Şabanözü-Orta-Çerkeş-Işık Dağı-Kızılcahamam-Kazan 277 km.

Merhaba Arkadaşlar,
Geçen seferki çamur deryasından sonra bu sefer gezi listemde çoktan beridir var olan ve düne kısmet olan gezinin detayları.İyi seyirler.
İşte Gezi Güzergahı:

Lastik havalarını ölçtürmekle başladık.Sağolsun Müslüm havaları kontrol etti.Ön tekerlek betona temas ettiği için havası inmiş.
Önce ön tekerlek
grnt002fz4.jpg

Sonra arka tekerlek
grnt003gh2.jpg

Şabanözünden sola Orta-Çerkeş sağa giderseniz Eldivan-Çankırı
grnt005hh1.jpg

Hava çok rüzgarlı idi bayağı rüzgar yedik.

grnt006qq9.jpg

grnt007nd8.jpg

grnt008ee4.jpg

Orta'da Karaoğlanın karnı açıktı doyurduk.Bu arada 1 litre benzin 3,30 ytl. oldu kimsenin gıkı çıkmıyor. Bu arada TA 1km. de 214 kuruş yakmış.Dönüşte Otoban da bastım orda da 246 kuruş yaktı.
grnt009tf5.jpg

grnt011qi7.jpg

Güzel bir konaktı inip gezmeye vaktimiz olmadı.
grnt012hz3.jpg

Çerkeş'in eski evleri Bizim Beypazarının evlerine benziyorlar.
grnt013fx5.jpg

grnt014zj2.jpg

grnt015rm6.jpg

Zirvesinde kar olan dağ Işık dağı
grnt016is0.jpg

grnt017ux7.jpg

grnt018hc6.jpg

grnt019ux4.jpg

grnt020nh3.jpg

Dereler çağlamaya başlamış
grnt022lt1.jpg

Mola...
grnt023vc1.jpg

grnt024co5.jpg

Yemek molasııııı
grnt026hs7.jpg

Patatesli Kır pidesi yedik.Yolculukta hafif olanı o.Dileyen diğer çeşitlerden de yiyebilir.(Kıymalı,Kaşarlı,Sucuklu vs.)
grnt027dz7.jpg

Kankam Tolga
grnt029ba7.jpg

Daha önce bu kadar büyük simit görmemiştim.:silent:Direksiyon kadar:cherry:
grnt030dl5.jpg

Çay odun ateşinde piştiği için çık lezzetli idi.
grnt031fj7.jpg

grnt032mf4.jpg

grnt033sa9.jpg

grnt034tw1.jpg

akzkyih5.jpg

6387314vf7.jpg

Zirveden Kurtboğazı Barajı
grnt035pm5.jpg

grnt036up6.jpg

Kızılcahamam da 5 kişilik bir gruba rasladık.
grnt037zr3.jpg

Bundan sonra trafik yoğunlaştığı için resim çekemedim.Kazan'dan sonra Otobana girdim ordan da direk Çubuk...

Ve Işık dağından aldığımız simitler sahiplerini buldu.
grnt038fb0.jpg

Bir sonraki gezide görüşmek üzere Hoşcakalın.

Hey maşşallah simitlere bak hayatımda ilk defa böyle büyük simit gördüm iyimi. :cherry:

277 km iyi yol yapmışsın dostum. Dediğin gibi benzinede böyle zam üstüne zam bindikte insanın yaz için iyice keyfi kaçıyor. :pale:

Hey maşşallah simitlere bak hayatımda ilk defa böyle büyük simit gördüm iyimi. :cherry:

277 km iyi yol yapmışsın dostum. Dediğin gibi benzinede böyle zam üstüne zam bindikte insanın yaz için iyice keyfi kaçıyor. :pale:

30 ytl. Orta'da benzin aldım. 50 ytl de eve gelince depoyu fulledim. Toplam 80 ytl benzin 10 ytl de pide-simit toplam bana 90 ytl ye mal oldu.Benzin iyice çığrından çıktı bakalım sonu ne olacak....

güzel gezmişsiniz tekerinize ve yüreginize saglık ama ben simitlere takıldım canım cay ve simiz istedi yaw :cat:

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
güzel rota , ışık dağı yolu hala mıcırlı sanırım
taaaa benim motorum olan zamanlardan beri yapıyorlar yolu hala bitmemiş :)

Yol yapılmış bitmiş.Ama dediğin gibi mıcır asfalt atmışlar.Sıcak asfalt yapılsa imiş çok süper olurdu.Buna da şükür.

Güzel gezi olmuş. Ben de o tarafları turlamak istiyorum özellikle Çerkeş tarafını merak ediyorum.
Ben C.tesi günü Gölbaşından girdim Elmadağdan çıktım. Bala, Kapulukaya Barajı, Bahşılı, Kırıkkale, Elmadağ güzergahında hızlı bi tur yaptım. 250km. kadar. En fazla 25 Ytl. civarında benzin harcamışımdır. Ben en iyisi motoru hiç büyütmüyüm :)

Güzel gezi olmuş. Ben de o tarafları turlamak istiyorum özellikle Çerkeş tarafını merak ediyorum.
Ben C.tesi günü Gölbaşından girdim Elmadağdan çıktım. Bala, Kapulukaya Barajı, Bahşılı, Kırıkkale, Elmadağ güzergahında hızlı bi tur yaptım. 250km. kadar. En fazla 25 Ytl. civarında benzin harcamışımdır. Ben en iyisi motoru hiç büyütmüyüm :)

Fotoğraflardan da anlayacağın üzere Çerkeş tarafında pek bir şey yok ama Işık dağı çevresi ve Kızılcahamam tarafı güzel.CBF 150 eski motorumdu.Çok az yakıyordu bilirim ama TA ile de performan ve hız açısından da çok fark var.

Fotoğraflardan da anlayacağın üzere Çerkeş tarafında pek bir şey yok ama Işık dağı çevresi ve Kızılcahamam tarafı güzel.CBF 150 eski motorumdu.Çok az yakıyordu bilirim ama TA ile de performan ve hız açısından da çok fark var.
Çerkeş yakınlarında güzel yerler var diye duymuştum. Kızılcahamam taraflarına gittim. TA nın performansı iyi ama yakıtı da iyi :) Ben ilerisi için hem sele yüksekliğinden dolayı hem de yakıt ekonomisi için F650 GS düşünüyorum. Ama şimdilik sadece hayal.

:salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut:
Bugun çok <ğlarım artık memleketim çerkeşten geçmişsiniz. Kaza yapıp yatıyor olmasaydım bende istanbuldan atlayp gidecektim...

:salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut:
Bugun çok <ğlarım artık memleketim çerkeşten geçmişsiniz. Kaza yapıp yatıyor olmasaydım bende istanbuldan atlayp gidecektim...

Geçmiş olsun. Kazayı motosiklet'lemi yaptın?:cyclopsan

Çerkeş yakınlarında güzel yerler var diye duymuştum. Kızılcahamam taraflarına gittim. TA nın performansı iyi ama yakıtı da iyi :) Ben ilerisi için hem sele yüksekliğinden dolayı hem de yakıt ekonomisi için F650 GS düşünüyorum. Ama şimdilik sadece hayal.

Hayallerde bir gün gerçek olur.İnsanlar hep hayalleri ve umutları için yaşamazlarmı?

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sen motor alana kadarda yapmayacaklarmış :p:p:p

Süleyman bir ara beraber yapalım bu rotayı ama araziden geçelim 21" tadında :wiinkk:

Geçen sene aynı güzergahı turlamıştık.Aradaki tek fark Işık dağına motorlarla zirve yapmıştık.Burası ışık dağı zirve yolu cidden güzel yerler...

image098ey7.jpg
[/URL][/IMG]

Burasıda zirve fotoda net değil cidden süper manzaralı bir yer görmediği yer yok gibi yakınlarda yine gidecem zirvesine şimdi daha güzeldir.Çağlayanlar falan akıyordur.Geçen sene kuraklıktan pek kuru idi...
Işık dağınada girseymişsiniz süper olurmuş...

Geçen sene aynı güzergahı turlamıştık.Aradaki tek fark Işık dağına motorlarla zirve yapmıştık.Burası ışık dağı zirve yolu cidden güzel yerler...

image098ey7.jpg
[/URL][/IMG]

Burasıda zirve fotoda net değil cidden süper manzaralı bir yer görmediği yer yok gibi yakınlarda yine gidecem zirvesine şimdi daha güzeldir.Çağlayanlar falan akıyordur.Geçen sene kuraklıktan pek kuru idi...
Işık dağınada girseymişsiniz süper olurmuş...

Gezi yazısında da belirtiğim gibi zirve karlı ve soğuktu kıyafetlerde uygun olmadığı için zirve yapmadım.Ama en kısa zamnada zirveden görüntüleri eklerim forma.

Güzel gezi olmuş... Zirveye çıktıkça (rakım yükseldikçe) motorun performansı düştü mü?

Güzel gezi. Zaten Ankara civarındaki en iyi motor rotalarından biridir bu yollar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar