Başka Şehirden Motor Alımı için Acil Yardım?

Merhaba

Başka şehirdeki bir motor bayisinden sıfır motor alacağım,fakat plakayı kendi şehrimden çıkarmam lazım.Motoru kendi şehrime getirmek için geçici plaka vs. çıkarmam gerekiyor mu,yoksa satış evraklarıyla direk getirsem olur mu?Bu konuda acil bilgilerinizi bekliyorum :cat:

Merhaba

Başka şehirdeki bir motor bayisinden sıfır motor alacağım,fakat plakayı kendi şehrimden çıkarmam lazım.Motoru kendi şehrime getirmek için geçici plaka vs. çıkarmam gerekiyor mu,yoksa satış evraklarıyla direk getirsem olur mu?Bu konuda acil bilgilerinizi bekliyorum :cat:

geçici plaka'ya para veriyorsun ve geçici plaka 1 günden önce çıkmaz bunuda ekliyim..

hmm,o zaman en uygun yol taşıtma mı oluyor? Sizce edremit-bursa arası motoru ne kadara getirtebilirim?

hmm,o zaman en uygun yol taşıtma mı oluyor? Sizce edremit-bursa arası motoru ne kadara getirtebilirim?

Hiç uğraşma derim.

Motoru aldığın yerden tüm evrakları (Fatura vs..) kargo ile iste.
Bulunduğun yerden plakanı al. (Sonuç olarak plaka çıkarmak için motorun evrakları yeterli. Kendisine gerek yok.)
Daha sonra elinde plaka ile atla otobüse git motoru aldığın yere.
Tak plakayı bine bine dön..

:queen:

Son düzenleme:
*GEÇİCİ PLAKA (C YOL BELGESİ) İSTENEN BELGELER*

1. Satıldığı veya bulunduğu yerden tescil edileceği ve bulundurulacağı veya onarım yapılacağı
yere kadar götürülecek araçlara verilir.
2. Dilekçe
3. Trafik Tescil Şube Müdürlüğü veya Büro Amirleri tarafından verilir.
4. İki adet karton geçici plaka
5. Aracın satın alındığı belge örneği
6. Sigorta poliçesi
7. Maliyeden Harç makbuzu
8. Araç sürücüsünün sürücü belgesi fotokopisi
9. En fazla 6 (altı) gün yol izni verilir
10. Araçlar belirtilen güzergah dışına çıkamaz

bence kargoyla getirmelisin geçici plakalar için bir sürü masraf 195 ytl olduğunu duymuştum motorlar içinde aynımı bilmiyorum riske girme en iyisi kargo

Hiç uğraşma derim.

Bulunduğun yerden plakanı al. (Sonuç olarak plaka çıkarmak için motorun evrakları yeterli. Kendisine gerek yok.)

mükemmel bir çözüm :cat:

fakat gerek kalmadı,teşekkürler.Tanıdık birinin kamyoneti denk geldi,Motoru o getirecek. :queen:

İsinin hallolmasına sevindim ama olmamıs olsa idi direk atla motora plakasız gotur derdim, polis durdursa bile izah edince sorun kalmazdı.

Hiç uğraşma derim.

Mükemmel çözüm... Hiç aklıma gelmemişti walla

uwe

faturayla ve sevk irsaliyesiyle yola çık :cat:

Aynen katılıyorum. Sıfır motor oldugu için Polisler sorun cıkarmaz.
Fatura yanında oldugu surece idare ederler. (ben sıfır motorumu aldıgımda
(şimşek :cherry:) 1 ay plakasız gezdim. Soran polislerede yarın cıkartacagım dedim.)

yardımcı olmak için fikir beyan ederken, zarar vermekten kaçınmalıyız dostlar.:bounce:
"faturayla, irsaliyeyle bin motora sür, gel... polise söylersin anlayış gösterir... sorun çıkmaz..." vs. demek, geçici plaka uygulaması yapılan ülkemizde son derece yanlıştır.
bu yazdıklarınıza %100 garanti veremezsiniz. size birşey olmamıştır belki ama, başkası bu kadar şanslı olmayabilir.
kazası, belası var. çevirmesi, radarı var. polisi, jandarması var. muz cumhuriyeti değil yani.
arkadaşın karşılaşacağı sıkıntıları hayal dahi edemezsiniz.:bounce:

fikir verirken dikkatli olalım lütfen.:wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar