

Son düzenleme:
evet aynen öyle bu gün sensörü söktüm benim bi tanıdık vardı bu matbaacılar sitesinde elektrikçi matbaa makinalarının elektronik parçalarını tamir ediyo bu makinalarda sensörlü parçalarda mevcut fotoseller filan bunların tamirlerini yapıyo sensörü bi ona götürecem bi baksın en azından alete sokup çalışıp çalışmadığı bi kontrol etsin tamiri mümkünse ki eminimki benden hondadan fazla bi para istiyeceğini düşünmüyorum inş. basit bi sorundurda tamir olur çünki servis direk yenisini alman lazım diyo bi bakmıyolar belki fişi çıkık belki kablosu temassızlık yapıyo bakmadan 367 fiyat çakiyo en iyisi bi baktırayım şu parçayı..

evet aynen öyle bu gün sensörü söktüm benim bi tanıdık vardı bu matbaacılar sitesinde elektrikçi matbaa makinalarının elektronik parçalarını tamir ediyo bu makinalarda sensörlü parçalarda mevcut fotoseller filan bunların tamirlerini yapıyo sensörü bi ona götürecem bi baksın en azından alete sokup çalışıp çalışmadığı bi kontrol etsin tamiri mümkünse ki eminimki benden hondadan fazla bi para istiyeceğini düşünmüyorum inş. basit bi sorundurda tamir olur çünki servis direk yenisini alman lazım diyo bi bakmıyolar belki fişi çıkık belki kablosu temassızlık yapıyo bakmadan 367 fiyat çakiyo en iyisi bi baktırayım şu parçayı..

Sıkma canını

Bisikletler için satılan dijital hız göstergeleri var 20-30 ytl den başlıyor fşyatları.

Onu beğenmezsen 300 ytl civarı gps cihazları var en azından birsürü özelliği olan cihazlar mp3 de var resimde gösteriyor yolda gösteriyor. Bu tür çözümleri de düşünebilirsin Gıcıklığına o parçaya o parayı verme.

Sıkma canını

Bisikletler için satılan dijital hız göstergeleri var 20-30 ytl den başlıyor fşyatları.

Onu beğenmezsen 300 ytl civarı gps cihazları var en azından birsürü özelliği olan cihazlar mp3 de var resimde gösteriyor yolda gösteriyor. Bu tür çözümleri de düşünebilirsin Gıcıklığına o parçaya o parayı verme.

aynen katılıorum abi bnde bunu dicektim:cat:

Sıkma canını

Gps gerçekten iyi bir çözüm olabilir. Hatta orjinalinden daha iyi bir çözüm olur.:)

"Motora elleme, zarar verme, ıslatma" gibi sözler söyleyince insanlar darılıyor.

Biz keyfimizden sakınmıyoruz motorumuzu. :farao:

--- ---

@ VIDOOC ; hocam tekrar geçmiş olsun. İşte bazı parçalarda böyle sıkıntılar sözkonusu oluyor.

Bu parçaları bu fiyat a satanları ALLAH a havale ediyorum Arkadaslar Hemen Hemen Asgari ücretle çalışan işçinin maaşı Hocam bi Eminönü sirkecinin oraları gez oralarda daha hesaplı 50 ytl,100 ytl arası bulursun

arkadaşlar çüzümünü bulamadık baya bi uğraştım farklı sensörler denedim olmuyor bende gidip dijital km saati aldım birazdan takacam olumlu sonuç alırsam bilgi veririm..

Kaça aldın ? nasıl birşey ? gibi birsürü soruyla uğraşmak istemiyorsan resim ve detaylı bilgi içeren bir mesaj bekliyoruz.

başka bi başlıkta açıklamasını yaptım oradan laıntı yapıp sizede sunuyorum buyrun sizce 367 vermekmi iyi yoksa yüzde yüz doğru ölçen bu cihazımı?:
evet arkadaşlar bende gidip bitane gösterge aldım 20 euro daha uygun fiyatta olanlarıda vardı ama tam sonuş almak istedim bu dijital gösterge 300kmh kadar gösterebiliyo daha yeni taktığım için şuan tavsiye etmiyom ama bi problem görünmüyo şuan tıkır tıkır sayıyo :cat: bu ürünü sirkecide bulabilirsinz bisikletçilerde mevcut

kutudaki hali

alacak olan arkadaşlar için montajınıda azbi anlatayım kutunun içinden çıkan parçalar :

Ben cbf 250 ye taktım göstergeyi gidonun tam ortasına yerleştirdim orjinal gibi durdu :)

sensörün yerini ayarlamak için bayabi uğraştık çünki sensör ve mıknatıs arasındaki max. aralık 5mm yani yarın cm o yüzden jant a çok yakın bi nokta bulmalıydık vede en uygun yer ön fren diskinin arkası:) oraya patex yapıştırıcı ile adeta kaynattık

karşılığı olan mıknatısıda cırt yardımı ile janta bağladık ama ben üzerine ayrıyetten bi başka mıknatıs daha yapıştırdım daha yakın geçmesi için aynı zamandada bu parçalarıda patex le birbirine kaynattık
ayar olarakta tekeri aşağıdan yukarı ölçüyoz mesela benim teker 60 cm geldi bu ölçüyü mm olarak sayarsak 600mm bu değeri 3.14 ile çarpıyoruz yani 600*3.14= 1884 çıkan sonucu resetlediğimizde cihaza giriyoz şuan herşey yolunda tıkır tıkır çalışıyo daha 10 dakika kullanabildim gelişmeleri aktarırım bu arada 100 kmh hızı geçtim sorunsuzdu :cat:

Her arızada komple dğeiştirirsek herşeyi olmaz zaten. Göstergenin orta yerinde garip bir sistem var. Oradan olması gerek. İç kısmı da değişir diye düşünüyorum. Ama açılıp bakılması lazım. Gösterge panelimiz biraz ayrıntılı o yüzden çok iyi anlayan birisine baktırmanı tavsiye ederim.

Bu arada 20 euroluk şey mi %100 doğru ölçüyor?

Hayranım milletimizin olaylara bakış açısına.

200 euro olsa doğru ölçmüş olacak öylemi.

O cihaz 5 yıl önce 200 euro idi ve de eski teknolojiyi barındırıyordu doğruluğu bugunku ile kıyaslanamaz bile.

Olayı şöyle örnekleyeyim.

Cep telefonları ilk çıktığında insanların o cihaza ödediği para neadardı? 3000$

İlk cep telefonları 3000$ civarında idi ve tv kumandasından daha buyuk ağır dı.

Şimdiki telefonlar ucuz vede çok küçük, yılmaz şimdiki telefonlar dandik dimi.?:queen::queen: Haata benimki çok dandik konuşmaları doğru iletmiyo.:queen:

Her arızada komple dğeiştirirsek herşeyi olmaz zaten. Göstergenin orta yerinde garip bir sistem var. Oradan olması gerek. İç kısmı da değişir diye düşünüyorum. Ama açılıp bakılması lazım. Gösterge panelimiz biraz ayrıntılı o yüzden çok iyi anlayan birisine baktırmanı tavsiye ederim.

aynen öyle çünki matematiksel olarak hesaplıyo saşma ihtimali kalmıyo

Hayranım milletimizin olaylara bakış açısına.

200 euro olsa doğru ölçmüş olacak öylemi.

O cihaz 5 yıl önce 200 euro idi ve de eski teknolojiyi barındırıyordu doğruluğu bugunku ile kıyaslanamaz bile.

Olayı şöyle örnekleyeyim.

Cep telefonları ilk çıktığında insanların o cihaza ödediği para neadardı? 3000$

İlk cep telefonları 3000$ civarında idi ve tv kumandasından daha buyuk ağır dı.

Şimdiki telefonlar ucuz vede çok küçük, yılmaz şimdiki telefonlar dandik dimi.?:queen::queen: Haata benimki çok dandik konuşmaları doğru iletmiyo.:queen:

arkadaşım benim doğru öçüyo dememin sebebi matematiksel olarak hesaplamasındandır yani sen teker ebadını tam girdiğin zaman şaşması imkansız gibi çünki her dönüşteki katlettiği mesafeye göre ölçüm yapıyo ama analoglarda öyle değil fark olabiliyo sen teker ebadını doğru gir yeterki c4 otomobil ile kıyasladım 100 km ye kadar hiçbir şaşma yaşamadım onunkide dijital bence hiçbi şaşma yok tavsiye ederim ayrıca 30 euro olmasından dolayı doğru ölçmüyo bu alet sadece bu iş için imal edilmiş olduğu için işini doğru yapmasıda bence normal doğru ölçmese hiç üretilmez yani

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar