Kanuni Kanuni Caracal 200 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

evet arkadaşlar bugun motoruma kavustum en yakın zamanda fotoraflarını sizlerle paylaşıcam bisan life shadowboy 250 cc lik bı motor heybeler krom acılmış eksozlar be silindielere verilmiş kırmızı led ışıklar motora resmen aşık oldum :) ilk deneme alışma sürüşlerimi bugun yaptım boş yolda 120 km hıza cıktım ve vıbrasyon yok v motor olduugu için ilerleyen gunlerde dezavantajlarını ve özelliklerini burdan vermeye çalışıcam.. saygılar

ve birşey daha vites geçişleri oldukça yumuşak arkadaşlar hadi hyrlısı diyelim bakalım.. :)

arkadaşlar resımlerı pc ye attım da url olarak ıstıyor onu nasıl halletces bılen varmı

Son düzenleme:
ferotr kardeşim,şu benzin filtresi varmıydı sen mi taktın? bende benzin filtresi göremedim diye kendim taktım. kesikliğin sebebi filtrenin altta kalması olabilir.filtre karbüratörünün benzin giriş seviyesinden aşağıda görünüyor sanki.özellikle depodaki benzin azaldığında kesiklik yapabilir belki?? bu arada ithal taş filtreler varmış.akışı zorlaştırmayan.onu araştırıyorum.haber veririim bulduğumda.

kardağ ustam
birşey sormak istiyorum
ben motru silifkeden aldım.bana benzini 95 oktan kullan yüksek oktan motoru zorluyo hararet yaptırır diyo.aslı varmı? bana pek mantıklı gelmedi,çünkü yüksek oktan, benzinin sıkıştırma sonunda,buji çakmadan önce kendi kendine tutuşmasını zorlaştırır.bu konuda nedir düşüncen??

çanta harbiden motora iyi yakışıyor.ben motora armode aldım 130 ytl.ama tam oturmadı diye sinyalleri 20 cm kadar arkaya doğru bir metalle uzattım.sinyallerin koltuık altında kablo boyu uzun tam olarak yetiyor yani.bilgin olsun.ayrıca depo altındaki (her iki tarafta olan) sac kızma nikelajlı şeritler var çok yakışıyor:) km saatinin altından koltuk altına kadar uzattım harika oldu.takması kolay fiyatıda metrsi 2 ytl.ama görüntü süper oluyo

adamım motor hava soğutmalı hararet gibi bir şey söz konusu değil

Kaç oktan kullanmanız gerektiğinin kullanma klavuzunda yazıyor olması lazım. Oktan yükseltmenin teorik olarak bir faydası yoktur. Belki biraz canlanabilir ama avans ayarını yeniden ayarlamayı da gerektirebilir. Kullanma klavuzunda belirtilen değerin altında kullanmayın yeter.

Bu arada mterayes26 arkadaşa 100 olsun 75 olsun diyen servisin bu konuda hiçbirşey bilmediği ortada. Bunu söyleyen kişi kendi aracına 75 oktan benzin koysun bakalım ne olacak.

Motoru zorlama konusunda da, üst devirlerde gezerken devir saatinin kırmızı çizgiye girmemesine dikkat edin. Kırmızı bölgeye sürekli girip çıkmak veya orada kalmak motorunuzun çabuk yıpranmasına neden olur. Hem ömrünü kısaltmış, hem sizden sonra bu motoru alacak olan kişiye kötülük etmiş olurunuz.

valla hoca ben fark gördüm ne diyim motor uçuyor resmen

Son düzenleme:
adamım motor hava soğutmalı hararet gibi bir şey söz konusu değil

valla hoca ben fark gördüm ne diyim motor uçuyor resmen

doru söylüyosun motor hava soğutmalı ama oda hararet yapar mutlaka.kaynayacak suyu yok ama pistonu sıkıştırıp kilitler yada silindiri çizer.bu arada sende şu benzin filtresinden varmı ?? hala cevap alamdım kimsedende:)

evet arkadaşlar bugun motoruma kavustum en yakın zamanda fotoraflarını sizlerle paylaşıcam bisan life shadowboy 250 cc lik bı motor heybeler krom acılmış eksozlar be silindielere verilmiş kırmızı led ışıklar motora resmen aşık oldum :) ilk deneme alışma sürüşlerimi bugun yaptım boş yolda 120 km hıza cıktım ve vıbrasyon yok v motor olduugu için ilerleyen gunlerde dezavantajlarını ve özelliklerini burdan vermeye çalışıcam.. saygılar

ve birşey daha vites geçişleri oldukça yumuşak arkadaşlar hadi hyrlısı diyelim bakalım.. :)

arkadaşlar resımlerı pc ye attım da url olarak ıstıyor onu nasıl halletces bılen varmı

motorun hayırlı olsun bakalım ,kazazıs belasız kullanırsın inşalllah.bisandan vazgeçmemişmiydin sen yahu:) hani yedek parça vs yüzünden??

Son düzenleme:
doru söylüyosun motor hava soğutmalı ama oda hararet yapar mutlaka.kaynayacak suyu yok ama pistonu sıkıştırıp kilitler yada silindiri çizer.bu arada sende şu benzin filtresinden varmı ?? hala cevap alamdım kimsedende:)

motorun hayırlı olsun bakalım ,kazazıs belasız kullanırsın inşalllah.bisandan vazgeçmemişmiydin sen yahu:) hani yedek parça vs yüzünden??

evet son anda tekrar donduk baktık kardes serwıs yedek parca bi kaç kişiye daha sordum onlarda aynısını dıyınce bugun aldık motoru hayırlısı olsun ne dıyelım :)

bende orjınalınden vardı o filtreden arkadasım motor yagsı kalırsa gomlrk cızer yatak sarar piston kitler

ferhat abbbbbbbbbbbbbbbbbiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii nerdesin

Merhabalar;

Arkadaşlar bişey sormak istiyorum sizler motorları nerelerde tutuyorsunuz.Bir garaj veya dışrıda zincirle..vb nasıl güvenli ve temiz kalmasını sağlayabilirim sizce...

svd

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kromaj parcası cok oldugu icin yagmur almasın temizlemesi zor oluyo

ben motoruma branda yaptırdım 35 ytl ye su gecırmez dısarda durdugu halde bır sey olmuyor.

Konuyu Toplam 5 üye okuyor. (2 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)
mterayes26, ünalkarababa
bir caracalcı daha yolda galiba

Son düzenleme:
Selam....

ben motoruma branda yaptırdım 35 ytl ye su gecırmez dısarda durdugu halde bır sey olmuyor.

Konuyu Toplam 5 üye okuyor. (2 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)
mterayes26, ünalkarababa
bir caracalcı daha yolda galiba

sanırım o caracal'cı benim...:D:D

Merhabalar...
Bu ilk mesajım...

sabahtan beridir...üşenmeden ...sıkılmadan tek tek mesajları okuyorum....
hayatıma motor tutkusu babamın bana aldığı mobilettle girdi...o gün bu gündür bastırdığım bi tutkuydu bu..ama bu aralar pek bastıramıyorum...evdekilerin yoğun engellemelerine rağmen her an bir motor alabilirim...esas zor olan bu kadar seçenek arasından benim gibi az bilgisi olan arkadaşların ne alacağına karar vermesi...

ama gönlüm bu caracal denilen alete iyiyden iyiyi gitmeye başladı...
bilmiyorum nasıl yaparız...

bugun yaklaşık 100 km yol yaptım 2 kişi benım ıcın ıyı bı deneyım oldu motoru tanmak acısından çekiş ve tork gayet yuksek suan bı sorun yok yola dewam :) yagsız bırakmamak lazım mıs galiba arka silindir kitler falan dıolar :D

aynen ben babamla bınıyorum aksamları bastımmı ıyı topukluyor
dırek gaz ac bastan bır 1 snyelık yıgılma gıbı yapıyor bır toparlıyor ucuyor ondan sonra arkadaslar hız yapacagınız zaman 6 bın devırde bıraz gıdın bırden gazı acın nasıl ıvmelenıyor gorun

arkadaşlar forumda son sayfaya git dediğimde neden gitmiyo.bi usulu erkanımı varda ben bilmiyorum.bazende yazılanları göremiyorum.anlamadım??

Forumdan Uzaklaştırıldı
arkadaşlar forumda son sayfaya git dediğimde neden gitmiyo.bi usulu erkanımı varda ben bilmiyorum.bazende yazılanları göremiyorum.anlamadım??

ana sayfaya giriş çıkış yaparsan sorunun düzelebilir..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Son düzenleme:

ok:) çok teşekkür edrim.son sayfa 58 sanırım

eray kardeş birisi dişli değiştirmişti senmiydin? bu iş nasıl oluyo.memnunmu yapan acaba??

kardeş senin usta subapları kaça ayarladı dikkat edebildinmi acaba??

ferotr senin resimlere baktım.usta bayaa dağıtmış ortalığı. servis falan değil sanırım.resimleri indirdim.lazım olursa bakarım diye.bi dünya arabaya supap ayarı yaparım yıllardır.motorun nasıl yapılır bilmiyorum daha:)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar