kesinlikle haklısınız. ama belirttiğim gibi o anki durumum "lanet olsun, yeter ki şu anki durumdan kurtulayım" anlayışıydı, ki elbette kabul edilecek bir şey değil. "ehliyetin yoksa alana kadar kullanmayacaktın kardeşim" demeniz de mümkün. her türlü yanlıştı en nihayetinde yaptık bi hata..
sadece belirtmek istediğim bu konu başlığındaki olay ve anlattığım türde olaylar yeni ya da çok nadir gerçekleşen hadiseler değil. bu tip olaylar o an olduğunda herkes hemen gereğini yapsa elbette durum daha farklı olur.
kötü örnek varken iyileri de var elbette. 5-6 ay önce radarda hız cezası kesmek isteyince karşılık olarak 100 ytl rüşvet vermek isteyen sürücüyü ihbar eden polis arkadaşımız örneği de var mesela.
ama işte eskiden beri süregelen çarpıklığın devamı bu da... sistem haline geldiği için bir çoğumuzun arasnda da sohbetlerde konusu geçmiyor mu halen "geçen arabayla ya da motosikletle çevirdiler şu kadar attım geçtim" gibisinden. bu işlemişlik sadece eğitimle çözülemiyor, yasaların daha caydırıcı nitelik kazanması gerek.
O memurun örnek teşkil edilmesi gerekli değil...Görevinin bilincinde olan her vatandaşın(mumurda olsa) yapması geren odur..Yani
suç varsa cezasını vermek veya verdirmeye yönlendirmek zaten polisin asli görevi..
Rüşvette suç olduğuna göre doğru olanı yapmış..
Caydırıcık konusunda da size katılmıyorum..
Eğitim olmadıktan sonra cezaların ne kadar caydırıcı çıtasını yükseltsenizde faydası olmayacaktır..
Toplum bilinci şart...
Cezaların caydırı olması demek sizin 10ytl attım lafının 100ytl attım limitine yükselmesi
demektir..
Evet ehliyetsizliğin cezası 5000ytl yapalım.().
Polis sizi çevirdi..Ceza kesecek...Fikrinizi..Veya tepkinizi alabilirmiyim...
Ama ehliyesizliğin suç olduğunun bilincinde olursanız buna gerek kalmayacaktır..
Yani ben yinelemek istiyorum..
eğitim ve bilinçli olmak vatandaş olarak görevimiz..Bu bilinci de ancak dürüst eğitimcilerden alabiliriz..