neden kendi içimizde motor eğitimleri yapmıyoruz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sertifikası olmayan birinden alacağın eğitim, senin ölümüne bile neden olabilir. Forumda görmüyor musun yalan yanlış bilgisi olan yüzlerce insan var. Bu insanlardan mı eğitim istiyorsun???

"Ben 1000'lik ile başladım bir şey olmadı" diyen birinin sana kazandıracağı ne olabilir ki, sordun mu hiç kendine?

evet doğru 1000lik neymiş ben hayabusadan başladım:p

Size katılıyorum ve anlıyorum ne demek istediğinizi, bu site 51000 üyeye sahiptir ve kesinlikle aramızda çok bilinçli yıllardır kullanan ve 100.000 km den fazlasını yapmış insanlar vardır aramızda, bu değerli abilerimiz ablalarımız yılların vermiş olduğu tecrübe ve kazalar, en azından nerde ne yapacağımızı önceden kestirebilmek ve faydalanmak adına çok güzel ve faydalı olacağını düşünüyorum. 1 veya 2 saat bunun için boş bir alanda her hafta gönüllü birini yani tanıdık ve güvenilir birini aramızda seçersek ne gibi zararı olacak ki? aksine motosiklet sevgisinin sadece forumda veya para ile isim yüceltmek yerine o kişinin ne kadar asil olduğunu ve gerçek motosiklet sevgisine sahip olduğunu gösterecektir. JLS kardeşim sana hak veriyorum, çok güzel düşünmüşsün ve aynı zamanda hoşgeldin.

evet bencede haklısın akburak bize tekteker yapmayı öğretsin :queen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
evet doğru 1000lik neymiş ben hayabusadan başladım:p

evet bencede haklısın akburak bize tekteker yapmayı öğretsin :queen:

akburak kim hojam??? yoksa profile deki palalı şahıs mı? çok tatlıda ondan ben hazırım tek tekere:cherry: elindeki sigara tutuşuna bakışına hasta oldum :p

akburak kim hojam??? yoksa profile deki palalı şahıs mı? çok tatlıda ondan ben hazırım tek tekere elindeki sigara tutuşuna bakışına hasta oldum
osmaniye mt den abimiz akburak...

[YT]IAERImO74lQ[/YT]

Arkadaşlar bence boşu boşuna kafanızı yorup, birbirinizin kalbini kırmayın. Böyle birşey olması çok zor çünkü sitede tecrübe ve teknik bilgiden çok geyiğe önem veriliyor. Yani işin teknik kısmı ikinci planda. Kaldıki çok tecrübeli olan arkadaşlarımızda bir iki bilgi paylaşımından sonra sitedeki ukalalarla karşılaşınca böyle bir bilgi birikimini paylaşmayıda bırakıyor, sen tutmuşsun eğitim vermelerinden bahsediyosun. :)

Ayrıca eğitim ciddi bir iştir. Zaman ve emek harcamak gerek. Aşşağı yukarı hepimiz çalışan insanlarız ve bunun sonucu olarakda eğitim vb.şeylere vakit ayırmamız çok zor. Yine böyle bir ortamda yapılacak en iyi şey bu işi profosyenel yapan kurumlardan eğitim almak olacaktır. :cat:

Geçenlerde amcamın biri topic açmıştı, "Hayabusa kesmiyor, kawasaki zzr1400 alsam beni kesermi diye. E hadi buyrun!! :pr:

Şimdi bu mantıkta, kafada, dusuncede ve egitimde olan birinin kime ne faydası, kime ne egitimi veya katkısı olur orası tartışılır. Kaldıki çok tecrübeli olan arkadaşlarımızda bir iki bilgi paylaşımından sonra sitedeki obsesif kompulsif çoluk çocukların problemleriyle ugrasmaktan bilgi paylaşmayı bırakıp, durduk yerde kel-alaka şeylerle ugrasmaya basliyorlar.

Bu yuzden "egitim şart". Ancak dogru, profesyonel, yetkili merci ve kurumlardan olmak kaydıyla...

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Eğitim yerine antreman yapılabilir. Birkaç kişi gidip trafiğe kapalı pazar yeri, park yeri, otoyol park alanları ya da benzer açık yerlerde mesela dönüş, "8" çizmece ve frenleme çalışabilir. En azından ben ve bir kaç arkadaşım öyle yapıyoruz. Aşağıda benim 23 Nisan'da yaptığım çalışma var:

Çeşme otoyolunun ortasındaki piste varınca 6 adet 0.5 lt’lik boş su pet şişelerini rüzgardan devrilmesinler diye benzin aldığı benzinliğin musluklarından su doldurduk. Önce 5 motor boyu arası (iki uca pet şişe koyduk) "8" şekli çizdik. İşte arkadaşım:
motordnyasnet2008042315rz0.jpg

Sonra burada fotoğrafları yok ama 40 ve 60 km/saat hızla ön+arka frenleme çalıştık. Ölçtüğümüz değerlerden en iyileri şunlar:

Arkadaşım (40 km/saat): 4.79 m mesafede durdu
Ben (40 km/saat): 4.81 m mesafede durdum

Arkadaşım (60 km/saat): 10.22 m mesafede durdu
Ben (60 km/saat): 10.25 m mesafede durdum

İkimizde de bu frenaj değerlerini elde ederken arka tekerlek 4-5 cm havalandı ve durmaya 3 m kala ön tekerleğin lastik izi yere çıktı.

Daha sonra viraj çalıştık. Orada da benim fotoğraflarım var. Önce ısınıyorum:
motordnyasnet2008042306ko9.jpg

motordnyasnet2008042307pm7.jpg

Ondan sonra biraz zorlamaya başladım:
motordnyasnet2008042314lq4.jpg

Sol dizimi yere sürtünce bugünlük yeter dedim ve arka tekerleğin asfalta değmeyen kısmını merak ettim ve ölçtüm:
motordnyasnet2008042303kt7.jpg

Hiç de fena değilmiş, sol taraftan 0.5 cm’e yakın bir değer ve sağ taraftan ise 1.5 cm’lik bir değer ölçtüm. Sağ tarafa, sola döndüğüm gibi dönemememin sebebi gaz kolunun beni engellemesiydi. İleride yapacağım çalışmalarla bu durumun üstesinden geleceğimi sanıyorum.

Yani özetle benim şahsi fikrim, eğitim yerine herkes kendini eksik bulduğu özelliklerini geliştirmek için yanında bir arkadaş olmak şartıyla böyle çalışmalar yapabilir. Eğitim ise, ancak bunu verebilecek bilgiye ve vizyona sahip kişilerden alınabilir.

Son düzenleme:
MrCool arkadaşım, aldığınız bir eğitimin antrenmanları mı bunlar yoksa, kendinizce yaptiginiz çalışmalar mı ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
MrCool arkadaşım, aldığınız bir eğitimin antrenmanları mı bunlar yoksa, kendinizce yaptiginiz çalışmalar mı ?

Sadece antreman. Kendimde eksik gördüğüm ve geliştirmeyi arzu ettiğim hareketleri yapıyorum. Zaten gördüğün üzere motoru biraz daha fazla yatırabilme payım varken ben üstünde gerekenden fazla sarkıyorum. Antremanlara devam edeceğim ve bu konudaki eksikliklerimi gidereceğim. Aynı ilgiyi frenleme konusunda göstereceğim. Hızımı 40 ve 60'dan daha yukarı çıkaracağım, mesela 80 ve 100'den sıfıra olan mesafeyi kısaltmaya çalıiacağım. Bunların dışında "8" şeklini de 3 boya indirmeye çalışacağım. Bunların hepsi sadece trafikte motoruma daha çok hakim olmak için düşündüğüm şeyler. Eğitimle ilgisi yok. Hatta yanlış dahi sayılabilir ama ben özellikle fren mesafemi elimden geldiği kadar kısaltmak niyetindeyim.

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
 Bu Konu MT Site Yönetimi Tarafından Kapatılmıştır.
Sebep:  Süleyman Memnun Motosiklet Okulu 0212 285 08 88-285 95 38 www.suleymanmemnunmx.com, BMW Rider Academy 0212 229 62 72 pbx. ve 0212 359 30 40 www.bmwrideracademy.com, Honda Motosiklet Eğitim Merkezi www.honda.com.tr/motosiklet
 Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
 Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
 Forum Kurallarını okumak için tıklayın..
 Şikayetleriniz için tıklayın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar