İzmir - Selçuk Meryem Ana

Merhabalar arkadaşlar,
Bugün hava çok güzeldi, zamanım küçük bir gezi yapmak için uygundu. Şöyle bir motosikletime atlayıp küçük bir gezi yapmaya karar verdim, daha önceden hiçbir plan yapmadım ve nereye gitsem diye düşünürken kendimi İzmir - Aydın yolunda Selçuk - Efes tarafına doğru giderken buldum.
Gezinin kabataslak rotasyonu şöyle;
rotasyon.jpg

Fotoğraf makinasını ilk olarak Selçuk'a doğru girerken cebimden çıkardım. Hafta içi olmasından yollar oldukça sadeydi ve tam motosiklet havası vardı. Yol boyunca tarlalar ve leylekler.
01.jpg

Hemen burada Selçuk'un girişinde ünlü Keçi Kalesi var, fotoğrafta dağın tam tepesindeki yıkık kale. Buraya keçi kalesi denilmesinin sebebi Osmanlı imparatorluğu zamanında Bizans'ın elinde olan bu kalenin kuşatılması sırasında asker sayısı çok yetersizmiş. Ordu başındaki kumandan gece olmasını beklemiş ve civar köylerde nekadar keçi varsa toplamış. Hava iyice karardığında keçilerin boyunlarına birer mum lambası bağlamış. Bütün keçileri bu dağın yamacına salmışlar ve o karanlıkta Bizanslılar kaleden aşşağıya baktıklarında ne görsünler? Tahmin ettiklerinden katkat fazla asker kaleyi kuşatmaya gelmiş. Bu savaş keçiler sayesinde hiç savaşılmadan kazanılmış ve kale teslim edilmiş.
03.jpg

Selçuk'a girdikten sonra Selçuk kalesini arkasında kalan Artemis tapınaklarına baktım. Buyrun Artemis'ten birkaç kare;
artemis_1.jpg

artemis_2.jpg

artemis_3.jpg

Buradan Meryemana'ya doğru yöneldim, yol çok güzel bomboş ve güvenli, mis gibi kokuyor, İzmir'e adeta yaz gelmiş.
efes_yolu.jpg

efesyolu_2.jpg

Meryemana yolunda hemen solumda dev Meryemana heykeli beni karşıladı. Önünde birkaç kare fotoğraf daha çektim.
meryemana_1.jpg

Heykelin önünden manzara çok güzel, bütün Selçuk ayaklarınızın altında.

Motorun bir fotosunu daha çektim tam burada.

meryemana_yolu1.jpg

Daha sonra Meryemana'ya çıktım, yol süper fakat nedense Meryemana'da foto çekmek yasakmış. Bende yoldan bikaç kare çektim.

meryemanayolu_3.jpg

Meryemana'nın olduğu yer bayağı yüksek burdan iniş çok zevkliydi. Tam buradan Deniz görünmeye başladı ve bende Denize doğru sürmeye karar verdim. Müthiş bir manzara var.

meryemanayolu_4.jpg

Birazdan kaldığım yerden devam...

paylaşım için sagol :rendeer:

Son düzenleme:
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
özlemiştik selçuk ve maryemanayı iyi olmuş bugezi tekerine sağlık resimler için sağol

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
nebi , süpersin ya, eline ayağına sağlık , resimler harika . yaz gelmiş memleketime . sabırsızlıkla bekliyorum devamını .

Paylaşım için sağolasın...Kazasız belasız sürüşler dilerim..:!

Çok sağolun arkadaşlar, birkaç kare daha fotoğraf kaldı, maçtan sonra aynen yüklüycem, bu arada Futbolla pek alakam yoktur ama Fenerbahçe'mize başarılar dilerim.

özlemiştik selçuk ve maryemanayı iyi olmuş bugezi tekerine sağlık resimler için sağol
Sağol Ümmet abi teşekkür ederim. Bu arada beni tanıdınmı? haftasonu telefonla konuşmuştuk.:cherry:

nebi , süpersin ya, eline ayağına sağlık , resimler harika . yaz gelmiş memleketime . sabırsızlıkla bekliyorum devamını .
Teşekkürler Eftelya, İzmir'i özlemek zordur bilirim. Umarım bir nebzede olsa su serpmiştir fotoğraflar.

Allah içine sindirsin :)
paylaşım için sağl
Sağolasın extreme, hepimizin içine sindirsin.

Bunlarda diğer bazı fotolar;

meryemanayolu_5.jpg

meryemanayolu_6.jpg

meryemanayolu_7.jpg

meryemanayolu_8.jpg

meryemanayolu_9.jpg

meryemanayolu_010.jpg

meryemanayolu_011.jpg

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
nebi çok teşekkürler resimler için , çok iyi geldiler .çok sağol .

Motosikleti
Forza250-cygnusL
İyide selçuk nere urla nere.... :p:p Geçerken mi uğradın?....:p

geçen ay selçuktaydım..
yolları tekrar hatırladım..
paylaşımın için teşekkürler..:)

Sitemizin avukatı.... :bounce::bounce::bounce:

Uyku sersemliği yanlış bakmışım kusura bakma....

sanada hiç birşey söylenmiyor alp abi yanlışmı yaptığım sanki her seferinde tersliyorsun? yanlışını düzelttik diye karizmanmı çizildi? sadece doğrusunu vurguladık. selçk topiğine gitmiş arkadaş urla gezisinin resimlerini koymuş kendisine topic açsa daha iyiydi. böylede yanlış anlaşılmalara sebep olmazdı hata onda tabi.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
sanada hiç birşey söylenmiyor alp abi yanlışmı yaptığım sanki her seferinde tersliyorsun? yanlışını düzelttik diye karizmanmı çizildi? sadece doğrusunu vurguladık. selçk topiğine gitmiş arkadaş urla gezisinin resimlerini koymuş kendisine topic açsa daha iyiydi. böylede yanlış anlaşılmalara sebep olmazdı hata onda tabi.

Neden kızdın?... :silent::silent: Her seferinde tersliyormuyum?.... :farao::farao::farao:

Tamam öyle olsun.... :cat: Bidaha karizmamı çizme... :bounce::bounce:

Neden kızdın?... :silent::silent: Her seferinde tersliyormuyum?.... :farao::farao::farao:

Tamam öyle olsun.... :cat: Bidaha karizmamı çizme... :bounce::bounce:

kızmadım gayet sakinim ben. demekki ben yanlış algılıyorum sen terslemiyorsun insanlara yaklaşımın farklı. yada bu şekilde. nasıl olursa olsun:cat: senin karizmanı kimse çizemez teksin sen izmir MT de.:cat:

Sen büyüğümsün ben haklıda olsam elinden öper saygımı kusur etmem sana tanırsın zamanla :rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar