Artçı kask takmamışsa

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
trafik kurallarına göre artçı kask takmamışsa kime kaç lira ceza kesilir bilen varmı :silent:

vallaha ben takmam artçıya taktırırım,en azından takması için baskı yaparım,kışın ortasında kaskımı montumu eldivenimi vermişliğim bile vardır,doğru olanda odur,çünkü sorumluluk ciddi bi kavramdır,artçı kask takmadığında ceza sürücüye yazılır diye biliyorumm

Sanırım arabada emniyet kemeri takmamış yolcu ile aynı muamele uygulanır.Bu nedir tam bilmiyorum ama artçıya kessinler :p
Ki sürücüde olduğu zaman kimse durdurmuyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
vallaha ben takmam artçıya taktırırım,en azından takması için baskı yaparım,kışın ortasında kaskımı montumu eldivenimi vermişliğim bile vardır,doğru olanda odur,çünkü sorumluluk ciddi bi kavramdır,artçı kask takmadığında ceza sürücüye yazılır diye biliyorumm

Bende seninle aynı görüşte olduğum için 2 kaskım var hem kendimizi hem artçıyı düşünmek lazım ama 2.kaskı hep yanımda gezdirmiyorum o yüzden bigün trafik çevirirse nolur acaba die merak ediyorum:silent:

sonuçta kesilir ceza cezadır ama kask olmadan bindirmem babam dahi olsa sorumluluk ..

Ben kask olmadan ne artçı alırım nede artçı olurum. yaw şuracıkta ne olur deseler dahi kurallarım kesindir. kaskımı takmadan 100 metre gitmem.

Forumdan Uzaklaştırıldı
cezasını bilmiyorum ama bir tane kask varsa artçınız bayan olsun erkek olsun farketmez ,o insanın hayatı size emanet , ayrıca centilmenlik gereği de budur ve kask artçıya verilir .:p

Bende seninle aynı görüşte olduğum için 2 kaskım var hem kendimizi hem artçıyı düşünmek lazım ama 2.kaskı hep yanımda gezdirmiyorum o yüzden bigün trafik çevirirse nolur acaba die merak ediyorum:silent:

bişey olmaz abicim durumun ciddiyetini anlatırsın ,ama yanında kask gezidrmekte ayrı bi ölüm:)

yolda giderken arkadaşını gördün we yedek kask yok polis çewirdi napıcan peki ?

walla benım hıc artcım olmadıgı ıcın sorun yok:)
ardıma kımseyı takıp suruklemek ıstememm:p

arkadaslar ben polıs abılerımıze sordum kanuna gorede arcıda olması gerekıyormus arcıda kask olmayıp surucude olursa yıne kesıyorlarmıs ama artcıda olupta surucude yoksa bırsey demıyorlarmıs ama tam konunu maddesını arastırıyorum bulayım koyacagım belkı yenı bır polıse raslarsak ısımıze yarar

Kasksız sürücülere 55 YTL ceza

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı Geyve Trafik ekipleri, havaların ısınmasıyla olası motosiklet kazalarına karşı önlemleri şimdiden almaya başladılar.

Geçtiğimiz yıllarda ehliyetsiz olarak motosiklet kullanan kişilerin araçlarına el koyan ekipler, bu uygulamayı önümüzdeki yaz da devam ettirecekler. Ancak tedbirler bununla sınırlı kalmıyor. Motosiklet kazalarını en aza indirmek ve olası kazalarda yaralanma riskini düşürmek amacıyla başlatılan yeni uygulama çerçevesinde tüm kullanıcılar kask takmak zorunda.

Bu konuyla ilgili açıklamalar yapan Trafik Şube Müdürlüğü "Havaların ısınmasıyla, uzun bir kış dönemini garajlarda geçiren motosikletler de trafiğe çıkmaya başlıyor. Ancak ne yazık ki motosiklet kullanıcılarının büyük çoğunluğu Trafik kurallarına uymuyor. Tamamına yakını da kask kullanmıyor. Kasksız olarak motosiklet kullananlara anında ceza kesilmeye başlandı. Araç plakasına 55 YTL'lik para cezası kesiyoruz. Bu düzenlemelerin amacı halk sağlığını korumak.

Unutulmamalıdır ki motosikletin kaportası insan vücududur. Yani en küçük bir kazada bile yaralanma riski var. Bu nedenle kask takmak zorunluluktur. Kendilerininde profesyonel bir motosiklet kullanıcısı olduğunu, Ancak giydiği mont ve taktığı kaskın, kullandığı motosikletten daha pahalı olduğunu söyleyen yetkili sözlerini şöyle sürdürdü:

Yani şunu demek istiyorum. Eğer motosiklet kullanılacaksa gerekli tedbirler alınmalı. Yarışlarda görüyorsunuzdur, 200 km'yi aşan hızla giden motosikletler korkunç kazalar yapıyor. Ancak sürücü hemen kalkıp üstünü başını düzeltiyor ve yürümeye devam ediyor. Bunu sağlayan üstlerindeki kıyafetler ve başlarındaki kasklar.

Bizde ise 40 km hızla giden araçlardan düşüldüğünde bile yaralanmalar meydana geliyor. Çünkü vatandaşlarımız motosiklete binerken hiçbir güvenlik tedbiri almıyor. Tüm Sakarya'lıları bu vesileyle uyarmak istiyoruz. Motosiklet kullanıcıları lütfen güvenlik önlemlerini alsınlar. Bu yaz bir vatandaşımızın motosiklet kazası nedeniyle aramızdan ayrılmasını istemiyoruz. Lütfen uyarılara uyalım" diye konuştu.

29 Mart 2008 - 11:00:24 -

bence artçının takmaması çok yanlış mutlaka bir kask daha bulundurmak şart..

Son düzenleme:
düşmesen bile ani frende artçının kafasını çarpması an meselesi.Alnı yarılır vallaha.O ayrıca Rahmi abinin dediği gibi kesinlikle kasksız 100 metre gidemem.Dengemi bile sağlayamam.Artçı da kask yoksa bindirin taksiye gitsin. :D

Ben geçen sene Jandarma tarafından durduruldum..
Artçım "adamın biri" şeklinde tabir edeyim; indirildi ve alıkondu motorda başka kask olmadığı için... Bana ise devam etmem söylendi; emniyet kemeriyle aynı cezayı kesip bırakmışlar vatandaşı; halbuki motorun teçhizatı eksik bana kesmeliler???
O gün bugündür yolcu kaskım var...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar