minksler teker yapabılıomu kac kere sordum kımse cevab yazmadı
ilk motorumdu minsk3 125cc.. tek teker de yapıyordu.. ama 3-5 tek teker olayından sonra debriyaj balatasını yemişti!!! vibrasyonlu ama cengaver makinadır... şanzımanı çok garip ötüryor, benden uyarması...
ayrıca o minsk olmasın :silent:
..benim için çok nostalji oldu...
..1991 modelini almıştım; sıfır...
kırmızı, ön çamurluk cross motorlardaki gibi.. bakıyorum da yukarıdaki resme...
..ne günlerdi, hey...
inan çok duygulandım. allah (cc) hatırlatandan, resmini gönderenden razı olsun..
günümüz makinelerine göre sorunsuz bir makine.. iki zamanlı olması da köyde kullananlar için avantaj bence.. sistem çok basit ve 1-2 arıza sonra motoru ezberler herşeyini kendin halledersin.. biz iki arkadaştık, iki minsk'çi.. benim motoru motor-şanzıman tamamen dağıtır, diğer motoru da açıp ona bakarak tekrar toplardık; bir gecede!!! ne günlerdi, heyyy...
bu forumda bahsedilmişti, beyin problemi diye.. ben ilk aldığımda 1 hafta binememiştim, çalışmıyor, çalışınca da 10 metrede stop ediyordu.. ateşleme bobini nemlenmiştir dediler; fön makinesi ile kurutup geceleri bobinle beraber yatardım nemi gitsin diye.. vallahi.. meğer koltuğun altında bulunan beyinin fiş-soketi yerinden oynuyormuş.. bir kibrit çöpü sıkıştırıp kullanmıştım 1 yıl.. çatalca'da bir abiye sattım, hala kullanıyor...