Ankara-Haymana-Polatlı-Ankara-Ayaş-Gordiyon-Ankara

Pazar günü planladığım geziye biraz geçte olsa çıkabildim. Saat 12'ye doğru 100.yıl dan hareket ettim. Planım Ankaradan Haymanaya ordan Polatlı ve tekrar Ankaraydı.

Yola çıkmadan önce:

23505762ww1.jpg

Km.2614te. Benzin dipte. Diğer km.yi benzin aldıktan sonra sıfırladım.

33121056zr8.jpg

Benziklikten çıkıp Gölbaşı yolundayken. Burayı geçtikten biraz sonra yağmura yakalandım. Pantolunumun paçaları, botlarım falan ıslandı. Baya da yağıyordu, eğer Gölbaşına kadar kesilmezse dönerim dedim. Gölbaşına varmadan yağmur kesildi.

94180696hv9.jpg

Hava bulutlu olduğu için Haymanaya kadar hiç durmadım. Haymana'dan görüntüler :

72985644vj8.jpg

5aed3.jpg

Bu sapağa biraz hızlı girdiğim için önce sağa girdim. Girince de biraz gittim. Sonra geri döndüm. Alttaki fotoğraflar sağdaki yolun devamından. Su boyunda çok güzel yeşil yerler var.

5bpw8.jpg

19651637ow6.jpg

91538704pb6.jpg

Biraz önce geçtiğim yer. Yeşillikler içinde güzel bi yol:

83036062uo7.jpg

Yollar genelde virajlı zevkli yollardı. Haymana-Polatlı arası Ankara-Haymana arasına göre daha virajlı, biraz daha yavaş bi yol. İki yol da zevkliydi. İlk defa geçtiğim yollardı:

81111421vv3.jpg

10tk4.jpg

11im8.jpg

12yd5.jpg

13zz9.jpg

Bu tabelanın önündeyken kız arkadaşımla konuştuk, "hani beraber Gordiyon'a gidecektik" dedi. Ben de Ankaraya geliyorum, gideriz dedim. Bundan sonra hiç durmadan Ankara'ya döndüm.

14vk8.jpg

Eve gidip ekipmanları aldım. Eve vardığımda km.2800deydi:

15us2.jpg

Batıkentte hazırlıklar:

16ba5.jpg

Bundan sonra bi kararsızlıktan sonra Ayaş üzerinden Polatlı yolundan Gordiyona gitmeye karar verdim. Bu yollar da ilk defa geçtiğim yollardı. Vakit geç olduğu için hiç durmadan yola devam ettik. Ayaş-Polatlı arası tahminimden uzun çıktı. Yollar genelde düz ve rahat hızlı. Arada bu çeşme başında kısa bi mola verdik.

17zn9.jpg

Akşam 6 civarında Gordiyon'a vardık. Midasın Tümülüsü:

18eg8.jpg

bu da ben :)

18aug2.jpg

Tümülüsün içinde mezar odasına giden yol. Sonradan açılmış, normalde tümülüsün dışarıyla bi bağlantısı yok.

19bm3.jpg

Mezar Odası:

20np5.jpg

Müzeden görüntüler:

21wq8.jpg

22wp2.jpg

23sm5.jpg

25jf8.jpg

26oc8.jpg

Kazı alanı:

27bh8.jpg

28ck8.jpg

Dönüşü Polatlı üzerinden yaptık. Temelliyi geçtikten biraz sonra yağmura yakalandık. Bi benziklikte bekleyip çay içtik.

29wp9.jpg

30me6.jpg

Yağmur dindikten sonra yola çıktık. Yolun bi kısmı ıslaktı ama hiç durmadan sorunsuz Ankaraya döndük. Ankarada tekrar depoyu fulledim. 420.km de yaklaşık 33ytl. benzin aldı. Geceyi km. 3074 de toplamda 460km. olarak bitirdim.

32xb6.jpg

Vakit darlığından yol fotoğrafları biraz az oldu, kusura bakmayın. Yorucu ama güzel bir gün oldu.

Son düzenleme:
harika bir gezi olmuş ve gördüğüm kadarıyla tecrübe kazanmışsın.

gezi guzel , yollar hos fotolar az ama iiler , yolun acik olsun paylasim icin tsk...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Güzel gezi yapmışsın....Neden bizimle gezilere katılmıyorsun?....Pazara bayındır gezimiz var...bekleriz....

Polatlıdan,benim memleketimden geçerken biraz daha fotoğraf çekseydim çok sevinecektim yaaaa.Polatlı 80000 nüfus(tam 80000 yalnız ha hhehehee) yazısını görünce bile yüzümde bi tebessüm oldu.:) (aynen böyle)

Çekip ne yapayım Polatlıyı diyebilirsin bişiy yok hakikaten orada ama memleket gibisi de yok değil mi :cherry::cat:

Çok teşekkürler paylaşım için,beni İzmirden aldın götürdün mamleketime:cat:

TEŞEKKÜR

Herkese teşekkürler. Ben de daha fazla fotoğraf çekmek istiyordum ama vakit sıkıntısı olduğu için bu kadar oldu. Polatlının Ayaş tarafı girişinden fotoğraflarını da eklemeyi istedim ama geç olduğu için çekemedim.

Grup gezileri için biraz daha tecrübe kazanıyım diye bekliyordum. Bundan sonra olabilir. Ama önümüzdeki 2-3 hafta yurtdışında olacağım için motorumundan uzak kalıcam.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
güzel gezi olmuş gibi.. artık darısı bana,
yada bize değil mi neco? :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar