sizinde başınıza geldimi arkadaşlar :(

selam arkadaşlar aranıza yeni geldim ve ilk konum benim canımı sıkan bir olay hakkında. kanuni marka seyhan 150 motor aldım daha alalı 1 hafta olmadı ama motor konusun da acemi oluşum ve biraz da evhamlı oluşum moralimi baya bozdu olay şu..

arkamda bir yolcu ile biraz deneme yapıyım dedim 2. vitesle giderken önümdeki hendegi yavaş geçeyim derken biraz frene dokundum ve orada acemilikten debraj kolunu bıraktım ve motor ani bir fren yaptı acaba diyorum bir yere zarara vermiş olabilirmiyim o olaydan sonra ara sırada teker tarafından geklen bir sürtün me sesi duydum. her zaman olmasada sanki bir yer sürtüüyor gibi geldi bana ben motordan pek anlamam ama endişem bir yerine zarar vermiş olabilirmiyim

şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
selam arkadaşlar aranıza yeni geldim ve ilk konum benim canımı sıkan bir olay hakkında. kanuni marka seyhan 150 motor aldım daha alalı 1 hafta olmadı ama motor konusun da acemi oluşum ve biraz da evhamlı oluşum moralimi baya bozdu olay şu..

arkamda bir yolcu ile biraz deneme yapıyım dedim 2. fitesle giderken önümdeki hendegi yavaş geçeyim derken biraz firene dokundum ve orada acemilikten debraj kolunu bıraktım ve motor ani bir firen yaptı acaba diyorum bir yere zarara vermiş olabilirmiyim o olaydan sonra ara sırada teker tarafından geklen bir sürtün me sesi duydum. her zaman olmasada sanki bir yer sürtüüyor gibi geldi bana ben motordan pek anlamam ama endişem bir yerine zarar vermiş olabilirmiyim

şimdiden teşekkürler

Bu kadar kolay zarar gelecegini sanmıyorum kagittan yapilmiş degil ya bu alet! İcin rahat etmeyecekse servise veya işinin ehli bir ustaya goster motorunu...

öncelikle hoşgeldin.motorunda olusan yada olusmus olabilcek teknik arızalardan dolayı herangi bir yanıt veremiycem sana ama daha yeni deneme yapıyorum diyorsun arkana artçı almışsın.yani artçı işi baya ciddi bir iş bence.cesaretine hayranım.benden çok tecrübeli kişiler sana bu konuda ve sorunun konusunda bilgi verecektir.kazasız sürüşler dilerim

Bir yerine zarar vermemişsindir ama servis arka teker milini sıkmamış olabilir. Tekerin rot ayarı bozularak arka maşa veya herhangi bir yere sürtüyor olabilir. Servisine götürüp kontrol ettir. Ustaya gelen sesi ve ne yaptıktan sonra gelmeye başladığını söyle hal ederler....
Motosikletin'de hayırlı olsun...

Bu kadar kolay zarar gelecegini sanmıyorum kagittan yapilmiş degil ya bu alet! İcin rahat etmeyecekse servise veya işinin ehli bir ustaya goster motorunu...

teşekkür ederim arkadaşım yorumun için saol

dedim ya evhamlı oluşum birde o esnada çıkan ses hem bilgisizlik hemde fitesli motora olan acemilik olunca baya canımı sıktı.. şöyle bakınca bir sorun yok gibi ama!!! bende diyorum bazen kendi kendime bu kadar basit olmaz diye ama gelde anlat içim içimi yiyor daha ilk taksidini ödemedim. bazan motoru kaldırırken stop bile ettiriyorum :) araba kullanıyorum ama bu motor baya farklı imiş bence...

deprajı unutarak bırakmam dan dolayı ani fren yapması ve fitesten kaldırırken stop ettirmem motora ne gibi bir zarar verir

saygılar....

Son düzenleme:
öncelikle hoşgeldin.motorunda olusan yada olusmus olabilcek teknik arızalardan dolayı herangi bir yanıt veremiycem sana ama daha yeni deneme yapıyorum diyorsun arkana artçı almışsın.yani artçı işi baya ciddi bir iş bence.cesaretine hayranım.benden çok tecrübeli kişiler sana bu konuda ve sorunun konusunda bilgi verecektir.kazasız sürüşler dilerim

aynen katılıyorum, artçı için henüz çok erken.

son yaptığımız gezide benim motor 4. vites son devirde 1. vites e takıldı ( ben yapmadım) 200km sonra bir ağrıza çıktı ama ondan dolayımı bilmiyorum :( belkide olacağı vardı..Senin kisine hiç bir şey olmaz ben hava olsun diye vites düşürerek yavaşlıyorum:p

son yaptığımız gezide benim motor 4. vites son devirde 1. vites e takıldı ( ben yapmadım) 200km sonra bir ağrıza çıktı ama ondan dolayımı bilmiyorum :( belkide olacağı vardı..Senin kisine hiç bir şey olmaz ben hava olsun diye vites düşürerek yavaşlıyorum:p

eyvallah kardeş yorum için saol biraz olsun rahatlattın beni :cat:

firen - depraj - fites

arkadasım bu soyledıklerın yanlıs herhalde senın yasadıgın yörede böyle konuşuluyor veya zamanla dönmüş olabilir :) Doğrularını yazıyorum

fren - debriyaj - vites

Türkçemizi güzel kullanalım saygılar...

Bende çok evhamlıyım gezerken falan hep elimde bez var. Gezerim gezzerim yolda en ufak damlalardan oluşan bi su birikintisi bile olsa hemen yavaşlar yanından geçerim en ufak bi toz bişey gelsin hemen durup silerim falan ama bu makineleri çinlide olsalar böyle ufak şeylerden bişey olmaz. Bak arkadaş ne demiş 4.vitesten1. vitese düştüm demiş En fazla yüksek hızdaysa yüksek devirden krank kırar asıl problemde o dur zaten. Mal canın yongasıdır.

seyhan150

Yazdıklarından anladığım kadarıyla 2. viteste çok yavaşladığından dolayı motor rolanti devrinden düşmüş ve tekleme yapmış veyahutta motor freni yapmış... Bu bir sorun değildir için rahat olsun :cat:
Debriyaj-gaz ayarını ve vitesleri çalıştıkça daha rahat olacaksın. :rendeer:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

arkamda bir yolcu ile biraz deneme yapıyım dedim 2. vitesle giderken önümdeki hendegi yavaş geçeyim derken biraz frene dokundum ve orada acemilikten debraj kolunu bıraktım ve motor ani bir fren yaptı acaba diyorum bir yere zarara vermiş olabilirmiyim o olaydan sonra ara sırada teker tarafından geklen bir sürtün me sesi duydum. her zaman olmasada sanki bir yer sürtüüyor gibi geldi bana ben motordan pek anlamam ama endişem bir yerine zarar vermiş olabilirmiyim

şimdiden teşekkürler

Geçmiş olsun, scooterdan kalma bir alışkanlık olsa gerek, ama fren için veyahut ne olursa olsun ben bunu yapıyorum : debriyaj+ gazı kes +arka fren + ön fren. dönüşlerde / debriyaj yarım + azar azar gaz arka fren hacette olursa.

yanlış mı doğrumu ama makinamla bunu çok yaptım ve beni hiç şaşırtmadı yani sorun çıkmıyor.

motosiklete bir şey olmaması için yan koruma demirlerin olması lazım onun haricinde birşeycik olmaz.

ben hıc ole yapmıorum dırek arka frene basıorum hendek vs nereyı gecıosam gaza basıorum baktım devır dusuo vıtes kucultup yoluma devam edıorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar