Motor değil Motosiklet

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ö.Z.€.R;1040735' Alıntı:
Motor Nedir?
Yakıttan elde ettiği ısı enerjisini mekanik enerjiye çeviren makinalara motor denir.
madem bu kadar önem veriyor arkadaş makina değil doğrusu makinedir :rendeer:

ozercim kardesim ozledim seni yahu.keske motosiklet sende kalsaydida
beni ziyarete filan gelirdin.ozledim seniiiiiiiiiiiiiii

madem bu kadar önem veriyor arkadaş makina değil doğrusu makinedir :rendeer:

Forumda yeni olduğun her halinden belli.Yazının alıntı olduğunu anlayamamışsın.Eğer sende katkıda bulunacaksan aç bir konu bizde doğru kelimeyi okuyalım öğrenelim. :rendeer:

ozercim kardesim ozledim seni yahu.keske motosiklet sende kalsaydida
beni ziyarete filan gelirdin.ozledim seniiiiiiiiiiiiiii

Eyvallah Murat abicim :rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ö.Z.€.R;1041726' Alıntı:
Forumda yeni olduğun her halinden belli.Yazının alıntı olduğunu anlayamamışsın.Eğer sende katkıda bulunacaksan aç bir konu bizde doğru kelimeyi okuyalım öğrenelim. :rendeer:
yazının alıntı olduğunu anlamasaydım "madem bu kadar önem veriyorsun arkadaşım doğrusu makina değil makine" diye bir yanıt yazardım. Neden alınganlık yapıyorsun anlamadım. Burası TDK değil gerek yok bunun için konu açmaya. :rendeer:

yazının alıntı olduğunu anlamasaydım "madem bu kadar önem veriyorsun arkadaşım doğrusu makina değil makine" diye bir yanıt yazardım. Neden alınganlık yapıyorsun anlamadım. Burası TDK değil gerek yok bunun için konu açmaya. :rendeer:

Zaten benim bu konuyu açmam insanların motosiklete, motor demelerini düzeltmeyecek.Sadece kendimce doğru gördüğüm birşeyi belirtmek istedim.

Örneğin; biz motorcu tabirini çok kullanıyoruz. TDK' de bu sözcüğün anlamı deniz motoru işleten kimse olarak geçiyor.Ben bunu yazmadım bile.Bu kadar detaylara bence de girmek saçma olur. Sevgiyle kal...

Forumdan Uzaklaştırıldı
İki teker veya şeytan arabası veya ölüm makinesi diyebiliriz ama söylerken herkes o kadar alışmışki motorsiklet diyor boşverin gitsin herkes istediği gibi söylesin bu kerata makineye binice dünya umrumda değil :pHadi tekeriniz düz bassın.:cat:

Motor / arabadaki ve diğer makinalardakine motor denir, bizim motosiklete bile motor var :mrgreen: doğru olanıda MOTOSİKLET

Motosikleti
Dl650vstorm
çok da önemli şeyler değil bunlar tam olarak türkçeyi hiç bir alanda konuşmuyoruz zaten. türk dil kurumunun kitap ına göre örneğin otobüsün türkçesi (çok oturgaçlı götürgeç) valla kimse kusura bakmasın ben otobüs derim tıpkı motor dediğim gibi .saygılar.:)

ben nasıl yazıldııını bildiğim için bence motor demek normal kaç kişi Cruiser dioki herkes çapır dio kim süpersport dioki herkez yarıs motoru diyo bende öyle diorum yanlıs anlamayın kimse demio demek sytemedim yanlızca cogunlu öyle dio düşünüyorum motor kısa gelio ondan ibaret benimkisi :cat:

(çok oturgaçlı götürgeç) valla kimse kusura bakmasın ben otobüs derim tıpkı motor dediğim gibi .saygılar.:)

:queen: Süperdi bu ilk defa duydum, artık otobüslerle dalgamı geçerim doya doya :p Bende otobüs deme taraftarıyım, ama motosiklet doğru olanı :wiinkk: sadece türkçede değil İngilizcede bile motobike deniyor yada motorcycle deniyor tek başına motor denmiyor, bicycle demek bisiklet demek motorlu bisiklete motorcycle yada en kazrizması motobike demek.

:queen: Süperdi bu ilk defa duydum, artık otobüslerle dalgamı geçerim doya doya :p Bende otobüs deme taraftarıyım, ama motosiklet doğru olanı :wiinkk: sadece türkçede değil İngilizcede bile motobike deniyor yada motorcycle deniyor tek başına motor denmiyor, cycle demek bisiklet demek motorlu bisiklete motorcycle yada en kazrizması motobike demek.

:queen: :queen: :queen: :queen:

ingilazca da motorcycle yazar, Türkçe yazıldığı gibi okunur o zaman yabancı bir kelimeyse doğrusu MOTORCİYCLE :) aradaki R harfini yemeyelim. Motobike de diyebiliriz. İlle de Türkçe kullanacaksak, tek oturalı iki tekerlekli akaryakıtlı götürgeç dememiz gerekir.

Bu kadar tartışmadan sonra bundan sonra motosikletime, Kamuran diyeceğim.

Kötü kadınlara da böyle bişey deniyordu, Metin Akpınarın bir filminde bir uçağı 4 motor kaldırıyor, falan diye bişeyler söylenmişti ama bilemiyorum artık

Kötü kadınlara da böyle bişey deniyordu, Metin Akpınarın bir filminde bir uçağı 4 motor kaldırıyor, falan diye bişeyler söylenmişti ama bilemiyorum artık

Cidden mi :queen::queen::queen: Benim bildiğim kedi diyorlar Kedi :queen::queen::queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar