Antalya'da motosiklet kullanabilen üstadlara sesleniyorum...

Tüm toplum olarak trafik cahili olduğumuz aşikar iken, alınma, gücenme yaşanması ilginç geldi.

Nisan ayı başında, Ankarada 30-35 km. motosiklet kullandım. Çok hızlı akan trafikten, sinyal kullanmayanların ve şerit ihlali yapanların fazlalığından dolayı zorluklar yaşadım.
Orada buluştuğum arkadaşlara bu hususu söylediğimde, hak verdiler bana. (Özellikle hızlı akan trafik konusunda)

Yaşadığım şehir İstanbulda bunları yapan yok mu? var tabiki.
Nedense, Ankarada daha fazlaydı ve daha rahatsız etti bu saydıklarım.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
muhahahah puhahahah ehiehiehi

yorumlara gülüyorum kızmayın..

antalya türkiyede en çok motosiklet satış patlaması yapan il dir..

dolayısı ile trafik biraz magandalarla dolu gerek araba gerekse motosiklet kimin heran nerden çıkacağı belli olmaz istanbula nazaran birazdaha sakin bi trafiğimiz var dediğiniz gibi motosikletin şürüş kabiliyetini bilmedikleri için motosikletin her an kurtarabileceğini düşlemektedirler ve bizlerin önüne atlarlar sağımızdan solumuzdan sıkıstırırlar bu bütün illerde böyle değilmidir antalyada değilde tüm illlerde geçerli bu sözüm motosiklet kullanmak sanattır herşey m/s de gerçekleşir zira kaportamız yok bizim trafikte adam yerinede konmuyoruz zamanla o da olur inş bizim milletin bilgisizliği bizlere yansıyo ve sıradan bi insanı maganda olarak görüyoruz bu bütün insanlarda vardır işe yetişme telaşı yüzünden sağdan soldan dalanlar önümüze kıranlar belki bilinçli yapmıyolardır belki bi sorunu vardır dalgın olabilir sen kendi önlemini al gerisi teferruat önünemi kırdı söylenip duruyomu al kaskını vur kafasına zaten çoğunuz 200 ile 500 ytl arasında kask kullanıyosunuz benim gibi naylondan imal edilmiş legen gibi kask kullanıyosanızda vurun kırılsın alt trafı 20 ile 50 ytl arasında bişey ben bi keresinde herifin kafasında safebeti 2 ye böldüm linç edene kadar dövdüm tecrübeyle sabittir ama şiddet herşey değildir sizi yönlendiriyor olmayayım dövüş son çare güzellikle söyle anlamazsa sert çıkıs baktın olmuyo etkili bi çözüm kaba kuvvet biz antalyada neler çekiyosak sizde kendi memleketiniz de aynını yaşıyorsunuzdur eminim antalya kıç kadar yer hertarafı maganda dolu diye bilmeyin ilimizi davulun sesi uzaktan hoş gelir saz ve keman ise duyulmaz ehi ehi ehi..

herkesin memleketi kendine güzel her memlekette heran trafikte cebelleşen motosikletli arkadaslarımız var sadece antalya değilde tüm illerde geçerli..

motosiklet kullanmak sanattır yürek ister kabiliyet ister..

Son düzenleme:
muhahahah puhahahah ehiehiehi, motosiklet kullanmak sanattır yürek ister kabiliyet ister..

Alaycı, küçümser ve fazla ön-yargılı bir yorum olmuş. Konuyu açan arkadasa "kabiliyetsiz, yüreksiz vs demişsin" bilmem farkındamısın? Arkadaşın yuregini, kabiliyetini vs nereden biliyorsun ki, hemen bu tarz bodoslama bir yorumda bulunmuşsun? Acaba sen o dev gibi makinalarla kalkıp ist'dan ant'ya tek neferde gidebilirmiydin merak ediyorum? İmzanda "kısmetse aerox alıcam" diyorsun peki hayatında hiç hayallerini süsleyen aerox dısında BMW K1200GS gibi bir makinanın uzerine oturup 100mt yol gitmişligin varmı? Hiç sanmıyorum...

Neyse ön-yargısız, kilişe kalıpsız yorumlarla saglicakla arkadasım...

Son düzenleme:
O cümleyi Kerem dışında çoğusu kullandı.O düşünceyle kullanacak bi insan değil. Yanlış anlaşıldı bence. Ayrıca çok saçma bi konu. Türkiye nin her yerinde bu tarz yaratıklar var, sadece Antalya da değil. Trafik de her karşılaştığımız maganda için topik açarsak herkesin 1o tane fazladan topiği olur. Antalya ya gelip siz de bu kadar kötü etki bırakmış olması kötü bi durum. Hiç mi güzel bişey olmadı. Hiç mi güzel kareler çekmediniz :) Çok güzel bi şehirdir benim şehrim.. Ayrıca motosiklet için bulunmaz bi şehir olduğunu düşünüyorum. Kask kullanımından bahsetmiş bi arkadaş. Hemen hemen herkes de kask görürsünüz. Görmediklerimin de beynini ben düşünecek değilim.. :)

Alaycı, küçümser ve fazla ön-yargılı bir yorum olmuş. Konuyu açan arkadasa direk "kabiliyetsiz, yüreksiz vs demişsin" bu sekilde bilmem farkındamısın. Arkadaşın yuregini, kabiliyetini vs nereden biliyorsun ki, hemen bu tarz bodoslama bir yorumda bulunmuşsun? Acaba sen o dev gibi makinalarla kalkıp ist'dan ant'ya tek neferde gidebilirmiydin merak ediyorum? İmzanda "kısmetse aerox alıcam" diyorsun peki hayatında hiç hayallerini süsleyen aerox dısında BMW K1200GS gibi bir makinanın uzerine oturup 100mt yol gitmişligin varmı? Sanmıyorum...

Adventure birde.. 25-30 kg daha ağır :p
O cümleyi Kerem dışında çoğusu kullandı.O düşünceyle kullanacak bi insan değil. Yanlış anlaşıldı bence. Ayrıca çok saçma bi konu. Türkiye nin her yerinde bu tarz yaratıklar var, sadece Antalya da değil. Trafik de her karşılaştığımız maganda için topik açarsak herkesin 1o tane fazladan topiği olur. Antalya ya gelip siz de bu kadar kötü etki bırakmış olması kötü bi durum. Hiç mi güzel bişey olmadı. Hiç mi güzel kareler çekmediniz :) Çok güzel bi şehirdir benim şehrim.. Ayrıca motosiklet için bulunmaz bi şehir olduğunu düşünüyorum. Kask kullanımından bahsetmiş bi arkadaş. Hemen hemen herkes de kask görürsünüz. Görmediklerimin de beynini ben düşünecek değilim.. :)

Virajları rüyama giriyor son zamanlarda :)

Her yaz enaz 1 ay antalyada kalırım,arabada cok kullandım motosiklette cok fazla sıkıntı yaşamadım,en azından boluya göre sürücüler dha bilinçli fakat antalyada tuningci insan cok olduğu için onlar zaman zaman sıkıntı yaşatabiliyor

Her araçta mutlaka el bombası ve kaleşnikof var. :p

Yollarda durmak imkansız adeta. Gördükleri yerde hemen yeşil bir perde önüne diz çöktürüp, bildiri okuyor ve infaz ediyorlar. :mrgreen:

Tanıdık benzinci yoksa benzin litresi şehir içinde 5 YTL şehir dışında yer yer 10 YTL yi buluyor. :cherry:

Yorum yapalım, yapmayanları uyaralım... :):)

Çok komiksiniz. Sizin için övünülecek bişey heralde bu. Ayrıca trafikte bulunsanız yorum yapın diyeceğim de, motorunuz dahi yok. Oluncada kafada kasksız, tek teker çalışması yapan tiplersiniz..

motorum mu yok nerden bılıosun acaba :farao::farao:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Alaycı, küçümser ve fazla ön-yargılı bir yorum olmuş. Konuyu açan arkadasa "kabiliyetsiz, yüreksiz vs demişsin" bilmem farkındamısın? Arkadaşın yuregini, kabiliyetini vs nereden biliyorsun ki, hemen bu tarz bodoslama bir yorumda bulunmuşsun? Acaba sen o dev gibi makinalarla kalkıp ist'dan ant'ya tek neferde gidebilirmiydin merak ediyorum? İmzanda "kısmetse aerox alıcam" diyorsun peki hayatında hiç hayallerini süsleyen aerox dısında BMW K1200GS gibi bir makinanın uzerine oturup 100mt yol gitmişligin varmı? Hiç sanmıyorum...

yaw hocam sen beni çoook yanlış anlamışsın bu aralar biraz agresifsin..:rendeer:

sen benden alıntı yaparken yazılarımı kuşa çevirmişsin..

1200gs değil ama 98 model kawasaki zx9 ile antalyadan ankaraya gittim yamaha virago 250 ile ıspartaya gittim süper tenere ile izmire gittim vs vs topici kendi tecrübemle meşgul etmek istemiyorum..

konuyu acan arkadasdan özür diliyorum eger o da beni yanlış anladıysa ben kabiliyet ister yürek ister dediysem kendine güvenip herkes onca yolu katedemez demek istedim sanırım bi kaç sey eklemeden yazımı bitirmişim özürdilerim..

kimisinin imkanı vardır cesareti vardır onbinlerce yok kateder..(vallahi bravo büyük cesaret helal olsun denir..)
kimiside imkanı yoktur motorundan veyahut yolda basına geleceklerden tedirgin olur yola çıkmaz..(ALLAH herşeyi gönlüne göre versin denir)

@pininfarin@
peki sen benim yaptığım yorumu küçümsemiş değilmisin beni biraz aşağılamışsın..:rendeer::farao::farao:

yamaha 2t 100cc aerox gibi küçük bir makine beni mutlu etmeye yetecek belki bunda ne var
benim bmw 1200gs alacak transalp alcak ne bileyim 1000rr alacak kadar param yok belki neden beni rencide ediyosun paramız vardıda mal gibi gidip kanuni hussar aldık dimi..

tubiş sanada çok teşekkür ederim benim hakkımda acıklama yaptığın için saol bacım..:rendeer:

Son düzenleme:
abicim haklısın sana katılıyorum herne hikmetse antalyada fazla motosiklet olduğu içinmidir nedir kimse motosikletleri adam yerine koymuyor ama son zamanlarda mobesse sistemi kuruldu inşallah bir işe yararda artık trafikte cambazlık yapmamıza gerek kalmayacak yoksa motorcuların işi zor:)

sırf bu yazıya cevap için üye oldum :)

ben 25 yaşındayım ve 10 seneden fazladır Antalya caddelerinde motor kullanıyorum... Bu olaylar mümkündür yaşanabilir. ama sadece belli insanlar ki bunlar düzene topluma başkasına saygısı olmayanlar inslardır.. Ve bu tarz insanlar trafikde her ilde karşımıza cıkar... Antalya göç alan bi şehir ve kültürel çatışmaların bol oldugu bi yer.. Trafik de bu catışmaların vitrini.. Antalyayı bilenler ne demek istediğimi anlamışlardır.. ama onun haricinde motorla sıcak bi yaz aksamını güneşin yeni battıgı sıralarda konyaaltı caddesinde motorla gezme zevkini dünyanın hiç bi şehrinde bulamazsınız :D

bu arada yazıyı acan arkadasa da geçmiş olsun diliyorum ve Antalyayı böyle hatırlamamsı için rica ediyorum... ;)

herkese ii günler...

muhahahah puhahahah ehiehiehi

yorumlara gülüyorum kızmayın..

antalya türkiyede en çok motosiklet satış patlaması yapan il dir..

dolayısı ile trafik biraz magandalarla dolu gerek araba gerekse motosiklet kimin heran nerden çıkacağı belli olmaz istanbula nazaran birazdaha sakin bi trafiğimiz var dediğiniz gibi motosikletin şürüş kabiliyetini bilmedikleri için motosikletin her an kurtarabileceğini düşlemektedirler ve bizlerin önüne atlarlar sağımızdan solumuzdan sıkıstırırlar bu bütün illerde böyle değilmidir antalyada değilde tüm illlerde geçerli bu sözüm motosiklet kullanmak sanattır herşey m/s de gerçekleşir zira kaportamız yok bizim trafikte adam yerinede konmuyoruz zamanla o da olur inş bizim milletin bilgisizliği bizlere yansıyo ve sıradan bi insanı maganda olarak görüyoruz bu bütün insanlarda vardır işe yetişme telaşı yüzünden sağdan soldan dalanlar önümüze kıranlar belki bilinçli yapmıyolardır belki bi sorunu vardır dalgın olabilir sen kendi önlemini al gerisi teferruat önünemi kırdı söylenip duruyomu al kaskını vur kafasına zaten çoğunuz 200 ile 500 ytl arasında kask kullanıyosunuz benim gibi naylondan imal edilmiş legen gibi kask kullanıyosanızda vurun kırılsın alt trafı 20 ile 50 ytl arasında bişey ben bi keresinde herifin kafasında safebeti 2 ye böldüm linç edene kadar dövdüm tecrübeyle sabittir ama şiddet herşey değildir sizi yönlendiriyor olmayayım dövüş son çare güzellikle söyle anlamazsa sert çıkıs baktın olmuyo etkili bi çözüm kaba kuvvet biz antalyada neler çekiyosak sizde kendi memleketiniz de aynını yaşıyorsunuzdur eminim antalya kıç kadar yer hertarafı maganda dolu diye bilmeyin ilimizi davulun sesi uzaktan hoş gelir saz ve keman ise duyulmaz ehi ehi ehi..

herkesin memleketi kendine güzel her memlekette heran trafikte cebelleşen motosikletli arkadaslarımız var sadece antalya değilde tüm illerde geçerli..

motosiklet kullanmak sanattır yürek ister kabiliyet ister..

kanka yıne uzaklastırmasınlar senı yaw kendıne bıraz hakım ol :)

arkadaş altında bmw var tank ğibi motor dur korkmayacaksın basacaksın seni sıkıştıran olursa korkma sen onları sıkıştır altındaki bmw nin tank modeli vallaha arabaya vurunca ikiye böler arabayı

Ankara-Antalya-İstanbul-İzmir vs.vs. Trafiğin yoğunluğu önemli değil önemli olan "saygı" ve "eğitim" ikisi olduktan sonra gerisi zaten düzelir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tubişşşşş sana sesleniyorlar :cherry:

valla ıstanbul da 3 sene kaldım herkes trafıkten sıkayet ederya ınanın ankara berbat felaket

Ben o kadar üstüme alınmadım sevgili pininfarina. Dert etme, desteğin ve samimiyetin için teşekkür ederim. Maalesef bir anda Antalya'ya düşman ilan edildim. Halbuki ben orayı çok severim, sevmesem işim ne? Tek anlatmak istediğim araba olsun, motosiklet olsun, sürücülerin anormal dikkatsiz ve kaygısız davranmalarıydı.

Anlaşılan polemiği seven arkadaşlara eğlence olduk. Mesaj ve anlatılan gayet açık, anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.

Sevgiler.

Türkiye'nin dört bir yanını gezdim. Her sokağını, her caddesini yıllardır dolaşırım. Özellikle Anadolu'da birçok motorun veya mobiletin üzerinde bir baba ve oğul veya bacak arasına alınmış çocuklu bir amca görmek mümkün.

Ancak alınma tubiş, bir mobilet üzerinde 2 çocuk, anne ve babanın seyahat ettiği manzaralar sıklıkla Antalya caddelerinde karşımıza çıkar. Antalya bende kötü etki bırakmadı, bir motosiklet sürücüsü olarak ülkemizdeki cehalet ve eğitimsizlik beni üzen taraf. Onlar aslında sizin tabirinizle yaratık veya maganda değiller (istisnalar hariç), tek kusurları bizlerin aldığı eğitim ve kültürden yoksun olmaları.

Ha bu arada, fotoğraf dedin de, evet çok fotoğrafım var. İlgilenirsen http://www.mehmetyalhi.com

Sevgiyle kal, kazasız keyifli sürüşler.

Son düzenleme:
Bu sorunları Antalya'da yaşamadım desem olur.Kamyonculara diyecek birşey yok zaten.Heryerde aynılar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar