İçi paslanan Egzoza Kapama yaptım.

Uzun zamandır aklımdaydı. Bütün kış yağmur, çamur yedi egzoz. Bütün Dylanların egzoz çıkışının bu kısmı ne yaparsanız yapın paslanıyor. Bu kötü görüntüyü ne yapsamda yok etsem dedim. Aklıma böyle birşey geldi. Uygulamaya geçtim ve doğru tornacıya. :) Egzoz çıkış kısmının ölçülerinde aynı zamanda içerideki minik boruya geçebilecek ölçülerde bir parça yaptırdım.

800 derece ısıya dayanıklı dupli-colour marka sprey boya alıp parçayı egzozla aynı renge boyadım.

Ve böyle olan egzos çıkışı...

resim011ur6.jpg

resim012ft3.jpg

Daha güzel olan bu şekile dönüştü. :)

resim014xz4.jpg

resim013vq6.jpg

Egzozundaki bu şekildeki paslardan hoşlanmayan arkadaşlar için bir fikir olabileceği için paylaşmak istedim. Kolay gelsin...

Son düzenleme:
eline saglık güzel durmus, ugrastıgına degmiş gerci bana krom kaplama bilgileri lazım =)

gordugum en guzel ve en guzel duran yenileme olmuş. Cidden ugrasıldıgına deymiş baya begendim gule gule kullanın

sanki dışarı dogru küçük bir paslanmaz boru çıksa daha hoş dururmuş gibi geldi bana..

eline sağlık, egzos'a nasıl tutturdun? kaynak falanmı yoksa öylece duruyormu? çukura falan girip çıkıcınca düşmesin yolda:) emeğine yazık olur valla.

eline sağlık, egzos'a nasıl tutturdun? kaynak falanmı yoksa öylece duruyormu? çukura falan girip çıkıcınca düşmesin yolda:) emeğine yazık olur valla.

Herhangi bir kaynak veya yapıştırma yok. Parçadaki küçük deliğin çapı içteki ince boruyla aynı ölçülerde olunca ve boyadıktan sonra bunun üzerine boya kalınlığıda eklenince zaten zor giriyor. Tamamen oturtunca geri çıkartması çok zor. Ancak parçayı yamultarak sökülebilir. Zaten yaparken geri dönüşümü olmasına dikkat ettim.

ortaq eline sağlık hoş ve güzel durmuşta 2 demir parça arasında conta olmadığından cızırtı yapmıyormu ????:mrgreen:

süper görünüyor... kaynak yapılmaması cok güzel, emeğine sağlık.. iyi sürüşler..

eline saglık peki o boyayı nereden buldun markası menşei nedir

ortaq eline sağlık hoş ve güzel durmuşta 2 demir parça arasında conta olmadığından cızırtı yapmıyormu ????

Bir mile bir rulman takılınca nasıl taş gibi oturuyorsa buda aynen öyle oturuyor. Çok sıkı. Arada da boya tabakası var zaten. Titreşimle çıkacak gibi değil. Ses yapmasıda mümkün değil. Parça yamultarak keserek anca sökülür

eline saglık peki o boyayı nereden buldun markası menşei nedir

Bauhaus gibi yapı marketlerinde satılıyor. Dupli-Color markası. Kaliteli bir boya olduğunu biliyorum. Bende kozyatağı bauhaustan aldım.

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hoş çalışma.. aklıma takılanları da arkadaşlar sormuş zaten.. güle güle kullan :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
güzel olmuş ellerine sağlık:rendeer::rendeer::rendeer:

kardeş eline sağlık nolcak senin bu becerliliğin yaa :):)

Valla elimizden geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyoruz kendi çapımızda ufak tefek. Dylan kullanıcıları arasında rekabet vardır biraz. :) Herkes gözü gibi bakar motoruna. Çirkin bir tarafı olsun istemez. Gerçi tüm motorcular için geçerlidir bu ama bizde biraz daha fazla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar