7nci Çin Uluslararası Motosiklet Ticaret Fuarı

çinliler yıllarca ülkemizden konteynırlarla pet şişe ve plastik atık topladılar, şimdi de geriye motosiklet olarak gönderiyorlar... çok zekice....

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Gırgır (değişik bir süpürge)

Şişşşt yerin kulağı var,duyar bi çinli yapar bol miktarda:)

Hem bu Çinlilerin hatunlarını beğeniyorsunuz da motorlarını niye beğenmiyorsunuz? :)

.
CQ-Hyosung-4.jpg

baksana sandalye profilinden şasi ,buna anca sandalye gibi oturcan yol mol gitmez bu:p:p:p

egzoz çıkışının sağındada nikelajdan kornası var çok hoşuma gitti be:pacı acı önlastiğe bakıyo su sıçratsında bozuluyum diye:cherry:

Son düzenleme:
en alttaki scooter carrefour larda satışta.fiyatı 6,250 ytl güzel duruyoda ama ;servisi varmı?yedek parça varmı?buna bu parayı verenin....... demiştim görünce:cherry:

bu adamlar taklit maklit çakma uyduruk bişeyler yapıyo sonuçta bişeyler çıkarıyo kalitesizde olsalar kalitesizlikleriyle dünyaya nam saldılar
peki biz ne yapıyoruz patendi %100 bize ait bi marka söyleyin bana:silent:

haayy ağzına sağlık dostum.bugün türkiye ye çinden motosikletleri getirip burada montajlayıp bide yerli üretim diyenler utansın beee:farao:

Arkadaşlar çin deyip gecmeyin. Daha düne kadar ben de çin malı diyerek yüzüne bile bakmadan geciyordum... Taaaa ki fabrikaya 4 yıldır Cinde görev alarak teknoloji alanında prof olmuş bir turk porfosor gelipte cin hakkında seminer verinceye kadardı. O seminerden sonra çin malına durup makmaya hatta uygun bulursam almaya başladım...
Çin felsefesi :: Çinliler güzel olan seyleri kopyalıyorlar. Maksatları güzel olan seyleri güzellikleri cogaltmakmış...
Çinliler çorba içerlerken kesinlikle aagızlarını sapırdatırlarmış:: Corbayı hüüüüp diye icerlermiş
Sebebi:: Karsıdaki insana çorbanın kesinlile cok güzel cok lezzerli oldugunu anlatmak mış..
Çinlilere maaşınız nekadar, Nekadar kazanıyorsunuz diye sorarsanız alacagınız cevap kesinlikle Yeteri kadar olacaktır....
Hiç bir zaman miktar vermezler mişş.. Ve en önemli bir durum
Çinliler Nufus planlaması yaparak genc nufusu su an kontrol altında tutmuş durumda... Cinliler yaşlı insanlarına cok buyuk saygı duyarlarmış...
Örnegin,, 6 kişilik bir aile (Baba anne cocuklar ve buyuk anne ve buyuk baba dan olusan bir aile) uçakla seyehat ediyor. Ucak arıza yaptı ve düşecek. tek kurtuluş yolu ucagın yukunu azaltmak... Burada çinliler ucakdan ilk önce cocukları atıyor.
Neden mi???:cyclopsan:cyclopsan Çünkü çocuk tekrar yapılabilir ama anne baba tekrar bulunamaz ve anne baba dan ögrenecegimiz bir sey varsa onları ögrenemeyiz.. diyerek yaşlı insanlarına son derece saygı gösteriyorlar mışş...

Gelelim işin bizi ilgilendiren teknoloji, kalite konusuna....
Çinliler isterlerse çok kaliteli ürünler üretebililermiş her alanda. Ama maliyeti arttırdıgı için yapmıyorlarmış. Çinin amaçı Ucuz olan işçiligi karşılayabilecek durumdaki ürünü en kaliteli en ucuza uretmek. Kalite yonunden yuksek bir ürün üreten fabrikalarda calışan işçiler digerlerine göre daha yüksek kazanç saglıyorlar mış... Yani bu durumu bir tur ara sozu acıklıyor.....

UCUZ ETİN SUYU KARA OLUR...
Göz önüne alınması gereken bir konu daha var...Artık iç pazarı tamamen doldurmuş olması ve Artan kerabet gücü nedeni ile çinlilerinde yavaş yavaş daha ucuza daha kaliteli ürünler sunmaya Dış pzara yönelmeye böylece dünya pazarına acılmaya itmişdir... Çinliler gösterise çok omen vermektedirler. Bir çinli hiç ihtiyacı olmadıgı halde sadece komsusuna gösteriş için araba alabiliyormuşş...

İşde böyle arkadaşlar çin almış başını gidiyor yaniii.. Her ne kadar adi, kalitesiz, dayanaksız desekde sonucda alıyoruz bu çin mallarını.. Digerlerine göre İki kuruş daha fazla verip aldıgımız cinliler uzun süre hizmet verebiliyor...
Örnegin RAMZEY ve ZEELSUNN lar gibiii.......

Son düzenleme:
:cat:Nebi arkadaşın yazdıklarına bakınca yaptığı km.si (oraları biliyorum) bahsettiği güzergah....... demek ki mondial de onu utandırmamış. kendiside
motordan memnun olduğuna göre mesele yok :) O mutlu, iyi yolculuklar dilerim, marka yarışı yapmak yanlış:cat:

Ben çine gidiyorum :mrgreen:

Niyetim seni cine göndermek degil ama unttugum bir konuyu daha ekliycem...

Cin hükümetine baglı Teknoloji bakanlıgı bilem varmışş... Aldıgın üründeki sorunu servis veya ilgili kişiler cözmezlerse yada yereterli görmedigin takdirde dogrudan bu bakanlıga sikayet edebiliyorsun...

Birde bir çinlinin istediklei sizin için gercekden cok basit bir işlenle halledilecek olsa bile --- hiç sorun degil anında hallederiz demeyeceksiniz... Söyle ciddi bakacaksınız konuyu inceler gibi yapacaksız sonra adama (cinliye ) bakacaksız sonra tekrar inceleyip - adamın yüze balarak ciddi bir sekilde - OK bu onu ile yakından ilglenecegim diyeceksiz...

1. durumda basınızdan sagmak için yaptıgınızı düşünür birdahaki sefere sizinle iş yapmak istemez mecbur kelısa sizinle iş yapar..
2. Durumda benim sorunumu anladı bana ilgi gösterdi benimle ilgilendi diye düşünür ve sizinle her zaman iş yapmakistedigi gibi sizi başkalarına tavsiye ederr... :cat::cat:

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bmw 650 cs Modelinin Çakması fena olmamış sizce:p:p:p

''The Original''

herkezin japon kullanacak gucu yokki arkadasim iste cin makinalarina kalitesiz deriz bilmem ne deriz eee bu adamlar bu makinalari uretmeseydi japon makinasi almaya gucu yetmeyen adam ne yapacakti ?

yaf bu jonway makına markası bızım fabrıka sırf bu marka makınalarla dolu 10senedırde bu makınalar var demekkı saglam bı marka olmasa bızım patron almaz turkıyeye gelsın ucussa alıcam bı tane..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar