Vites Bostayken Hir Hir Diye Des Geliyor???

Merhaba Arkadaslar,

Arkadaslar, vitesi bosa aldigim zaman motorda hir hir diye bir ses gelmeye basliyor, cok az bir ses, tekrar vitese atinca ses gidiyor? Ben vites degistirirken tak tak tak diye hemen bire atiyorum, bu motorun herhangi bir mekanizmasina hasar vermis olabilirmi?

Tesekkurler,

depriyaja basınca sesi kesiyorsa ki öyledir debriyaj dan geliyor balatadan ya da daha kötüsü eksantirik milinden de ğeliyor olabilir depriyaja basınca eksantrik milini kasıp boşluğunu alıyorsa ondan olabilir silindirden şık şık diye ses geliyorsa eksantrikten ğelmiyorsa debriyajdan

motorun markasını yazsaydın genelde arka dişligden oluyor yada boluktan bende oluyordu gerdım bıraz bıraz yag derken ses kesıldı

Arkadaslar, yorumlariniz icin tesekkurler, Bostayken ve debriyaja basiliyken ses cikmiyor, fakat debriyaji birakinca ses gelmeye basliyor. Motorun markasi Aprilia RS 125. Benim bu durumda ne yapmam gerekiyor...

Arkadaslar, yorumlariniz icin tesekkurler, Bostayken ve debriyaja basiliyken ses cikmiyor, fakat debriyaji birakinca ses gelmeye basliyor. Motorun markasi Aprilia RS 125. Benim bu durumda ne yapmam gerekiyor...

Sana en sağlıklı cevabı sitemizin yakışıklısı ve Aprillia ustası Extrema (Emrah) verecektir..:)
Aprilia'yı yutar. o kadar yani..

Ona özelden ulaşsan..Şuan "0fline"..Ama gelir..:)

Egzantirik bilyasındanda ola bilir debriyaj bilyasındanda olabilir cok olacak yer var tam olarak nerden geliyor motorla dururkende geliyormu mesela boşta gaz verdiğinde durduğun zaman.

Vallahi arkadaslar ben cok acemi oldugum icin pek kavrayamiyorum sesin tam olarak nereden geldigini, fakat buyuk ihtimal on taraftan geliyor, sanki benzin deposunun biraz altindan???

Sana en sağlıklı cevabı sitemizin yakışıklısı ve Aprillia ustası Extrema (Emrah) verecektir..:)
Aprilia'yı yutar. o kadar yani..

Ona özelden ulaşsan..Şuan "0fline"..Ama gelir..:)

Aslinda Emrah arkadas benim msndede ekli ama seninde dedigin gibi su an offline, gelsin birde o na sorayim:)

Not: yukarida da belirtmistim, ben vitesleri cok hizli bir sekilde kucultuyorum, bu sorun ondan kaynaklaniyor olabilirmi?

debriyajdan geliyor tabiki ses :)
Debriyaja basınca debriyaj tası kendini geriyor ve boşluğunu alıyor seside kesiyordur başımıza gelmiştir bu olay :)
Servisine git debriyaj tasının rulmanını değiştirecekler yada debriyaj tasını tutan vida var o gevşemişte olabilir.
Ama böyle fazla kullanma eğer rulmandansa vites dişlilerine zarar verebilirsin çünkü hepsi aynı priz direk üzerinde debriyaj tası dişliler v.s...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar