szr´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Arkadaşlar az önce yamaha bayisi ile görüştüm ve 2008 0 ybr; kafa grenajlı,yan sehpası,koruma demiri ve plaka ruhsat dahil anahtar teslim 3 585 Ytl nakit fiyat aldım ve yamaha sitesine girenler görmüştür; Ybr için 650 YTl nakit ve geri kalan 2 850 Ytl yi 6 takside böldürerek 0 faiz ile de alınabiliyor ama plaka ruhsat hariç; sizce benim aldığım nakit aksesuarlı 3 585ytl lik fiyat nasıl ve de renk seciminde siyah ile gri arasında kaldım; yardımlarınızı bekliyorum
Saygılar...
Ybr sakinleri, buraya sizin fikirlerinizi almak için bişeyler yazdım; maşallah canafar dışında hiçbirinizden ses cıkmadı ; bravo ybr ciler harikasınız:farao:
szr dostum;
hem kişiye özel mevzuda soru sormuş, hem de cevap alamayınca sitem etmişsin. bence olmamış. :bounce:
neden?
1) bu motorun fiyatı belli. beldeyama tarafından kampanya yapılarak, daha cazip hale getirilmeye çalışılmış, bu da belli,
sen bir firmadan farklı bir paket fiyatı almışsın, bu da farklı bir seçenek.
bu fiyatlara, burada yorum istiyorsun.
x üyenin geliri aylık 10 bin ytl ise, "al işte ne bakıyorsun üçüne beşine" diyecektir. (büyük ihtimalle de bu motorla ilgilenmeyecektir

)
y üye, asgari ücretle çalışıyor, ekmeği zor buluyor, "ula bi motora bu kadar para trink diye verilir mi? yazık..." diye düşünecektir.
z üye, farklı bir tepki verecektir, vs. vs.
bu alternatif ödeme şekillerinden hangisi sana uyuyorsa, en mantıklı olanı ona yönelmektir.
ben desem ki, "ver peşinatı, git taksitle al dostum"
taksitleri sana ağır gelecekse, ne kıymeti var söylediğimin?
ya da diyorum ki "ver peşin parayı, al motoru" hemen koşarak gidip alacak mısın?
2) renk tercihi de kişiye özeldir.
kırmızı motor siyahtan, gri olanı maviden daha hızlı gitmez, daha az sorun çıkarmaz.
çok absürt bir renk olmadığı sürece, ikinci elde satarken hepsinin alıcısı bulunur. canın hangisini çekiyorsa onu al.
kısacası, bu göreceli ve direk senin mali durumunla ilgili mevzular için sitem etmen yanlış.
bu sitede, bu forumda ybr'ciler pek çok bilgiyi paylaşmış, birbirine destek olmuş,
gerçek hayatta tanışıp sıkı dostluklar kurmuş güzel insanlardır.
ALLAH (CC) gönlüne göre versin dostum. :rendeer: