Tankım tokatlandı...

Evet, şaka bir yana korkutucuydu bu gerçekten. Ama yukarıdan gelen bu ilahi uyarı, son günlerde azmakta ısrar eden özgüvenimi sanırım bir süre dizginleyecek. Bazı arkadaşlarımın söylediği gibi "tecrübemle" atlatmış değilim o saniyeleri, bence sadece ŞANS.

Ama güzel tarafı da şu galiba, yediğim haltları kendime ve forumdaki siz arkadaşlarıma itiraf edebiliyorum. Bunlardan dersler çıkarabiliyorum. Yaptığınız yanlışları sizler de paylaşın lütfen. Kızalım birbirimize, fırçalayalım, atışalım, kalp kırmadan tabii. Hepinizi seviyorum.

Hehehe güzel yazı :)

Çok geçmiş olsun, Allah'tan dengeyi kaybetmemişsiniz... :rendeer:

Şimdi o çocuklar motor motor die tutturuyolardır :p

Çok geçmiş olsun...ama bırakın hava atmayı yahu. .. motora binip rüzgarı hissederek yol alma özgürlüğümüz bile otomobil sürücülerini yeterince kızdırıyo.. :) tek tekerle anca kendini tehlikeye atarsın..

beni en çok yanında durduğumda kaç basıyo bu diyip aynı anda doğan marka arabasına gaz verenler güldürüyo :)) . komik diyip uzaklaşıyorum yanlarından...

Geçmiş olsun:rendeer:
Bu tank pataklayandan gaz vererek mi kurtuluyoruz gazı bırakarak mı:silent:
THE_LANCET sormuş benimde aklıma takıldı.

Geçmiş olsun:rendeer:
Bu tank pataklayandan gaz vererek mi kurtuluyoruz gazı bırakarak mı:silent:
THE_LANCET sormuş benimde aklıma takıldı.

Valla arkadaşlar bunun cevabı biraz muallak. Donald Duck (Reşat Arbaş) abimizin kitabında gidonun serbest bırakılması öneriliyor. Elint nickli arkadaşımızın derlediği yazıda ise ağırlığın öne verilmesi ve her iki frenin hafifçe sıkılması tavsiye edilmiş. Bende gidonu serbestleştirmem işe yaramış olabilir.

Ama slapping'den korunmanın mutlak iki şartı var: Birincisi tek teker yapmamak, ikincisi de gidon amortisörü taktırmak veya amortisörlü motor almak.

O kadar hızlı ve beklenmedik şekilde gelişiyor ki, sadece seyredebiliyorsunuz...:pale:

geçmiş olsun ancak ne olursa olsun gaza gelmemek gerek zaten yaşadığınız korku sizzi baya bi dizginleyecektir(geçici olarak)..:)

geçmiş olsun mu desem tebrikler mi desem tam olarak bilemiyorum:)şöyle yapalım kazayı atlattığınız için geçmiş olsun.gençlere derslerini verdiğiniz içinde tebrikler!:cat:

harika yazmışsın ama umarın bidaha yazmazsın yani bida başına böyle şeyler gelmez =)

berkant hocam bu olayın bir gün yaşanacağı var ise bunu bu şekilde tecrübe edip atlatman büyük şans, başka meziyetler ile sıfatlandırılır mutlaka ama sen yukarda sadece şans dediğin için böyle geçiyorum :wiinkk:
geçmiş olsun, gaz vermeden önce gaza gelmememiz dileği ile :rendeer:

berkant hocam bu olayın bir gün yaşanacağı var ise bunu bu şekilde tecrübe edip atlatman büyük şans, başka meziyetler ile sıfatlandırılır mutlaka ama sen yukarda sadece şans dediğin için böyle geçiyorum :wiinkk:
geçmiş olsun, gaz vermeden önce gaza gelmememiz dileği ile :rendeer:

:cat:+1:cat:+1:cat:

hocam geçmiş olsun.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
:) anlatım tarzı mükemmel. :)
yalnız bişey sorcam cahilliğime veri :) teker yapmak ne demek :) nasıl yapılır :p

Abi herzamanki gibi sana yakışır bi anlatım olmuş.Çok çok geçmiş olsun.Refleks ve tecrübeler bu durumlarda hayat kurtarıyor gerçekten...

:) anlatım tarzı mükemmel. :)
yalnız bişey sorcam cahilliğime veri :) teker yapmak ne demek :) nasıl yapılır :p

Bak Tequ'nun avatarında gördüğün hareket.. "Wheelie", ön tekerleği havaya kaldırıp şaha kalkmak. "Stoppie" ise ön frenle kuyruğu havalandırmak demek. İkisi de saçma, gereksiz hareketler...

Anlatım tarzım için övgüde bulunan dostlara teşekkürler. Türkçe'miz güzel bir dil, sevelim, koruyalım..

Son düzenleme:
anlatım süper, resmen olayı ekran başında bende yaşadım . geçmiş olsun :rendeer:

Bak Tequ'nun avatarında gördüğün hareket.. "Wheelie", ön teker üzerinde şaha kalkmak. "Stoppie" ise ön frenle kuyruğu havalandırmak demek. İkisi de saçma, gereksiz hareketler...

ama full adrenalinde bunlarda :cherry:

Son düzenleme:
Evet, şaka bir yana korkutucuydu bu gerçekten. Ama yukarıdan gelen bu ilahi uyarı, son günlerde azmakta ısrar eden özgüvenimi sanırım bir süre dizginleyecek. Bazı arkadaşlarımın söylediği gibi "tecrübemle" atlatmış değilim o saniyeleri, bence sadece ŞANS.

Ama güzel tarafı da şu galiba, yediğim haltları kendime ve forumdaki siz arkadaşlarıma itiraf edebiliyorum. Bunlardan dersler çıkarabiliyorum. Yaptığınız yanlışları sizler de paylaşın lütfen. Kızalım birbirimize, fırçalayalım, atışalım, kalp kırmadan tabii. Hepinizi seviyorum.

Forumlarda,makalelerde okuyup bilgi edinmek,yaşandığı takdirde de bunu uygulamak tecrübe değilmidir?Belki pratikte ilk defa ama teoride zaten tecrübe edinmişsiniz.Bence bazı şeyler reflextir.Yapmak istemeden yaparsınız..Gazı kısıp gidonu serbest bırakmak,yada virajda ön lastiğiniz kaydığında ayağınızı yere vurmak gibi.

Geçmiş olsun diyorum.Bize de örnek oluyor paylaşım için tşk.özgüven konusunda benimde otomobillerle aramda sorun var.Ama şahsi fikrim şudur ki günlük hayatta kendine güvenen kazanır,trafikte de kendine güvenmeyen...En basitinden özetlersek ben motosiklette profesyonel değilim o nedenle hız sınırını zorlamıyorum,akrobasi yapmıyorum.Ama otomobile geçince 4 tekeri nasıl 2 ye düşürsem diyorum.Türk insanının asli sorunu da budur kanımca.İYİ YAPTIĞIMIZ HER İŞTE GEREKSİZ BİR ÖZGÜVEN SAHİBİ OLUYORUZ...VE BU ÖZGÜVEN BİZİ ACEMİLERDEN DAHA TEHLİKELİ YAPIYOR...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Rigel;
geçmiş olsun demiyeceğim.
Çünkü zaten geçmiş.
Ama geçmesinin sebebi bildiklerin değil,şartların uygun olması bunu unutma.
Tank tokatlayan denilen hadise(Bunu depo tokatlayan olarak çevirsek iyi olur. Gevur benzin deposuna tank dediği için böyle) genellikle böyle kolay atlatılan bir hadise değildir.
İkinci bir şansın olmayabilir.
Tabii bu seni teker yapmaktan alıkoymasın.:)
Dikkat edeceğin yer tekeri yere indirirken.
:p
Bütün sorun burada başlıyor.
Tabii bu bazen biz istemeden oluyor.
Yani ön teker yerden kesiliveriyor.
Kontrol bizde olmayınca da iniş çok üzücü sonuçlar doğurabiliyor.

Tek teker yapmanın tek altın kuralı vardır.
Kaldırırken de, indirirken de kontrol sende olsun.
Gerçi genetik özelliğimizden dolayı ne kaldırırsak kaldıralım kontrolü kaybediveriyoruz.
Bu da başka bir konu.:mrgreen:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Tank tokatlayan denilen hadise(Bunu depo tokatlayan olarak çevirsek iyi olur. Gevur benzin deposuna tank dediği için böyle) genellikle böyle kolay atlatılan bir hadise değildir.

+ 1

Bu hadiseden düşmeden kurtulduysak eğer en büyük etken şansdır :)

Bu hadiseden bizi koruyacak tek şey gidon amortisörüdür.

Ne yazık ki hiç birimiz (bende dahil) bu alete önem vermeyiz.

Motorlarımıza ilk taktığımız aksesuarlar genelde "eksoz-xenon far-renkli ön cam" gibi hep görsel şeylerdir.

Fakat bunlardan en önce, hatta pahlı bir kask almaktan bile önce gidon amortisörü almamız lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar