bencede en çok dikkaet edilmesi gereken hususlardan bi tanesi
bu konuyu açtıın için gerçekten çok teşekkürler
bu konuyu açtıın için gerçekten çok teşekkürler
Aydınlatma için teşekkürler.....
şuursuzca yatan bir kişide şok ve travma durumlarını nasıl anlıyorsun peki?
davranışın nasıl olacak bu durumda? Sok durumunda özel bir yatma şekli vardır bilirmisin?
hiç suni teneffüz yaptınmı?
Hiç turnike yaptınmı?
Kırık/lar belirginse ne yapacağını biliyormusun? kol bacak başka ya göğüs kısmında (kaburga kırıklarında )?
daha 150 satır sorabilirim sana ama çözüm getirmez.....
o kadar hafife almayın bu konuyu.
dostum ukalalık gibi olmasın ama boş yere yazmadık bunu istediğini sor şak diye cevaplarım. şu 4 yılda gördüğüm sağlık ve ilk yardım konularının haddi hesabı yok. okumadan antrenör olmadık. belli birikimlerimiz war.
bu konu üzerine çalışılacak aslında bizim kış boyunca planımızda bu vardı ve daha önceleri yapılmıştı tekrar etmenin bir sakıncası olmayacaktır bilgi tazelemek iyidir :cat:
Özer abi,hatırlatman için teşekkürler.Bunu MT İzmir olarak en yakın zamanda gerçekleştireceğiz.
Berkant (Rigel) hocam,sizden haber bekliyoruz:cat:
Programımızda vardı ama tam anlamıyla istediğimiz şekilde gerçekleştiremedik maalesef.
En kısa zamanda bu olayı organize etmek oldukça faydalı olacaktır.
arkadasım guzel bır konuya degınmıssın gecen gun telefonum bozuldu ve servısıne goturdum telefonu teslım ederkem bayanın arkasında duvarda asılı olan resım dıkkatımı cektı o resım ılk okılda ve butun okulların kolıdor duvarlarında asılı olan afıstı yada tanıtım reklam posterı
SAVAŞTA AFETLERDE KAZALARDA ILK YAYARDIM dıye bır baslıgı var
mersın sıvıl savunma ucretsız egıtım verıyo şu şu tarıhlerı arası dıye
dıyecegım okı arkadaslar herkes bu konuda gereken egıtımı almıyor ve bedavada egıtım verıyor bu acılı sanıyelerı yasayacagımıza bıraz vakıt ayırıp bu kurslardan faydalansak ve ertesı gun camı ımamı selamızı vermese ve o kazayı kotu bır anı yada dıkkatsızlık olarak orada kalsa
ıyı olur degılmı
Olay yerinden onca gecen aracin durmadigini anlatiyorsun peki ve artic panikler ise .
Birinci durum icin sana bir sey anlatacam. Bu yasanmis bir olay , bir sofor eli ayagi kan icinde bir sahsi arac yaninda goruyor , adama carpan arac kacmis ,adam hemen yaraliyi aliyor ve hastaneye goturuyor. Polis onu getiren adami supheli kabul edip tutukluyor , sen carpmissindir simdi di de biri carpti diyorsundur diye.o yarali ancak 4 gun sonra uyandi gercegi anlatti , 4 gun o adam hayat kurtardigi icin icerde yatti. "Kanun dosyayi kapatma derdinde o yuzden insan cani bile bazen ikinci planda kaliyor"
Artic panikleyebilir , sana yardima gelen polis memurada panikleyebilir , hatta herkez panikleyebilir. Kimsenin fobisini yendikten sonra senin articin olmasini talep edemezsin. Yada kimseye acil durum tatbikati yapip sonra motora binelim diyemezsin. Bu kadar paronaya yerine sehirler arasi yollara ise ve motorlu isen her molada ayni kisiye haber ver. Bir aksama olursa zaten o senin tahmini yerini bulur ve gerekli mercilere haber verir.
dogru ole cogu yer ılk yardım yapabılır dıye sertıfıka verıyo ama o egıtım nasıl oluyo nasıl verılıyo bılmıyoruz bıraz reklam gıbı olucak ama sole soleyım
ben gecen sene akutcu olucam dıye derslerıne katıldım sonra 5 tane tatbıkatlarına katıldım bunlar da bır yangın sondurme, deprem tatbıkatı,enkaz tatbıkatı ılk yardım tatbıkatı,arama kurtarma tatbıkatı hepsınden gecene kadar ımanım gevredı ama buna degermı dıye sorarsanız degdı. cunku gecen yaz denızde bogulmakta olan bırının hayatını kurtardım.bır ınsanın yasamasına vesıle oldum.
akut suan turkıyede tek olup dunyada da ornek olan bı kurumdur aldıgınız sertıfıka newyork ıtfaıye departmanına denklıgı olan bısey