Selamlar Bir Sorum da var.

Selamlar ben 16 yaşındayım seneye A2 ehliyet alıcam.Ama scooter öğrenmek için trafiğin olmadığı bir yere Bolu'ya gideceğim yanlız asfalt yol yok.Hep Toprak köy yolu bazı yerlerde taş var.Ben 2000 ytlye Keeway Focus 125 alacağım sizce bu scooter o yolda nasıl gider bilgi verirseniz memnun olurum daha acemiyimde.Çoğu kişi lastikler kauçuk sakın gitme vs diyorlar boy ve kiloma uygun oldugu için focusu tercih ettim nolur biraz bilgi verin.Görüşleriniz bir hayatı değiştirebilir. :)

nereden boluya gideceksin ? bi onuda öğrensek, bide neden öğrenmek için boluya gidiyorsun ki ?

Arkadasim ehliyetini alana kadar bence motora binme derim. Bu yapacagin cok guvenli ve olgun bir davranis olacaktir. koy yolu icin acikcasi sana onerim ikinci el Yamaha BWS dir. Scooter Cross sinifindaki bu motor bu tip yollarda sana sorunsuz surus saglayacaktir.

nereden boluya gideceksin ? bi onuda öğrensek, bide neden öğrenmek için boluya gidiyorsun ki ?

Ben istanbuldayım Bolu'da dedemler var o yüzden onların yanında bulunucam.Ambarla göndercem oraya.

Soruma cevap vermediniz scooter'ın lastiği uygun değil mi öyle yollar için?

BW's 0 yok. ikinci elinede güvenmiyorum.Çok seri diyorlar.Ayrıca çokta yakıyormuş . Hala cevaplamadınız Focusun lastiği toprak yola uygun değil mi?

1_EY9ZJFCEPDSP61R8MT51HTRMKRF875UL9I81PDDQAR53HJVUPUBJPNNGDNWGMECCIMG0038A.jpg

dsc01544hm0.jpg

hoş geldin aramıza öncelikle

diğer konu ise kendine güven dengeni kur ve baz gaza git hiç bişi olmas
korumaların üstünde olsun ama düşe kalka öğrenirsin
hepimiz böle büyüdük kolay gelsin..

scooter yerine de vitesli tercih etmen daha mantıklı olabilir senin için, ileri vadede motosiklet büyütmek istersen kolay adapte olabilmen açısından.

Dağda taşta bırak scooterı mobilet al dağda taşta en iyisi odur niye diyeceksin küçük tekerli motosikleti kumda çamurda kullanması zordur.Bws için geçerli değil.

scooter yerine cup modellerine bak scooterlar mıcırlı yolda çok fazla kayarlar frene dokunamazsın bile..
Vede acemiysen kazalar kaçınılmaz olur :)
Cup tarzı bişeyler al derim ben lastik çapları daha büyük olduğu için mıcırda daha rahat gidersin..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
boyun kilon kaç:silent: eğer 1.75 boy ve 70 kilo civarında isen endurolara bak bahsettiğin scooter o yola dayanamaz senesi gelmeden nalları diker o gibi yolda o motoru zorlarsan hem kazalar kacınılmaz olur hemde erken dökülür sonuç olarak o motor o yola uygun değil vitesli bişey bak bana sorarsan biraz dişini sık enduro al ..:rendeer:

aramıza hoşgeldin kalıcı katılımcı olmanı dilerim..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
öncelikle hoşgeldin aramıza,yaşın küçük ehliyet yok köy yollarında tecrübe kazanmak için alıcaksan scotırdan vazgeç mucurlu yollarda kayarsın extremanın dediği gibi,maddi durum nasıl bilmiyorum ama orada kullanacağın motort zealsun 125 GY cross sele olarak yüksek her koşulda ve her türlü arazide kullanabilirsin ikinci elleride 1500-1650 gibi

Hepinize teşekkürler Bws alıcam galiba 0 bulabile bilir miyim bi yerde?

dinle tecrübeli insanları vitesli al..hem acemisin hemde yol sakat... ilk başlangıcı vitesliyle yap yoksa bnm gibi geçiste bocalarsınbi süre sona yetmicek sana scooter.. sadece bakkala giderken binesin gelicek:cat:

Yok ya ben sadece yaz tatilinde süreceğim ileride motorsiklete geçmiycem malum Türkiye şartları hırsızlık had safhada ilerde araba alırım ben.Scooter'dan görüşlerinizi almaya devam edelim.Bws tipinde şu an satılan bir scooter var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar