Güzel sitenin bilirkişi insanları yardım!!!

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
1.Motor ilk motorum olacak

2.Chopper/Cruisercıyım

3.Alacağım motor beni minimum düzeyde meşgul edecek (arıza,bakım vs... bakımından)

4.Babamın geçmişte bıraktığı motor sevdasını tetikleyemedikçe maximum 3000 ytl lik bi bütçem var

5.Piano eğitimi alacağım ve mesleğim müzisyenlik olduğu için büyük ihtimal motora en fazla 3 sene falan binebileceğim onun için alacağım motorda benim için, gösteriş, yakıt tasarrufu vs... yani motor bana maximum zevk vermeli

6.Motor cüsse olarak oturaklı, tam bir Chopper/Cruiser, orjinalinde fazla aksesuarı bulunan kısacası gösterişli baba gibi bi motor istiorum çıplak motorları pek sevmiyorum (Yalnız cüsseli derken tiger 250 gibi toplu bi cüsse yerine boyca uzun, basık, küçük olmayıpta yere yakın yakın bi cüsseyi tercih ederim)

7.Ayrıca (tahminlerime göre) pek tasvip etmesenizde 3 kişi çekerken kedini parçalamayacak bi motor

8.Babam büyük ihtimal 0 mal dan şaşmaz (ki 0 alırsa elini cebine biraz daha atacaktır sanırım,almışken iyisini alalım mantığını sever xD) ama ikinci el de araştırıcam

9.Öyle hıza karşı merakım yok,dengeli ve güvenli (yol tutuşu,fren sistemi vb...) olması benim için daha önemli

10.Uzun yola iki kişiyle gidebilecek (150 km civarı uzunlukta en fazla)

(Kısacası yakıtını koyup 3 yıl gezeceğim görüntüsü ve sesi canavar, iç kişiliği de fazla kişiliksiz olmayan , ve beni motor parçları konusunda usta yapmayacak bi motor arıyorum)

umarım fazla zor bi soru olmamıştır? Şmiden teşekkürler

Malesef çok zor soru sormuşsun be kardeşim. Ben bile cevabını henüz bulamadım. Kimsenin bulabileceğini de sanmıyorum çünkü senin istediğin şartların tamamını bünyesinde barındıran bir motosiklet henüz imal edilmedi gibi geliyor bana. Edildi ise de TR ye getirmiyor olabilirler.

Neyse de.. mevzuyu tam anlamadan ya da bilmeden yorum yapanları yakalayıp dövesim geliyor valla! Siz ne istiyorsunuz, daha ilk yorumda adam ne diyor? Ulan, ne alakası var cruiserla Racer200'ün? Lahavlevela... Hasta eder böyleleri insanı yahu, pes artık!

düşerde elini kırarsan tüm rüyaların gider , Ben bisikletle küçükken düştüm insanın ilk elleri yere vuruyor genelde ( bir parmak hafif yamuk kaldı doktor okadar düzeltti heh) :) , eldiven de biyere kadar ben kazma gibi ellerle çalışırımda , sen piyano ??? zor be kardeş .
Benimki ufak bir hatırlatma

düşerde elini kırarsan tüm rüyaların gider , Ben bisikletle küçükken düştüm insanın ilk elleri yere vuruyor genelde ( bir parmak hafif yamuk kaldı doktor okadar düzeltti heh) :) , eldiven de biyere kadar ben kazma gibi ellerle çalışırımda , sen piyano ??? zor be kardeş .
Benimki ufak bir hatırlatma

Hocam herkes farkında olmasada hayatında herşeyi mutlu olmak üzerine yapıyormuş onu farkettim benide sanırm şimdilik güzel bi chopper mutlu edecek,elim kolumda kırılırsa takdir-i ilahi artık yapacak bişey yok,yinede kalbinin güzelliğiyle yaptığın uyarın için sağol :cat:

Arkadaş tüm yorumlarınız için çok çok sağolun keeway sl 150 benim ilk hayallerimden biriydi ama biraz araştırıp (sebebini hatırlamıyorum ama) ondan vazgeçmiştim ve zealsun zs150-19 a yönelmiştim,ama tahminimce görüntü olarak olabilir çünkü maraşta görmüştüm keewayi çok bocu bi motor yada aksesuarsız olduğu için bana öyle gelmişti,sonrada zealsunu gördüm o da çok cılız gibi geldi bilmiyorum böyle kararsız bi insanım bende işte :p

Ama masai grand eagle gözüme acaip güzel göründü şimdilik snırım onu düşünürüm gibi,yalnız ben geçen sene günümün yarısını bu sitede veya başka bi sitede chopper araştırmakla geçirdiğim halde bu FYM yi neden ilk defa görüyorum acaba :silent:

Son düzenleme:
cruiser motorlar başlangıç motoru değildir. Kullanımı beceri ve tecrübe ister.

YBR 125, CBF 150 gibi motorlarla başlamak daha mantıklı sonra cruiser (chopper) alırsın

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bence regal raptor keewaye girme yedek parcada zorluk cekiyolar 3000ytl varsa birazdaha koy 3500 yap regal al basın agrımaz diyemem ama hiç olmazsa az agrır bu benim gorusum sadece belki cok seviyorum diyedir ama farklı dusunen cıkar ama çin malları arasında en iyisi regal raptor

YBR 125, CBF 150 gibi motorlarla başlamak daha mantıklı sonra cruiser (chopper) alırsın

aldığım ilk ve son motor olucak büyük ihtimalle onun için ilerde değiştirmiyeceğim :farao:

Mondial MCT de Suzuki FYM deki motorun aynısı var!
Git sıfır MCT al keyfini sür! 2 yılda 27.000 km yaptım.Motor olarak harika.
Rodaj sürecinden sonra arka dişliyi 3-4 diş küçültünce titreşimi ortadan kalkıyor!
Motosiklet'i şu anda MT İzmir üyesi '' Csalgın '' kullanmakta! herhalde 29.000km ye gelmiştir ve hala canavar.

Mondial MCT de Suzuki FYM deki motorun aynısı var!
Git sıfır MCT al keyfini sür! 2 yılda 27.000 km yaptım.Motor olarak harika.
Rodaj sürecinden sonra arka dişliyi 3-4 diş küçültünce titreşimi ortadan kalkıyor!
Motosiklet'i şu anda MT İzmir üyesi '' Csalgın '' kullanmakta! herhalde 29.000km ye gelmiştir ve hala canavar.

FYM sanki tip olarak daha güzel ama kalite öncelikli gelir onuda düşünücem thanks :cat:

Arkadaşlar şimdilk yaptığım küçük çaplı araştırmada şu motorlar gözüme çarptı isterseniz bunların üstünden devam edelim :cat:

FYM FY 250

7112061_766673_q1n9844.jpg

Ramzey QM 250

5898553_916015_r2wd337.JPG

Regal Raptor DD 250E

7824431_746394_y4nm406.JPG

Zealsun ZS 150-19

4457151_658391_1bs7057.jpg

Büyük ihtimal ağzını açan regal raptor der onun için regalı görmezden gelin ilk başta ona göre değerlendirme rica edeyim veya sıra halinde alırsamda güzel olabilir :cat:

Son düzenleme:

COQ

Motosiklet Eğitmeni

aldığım ilk ve son motor olucak büyük ihtimalle onun için ilerde değiştirmiyeceğim :farao:

Bu kafayla gidersen muhtemelen değiştiremeyeceksin zaten.
Geriye değiştirecek bir şey kalmama ihtimali çok yüksek.
Engin hocam senin aklı başında bir seçim yapman için bir öneride bulunmuş.

Fakat bu öneri senin hayallerinle örtüşmediği için beğenmedin sanıyorum.

Almak istediğin motosiklet türü ve bunun yanı sıra yarış motosikletleri başlangıç için uygun değiller.
Bunun nedenlerini forumda ben de dahil bir çok arkadaşımız defalarca yazdık.
Biraz araştırma yapıp, nasıl bir belayı başına sarmak üzere olduğunu anlaman sağlığın için çok yerinde bir karar olur.

Biz üzerimize düşeni yapıp uyarıyoruz.
3 senelik motorculuk gibi şeyler hayaldir.
Bu işe bulaştın mı bir daha bırakamazsın.
Ya da yanlış motosiklet seçimi nedeniyle çok çabuk bırakırsın.

Seçim senin....

Şu bir gerçekki herkesin özlemini duyduğu şeylere kavuşma hakkı var.
Fakat motosiklet ciddi bir şeydir.
Eğitim ve tecrübe gerektirir.
Her türün kendine özgü bir kullanım şekli vardır.
Kullanımı en kolay motosikletle başlamak gelecek için iyi bir yatırımdır....:wiinkk:

işte bende çok soğumamak için bana zevk verecek yani beğendiğim motoru almak istiyorum bunda o kadar büyütecekbişey yok bence abimin tavsiye ettiği motor 150 li benim tercihlerimdede var 150 lik 250 likte var ben arasında ne gibi bi fark olduğunu bilemem tabi sizler daha iyi bilirsinz fakat her yeni başlayan ybr la cbf le başlayacak die bişey yok ben şahsen o motorlardan zevk alacağımı düşünmüyorum çok kasarım çünkü...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ramzeyin parça sorunu var sakın girme çünkü ramzey iflas etti,şu an kim satın aldı bilmiyorum ama ciddi bir parça sıkıntısı var,başın ağrır mondial servis ve yedek parça olarak geniş bir ağa sahip ama chopper görüntüsü yok,FYM yi bilmiyorum maraşdaki durumunu değerlendirmeyi sen yap

COQ

Motosiklet Eğitmeni
işte bende çok soğumamak için bana zevk verecek yani beğendiğim motoru almak istiyorum bunda o kadar büyütecekbişey yok bence abimin tavsiye ettiği motor 150 li benim tercihlerimdede var 150 lik 250 likte var ben arasında ne gibi bi fark olduğunu bilemem tabi sizler daha iyi bilirsinz fakat her yeni başlayan ybr la cbf le başlayacak die bişey yok ben şahsen o motorlardan zevk alacağımı düşünmüyorum çok kasarım çünkü...

Bunda büyütecek şeyler var maalesef.
Her yeni başlayan YBR ya da CBF ile başlayacak diye bişey yok yazmışsın.
Böyle bir kanıya nereden vardın?
Öyle bişey var.
Her yeni başlayan bu tür bir motosikletle başlarsa daha iyi olur diyoruz.
30 yılın üzerinde bir süre motosiklet tecrübemiz bize bunu söylettiriyor.
Motorun hacminden başka kriterler de var.
Yani 500cc bir motosikletle de başlayabilirsin.
Ama uygun bir motosikletle.
Ben yine de forumda bir araştırma yapmanı öneriyorum.

Gönlündekine kazasız belasız kavuşman dileğiyle....:bounce:

Bunda büyütecek şeyler var maalesef.
Her yeni başlayan YBR ya da CBF ile başlayacak diye bişey yok yazmışsın.
Böyle bir kanıya nereden vardın?
Öyle bişey var.
Her yeni başlayan bu tür bir motosikletle başlarsa daha iyi olur diyoruz.
30 yılın üzerinde bir süre motosiklet tecrübemiz bize bunu söylettiriyor.
Motorun hacminden başka kriterler de var.
Yani 500cc bir motosikletle de başlayabilirsin.
Ama uygun bir motosikletle.
Ben yine de forumda bir araştırma yapmanı öneriyorum.

Gönlündekine kazasız belasız kavuşman dileğiyle....:bounce:

EywAllah abicim ben ikinizinde demek istediklerinizi çok iyi anladım ve katırlıyorum siz demek istiyosunuz ki Opel corsa dururken panelvan Opel Comboda araba sürme öğrenilmez haklısınız aslında,biraz bilmişlik gibi olacak kusura bakmayın ama ben öyle şeylere pek fazla takmıyorum yapım araba sürmeyede BMC serviste başladım ardındanda tofaş doğanla devam ettim önemli olan aklı başında kullanmak bence fevri hareketler olmadıkça risk oranı o kadar yüksek deil gibi sanki :cat:

Temennileriniz ve uyarılarınız için tekrar teşekkürler :cat:

ramzeyin parça sorunu var sakın girme çünkü ramzey iflas etti,şu an kim satın aldı bilmiyorum ama ciddi bir parça sıkıntısı var,başın ağrır mondial servis ve yedek parça olarak geniş bir ağa sahip ama chopper görüntüsü yok,FYM yi bilmiyorum maraşdaki durumunu değerlendirmeyi sen yap

ewy teşekkürler :rendeer:

Son düzenleme:
abi ben ilk motorumu bisan-roadstar aldım yamaha viragonun cinli taklidi gorunuş olarak birebir kulanan insanlar memnun daha acemiyim 1 hafta olmadı motoru alalı ilk 3 gun motorla trafige girmek cehennem gibiydi ama hemen aliştim. linkdeki benim motorum bitane daha getirmişler onuda satıyolar.

http://www.sahibinden.com/500_ytl_n...XQQ8182099WQQpXQQdisplayitem&keyword=roadstar

neden bu motoru tercih ettin diye sorarsan;

1.ben motoru aldıgım zaman maddi sebeplerden dolayı degiştiremem oyuzden en az 250 cc olması lazımdı cunki 150 lilikler yetmiyo titresim yapiyo falan filan.

2. v motor istiyodum titresim olmaması için

3. model olarak yamaha virago anlatmaya gerekyok cok güzel duruyo bir cafenin onune bırakınca :)

evet hakkatende benziyo viragoya dün görmüştüm bu motoru ama çok dikkat etmemiştim bakiim biraz saol :cat:

"EywAllah abicim ben ikinizinde demek istediklerinizi çok iyi anladım ve katırlıyorum siz demek istiyosunuz ki Opel corsa dururken panelvan Opel Comboda araba sürme öğrenilmez haklısınız aslında,biraz bilmişlik gibi olacak kusura bakmayın ama ben öyle şeylere pek fazla takmıyorum yapım araba sürmeyede BMC serviste başladım ardındanda tofaş doğanla devam ettim önemli olan aklı başında kullanmak bence fevri hareketler olmadıkça risk oranı o kadar yüksek deil gibi sanki"

:farao: Yazdıklarından biraz sende asilik var gibi umarım ki bu asiliğini asfalt üzerinde göstermezsin, F1'de 7 defa dünya şampiyonu olmuş Schumacher de motosiklet kazası yapıp ölümden dönüyor.

Burada önemli olan ne kadar yetenekli olduğun değil, ne kadar tecrübeli olduğundur. bunu anlamalısın. Ehliyetin ve Korumaların ne durumda

250 cc lik cruiser bir motor neden başlangıç motoru olarak uygun değil ? Bende bu şekilde başlamayı düşünüyordum da bu uyarıları okuyunca kafam karıştı, bu konuda daha ayrıntılı bilgi ve ya bir link varsa çok sevinirim bu belki djnohco ya da yardımcı olur, bu arada dj hyosung gv250 çok çok güzel ama sana pahalı gelebilir, baban yardımcı olursa bir düşün derim, forumlarda genelde iyi yorumlar yapılmış bu motor hakkında... herkese kazasız belasız sürüşler

Ehliyet ve korumalar motordan sonra inş.Aslında araba ehliyetiyle birlikte alacaktım ama motordan soğudum zamana denk geldi araba ehliyeti bende almamıştım şimdide böyleyim :pr: Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar,khazid teşekkürler önerin için bakmıştım o motora fiyatı hariç herşeyiyle tam istediğim motor ama dediğin gibi biraz tuzlu :)

--------------------------------------------------------------------------------------

Sanırım bende zealsunscu olucam gibime geliyor :silent: bi de tekerler görüntü falan daha kaba olsa keşke düşünmicem bile :pr:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar