Ölen eşe son görev

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ALLAH RAHMET EYLESİN.bi arkadaş ben çinin bunu hakettiğini düşünüyorum demiş.arkadaşım birgün senin ondan daha beter durumda olmamanın garantisi varmı.sende nasıl bi vicdan var.yazık.emin ol o adamın haline düşmek istemezsin.benimde yakınlarım depremde yaşamını yitirdi.onlara iyimi oldu şimdi. birgün seninde başına bişey gelirde ölürsen örneğin trafik kazası yapıp ölürsen ve emniyet kemerin takılı olmadığı söylenirse iyi olmuş ölmüşmü dicez.yazık sana çok yazık.

ben şahsen çin'in bunu hakettiğini düşünüyorum kusura bakmayın ama global düşünemiyorum. nedenini herkes çok iyi biliyor. kendi binalarını bile kalitesiz adi malzemeden yapan bi millet işte.

nediyosun abi o masum insanların ne suçu var unutmayalım fazla uzağa gitmeye gerekyok 1999 depremi kaç kişinin canına mal oldu benim babam o depremden canını zor kurtarıp geldi biz öldü diye aramaya gidicektik :salut: 7,8 şiddetinde olmuş sorarım bizim türkiyede 7,8 şiddetindeki bir depreme dayanıklı kaç bina vardır 99 depremi 7,5 şiddetinde olmuştu taş üstünde taş kalmamıştı sanki bizim binalarımız çokmu sağlam deniz kumu kullanılıyor bazı yerlerde bırakın 7,8 i 5lik depremde yıkılır gider diyeceğim ilk önce biz kendimize bakalım sonra başkasına çamur atalım

Son düzenleme:
ben şahsen çin'in bunu hakettiğini düşünüyorum kusura bakmayın ama global düşünemiyorum. nedenini herkes çok iyi biliyor. kendi binalarını bile kalitesiz adi malzemeden yapan bi millet işte.

ya biz? biz çok mu ahlaklı bir milletiz iş yaparken?

devlet dairesinde memur solitare oynasın, lise mezunu polis üniversite mezunu müdür kadar maaş alsın daha da rüşvet diye, öğle yemeğini nerde beleşe getiririm diye gezinsin, politikacımız anca kendi cebini doldurma telaşında hırsızlardan daha arsız olsun, müteahhtimiz çimentodan demirden çalsın, doktorumuz ilaç şirketi iki kuruş para versin diye hastalarının sağlığı ile oynasın, öğretmenimiz nesil eğitmek yerine dizi izlemek derdinde olsun..

allah aşkına söyleyin biz çok mu ahlaklı bir milletiz?

devlet dairesinde memur solitare oynasın, lise mezunu polis üniversite mezunu müdür kadar maaş alsın daha da rüşvet diye, öğle yemeğini nerde beleşe getiririm diye gezinsin, politikacımız anca kendi cebini doldurma telaşında hırsızlardan daha arsız olsun, müteahhtimiz çimentodan demirden çalsın, doktorumuz ilaç şirketi iki kuruş para versin diye hastalarının sağlığı ile oynasın, öğretmenimiz nesil eğitmek yerine dizi izlemek derdinde olsun..

acı ama malesef gerçek bu. bu konuda yazılıcak anlatılıcak eminim çok şey vardır. bunun için birilerini yargılamadan önce biraz geriye çekilip yaşadığımız düzene bakmamız gerekmez mi?

Forumdan Uzaklaştırıldı

dostum toprağım arkadaşım saçmaladığının farkındamısın?bizde deprem yüzünden bu ülkede bir çok can kaybettik bizim kaybettiğimiz bu canlarda bunu haketmişmiydi? aynı şeyleri tekrar yaşasak başımıza gelse ve bir yabancı çıkıp siz Türkler bunu hak etmiştiniz dese hoşuna gidermi?

Allah yardımcıları olsun...

malesef üzülerek söylüyorum ama SANA KATILIYORUM...:salut:

Son düzenleme:
Ne olursa olsun bence kötüye yormamak gerekir arkadaşlar çok zor bi durum insan ne diceni şaşırıyor

allah yardımcıları olsun,

zor şartlar altında o anki psikolojiyle yapması gerekeni yapmış eşine. belki eşine bunu yaptığı için ilerde hiçbir şey yapamamanın acısı yaşamayacak,huzurlu olacak

zor durum allah başa vermesin:pr:

acı ama malesef gerçek bu. bu konuda yazılıcak anlatılıcak eminim çok şey vardır. bunun için birilerini yargılamadan önce biraz geriye çekilip yaşadığımız düzene bakmamız gerekmez mi?

ben sana katılamıyorum bu konuda ne yazık ki.. çünki sistemi oluşturanlar insan.. ben işimi düzgün yapıyorum, çalışan arkadaşlarımda, patronlarımda.. çalıştığım firma o yüzden dürüstlüğü ve mühendisliği ile ünlü..

meslek yada insan karalamak derdinde değilim.. 10 polis varsa herhalde dokuzu rüşvet yiyordur. 10 asker varsa herhalde 2 si 3 ü yaptığı işin bilincini ve sorumluluğunu taşıyordur. 100 öğretmen varsa belki sadece 10 u nesil eğitmek derdindedir. 1000 memur varsa belki 5'i 10 u gerçekten çalışıp helal lokma götürüyordur evine.. 1000 müteahhit varsa belki sadece 1 i dürüstçe yaptırıyordur işini.. 10000 politikacı varsa belki biri ağzı ile konuşuyor.

sistemi insan bedeni gibi düşünebiliriz. kanserli hücre birse problem değil.. ama bir organı sarmışsa... bedenin yaşama şansı da o nispette düşüyor, yaşamı kalitesizleşiyor..

sen, ben, biz işimizi düzgün yapmaya başladıktan sonra herşey değişir....

ben sana katılamıyorum bu konuda ne yazık ki.. çünki sistemi oluşturanlar insan.. ben işimi düzgün yapıyorum, çalışan arkadaşlarımda, patronlarımda.. çalıştığım firma o yüzden dürüstlüğü ve mühendisliği ile ünlü..

meslek yada insan karalamak derdinde değilim.. 10 polis varsa herhalde dokuzu rüşvet yiyordur. 10 asker varsa herhalde 2 si 3 ü yaptığı işin bilincini ve sorumluluğunu taşıyordur. 100 öğretmen varsa belki sadece 10 u nesil eğitmek derdindedir. 1000 memur varsa belki 5'i 10 u gerçekten çalışıp helal lokma götürüyordur evine.. 1000 müteahhit varsa belki sadece 1 i dürüstçe yaptırıyordur işini.. 10000 politikacı varsa belki biri ağzı ile konuşuyor.

sistemi insan bedeni gibi düşünebiliriz. kanserli hücre birse problem değil.. ama bir organı sarmışsa... bedenin yaşama şansı da o nispette düşüyor, yaşamı kalitesizleşiyor..

sen, ben, biz işimizi düzgün yapmaya başladıktan sonra herşey değişir....

sanırım yanlış anlaşıldım sözlerine katılıyorum elbette. ama onlar bunu hak etmişti gibi bir tavrı onaylamıyorum. az önce yazdıklarımda bunu anlatmak içindi birilerine hak ettiler derken kendimize bi bakmamız gerektiğiydi. toplumları birey hatalarından dolayı yargılamamamız gerektiği idi. bizim toplumumuz dada işini düzgün yapmıyan bi çok insan olduguydu (kii ben bunu bizzat 1 aydır acı bi şekilde yaşıyorum) ve bizimde deprem gibi bir gerçekle yaşadıgımızdı. bizim içinde birilerinin birey hataları yüzünde hak etmişti demelerinin hoş olmıyacagıydı. belki gene yanlış bir kelime kullanmışımdır. ama anlatmak istediğimi anladın sanırım

ne diyelım yazık tabi allah rahmet eylesin!!!sonuçta onlarda insan böle bi durumda o adamın piskolojisini kimse bilemez arabası olsaydı daha imkanı olsaydı emin olalımki oda öle yapmazdı...bu bnm dşüncem tabi herkezin düşüncesine saygım war

tabiki insan olanın başına böyle bir şey gelmesine kimsenin içi elvermez kuyucadısı..

allah sabır versin bir arkadaşımız demiş hakediyorlar diye.. üzüldüm. belki o an kızgındı ondan bu şekilde konuştu yoksa böyle düşünmediğini de biliyorum..

bir arkadaşımız çıktı bu adam eşini sevmiyormuş anlaşılan dedi.. yazık dedim, emeğin sevginin ne olduğunu öğrenememiş, belki de anlık bir yanılsama etkisiyle öyle söylemiş dedim.

ancak yine de insan ne ederse kendi kendine ediyor. her hatamız eninde sonunda bize ve çevremizdekilere dönüyor. en azından bunu bari anlasak..

bu arada geçmiş olsun, sen neden bir aydır uğraşıyorsun?

sağol asfalt meleği burdan anlatmam doğru olmıyabilir. özelden link atarım okursun.

ok..
yine de sıkma canını geçmiş olsun

bence adamın yapaçak başka birşeyi olmadığı için öyle yapmıştır. bencede en doğrusunu yapmış :cat:

vatanını seven işini doğru yapandır her kez işini doğru yaparsa problem olmaz insanın vicdanı kendisinin polisidir herkez kendi vicdanlarına bakıversin

Süper Moderatör (BBRR)
Beraber son yolculuk tıpkı o yaşarken sarılmış gibi.... ne acıdır Allah hiçkimseye göstermesin..

muhozo Arkadaşım sana diyecek lafım yok .. Mesajın, Ekmek bulamıyolarsa pasta yesinler Türünden bir mesaj ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar