motor sanki elektrik kaçırıyor, arada bi titriyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yaw arkadaşlar bugün yoshimura rs-5 aldım ve motora kendim taktım, epey uğraştım ama uğraştığıma deydi dorusu, keşke en başından beri egzoslu dolaşsaymışım diyorum ses çok iyi fakat tuhaf bişey oldu, öncedende az bişey oluyordu şimdi arttı sanki biraz, sorun şu: biraz yüksek devire çıkınca sol diz kapağımın temas ettiği yerden bi elekrik alıyorum hafiften gıdıklıyor hep olmuyor ama oluncada korkuyorum çarpılırım diye. anlayan varmıdır neden olabilir bu sorun.:silent:

birde egzosu denerken bi ara gaz kestim arkamdan biri ateş ediyor sandım çektim sağa meğer egzosdan geliyormuş ses, bu patlama normalmidir.

tayfur abiii patlama normaldir egzoz yeni çünkü:) ama elektrık konusunda bişi diyemiyeceğim:) hayırlı olsun video isteriz abi....ademe söylüyorum çekmiyo video felan direk sana söylim dedim:p

konuda hiç bi yardım edemicem ben yıldırım gibiyim durduk yere elektrik çarpıo banada bide scooterde genetik olarak düşünüorum ben bunu////abi koptum konuyu okurken ::koop::::koop:: valla video beklerim bende senden egsoz seslerinin hayranıyımdır hele pistonlarda el bombası patlıomuş gibi sesler yokmu beni bitiriyo

elektirk tesisatı kaçak falan yapıyodur diyecem ama pek mantıklı değil gibi geldi bana... sonuçta çarpılman için (kaçak varsa) yere de temas etmen lazım aynı zamanda...

yaw arkadaşlar bugün yoshimura rs-5 aldım ve motora kendim taktım, epey uğraştım ama uğraştığıma deydi dorusu, keşke en başından beri egzoslu dolaşsaymışım diyorum ses çok iyi fakat tuhaf bişey oldu, öncedende az bişey oluyordu şimdi arttı sanki biraz, sorun şu: biraz yüksek devire çıkınca sol diz kapağımın temas ettiği yerden bi elekrik alıyorum hafiften gıdıklıyor hep olmuyor ama oluncada korkuyorum çarpılırım diye. anlayan varmıdır neden olabilir bu sorun.:silent:

birde egzosu denerken bi ara gaz kestim arkamdan biri ateş ediyor sandım çektim sağa meğer egzosdan geliyormuş ses, bu patlama normalmidir.

:)... patlamanın normal olduğunu tahmin ediyoruz :)
ama çarpılma konusu ilginç bi kaçak vardır şaşeye bence bir baktır.

::koop::::koop::::koop:: koptum ya motora topraklama hat çek hiçbirşeyin kalmaz:mrgreen: egzost olayına koptum :mrgreen::mrgreen:

Bujinin birinden bacağa kadar atıyo diycem ama aradaki mesafede çok uzun
Ya kaçak vardır yada sen öyle hissediyosundur
Dizinin olduğu yerlere bir bak derim boştayken devirlendir biraz motoru bak bakalım kacak yapan biryer var mı

yaa sakın gevşemiş bir civatadan oluşan vibrasyondan falan sen çarpıldığını sanıyor olmayasın:silent:

GKN

patlama normal, hatta yüksek devirdeki öksürme çeklinde çıkan patlamalarda ateş atıyo olabilirsin:)
çarpılma olsa süreklide olur bence, elektrik aldığını hissetiiğin taraftaki motor saplamalarını bi sıkıştır önce, vibrasyon sana elektrik gibi geliyo olabilir:cat:

elektrik tesisatına baktır muhtemelen ateşlemeden kaynaklanıyor

eski motorlarda mekanik avans denilen bir olay vardı,distribitörün pozisyonunu değiştirirken sürekli çarpardı.ama 600rrda öle olmayacağı kesin.bobin kulesinden bazen atlama yapabilir,buji kablolarından kaçak yapabilir.motorda senin hissedebileceğin voltajda kaçak sadece bujinin çakma yapacağı 15000-25000 volt akımda vardır.tek bakacağın yer ateşleme sistemi olsun yani.bu motorlar çok teknolojik sistemini şemasını incelemeden bişey demek zor ama temel prensipler aynı sonuçta.başka yerden olacağını düşünmüyorum.

buji kablosundan başka birşey olamaz yüksek voltaj yüklü olan tek şey buji kablosudur ıslak havalarda çarpan bir motosiklete binmiştim müşterinin benide çarpmıştı

bisey olmaz akudeki elektirik sadece gidiklama yapar insani carpmaya yeticek kadar ekektrik (volt) olmaz... ben moto tamirde calisiorum hergun ugrasiyorum bisey olduguda yok:mrgreen::mrgreen:
korkmana gerek yok yaniii carpilmazsin:)
sorunun bujiden olmasi cok kucuk bir ihtimal ama tabi bakmak lazim gormeden bisey demek yanlis olur:rendeer:

Son düzenleme:
bisey olmaz akudeki elektirik sadece gidiklama yapar insani carpmaya yeticek kadar ekektrik (volt) olmaz... ben motor tamircisinde calisiyorum hergun ugrasiyorum bisey olduguda yok:mrgreen::mrgreen:
korkmana gerek yok yaniii carpilmazsin:rendeer:

motorunun markasi/modeli neydi????

Bişey olmaz mı :)
Sen hiç çalışan motorun buji piposunu elle tuttun mu?
Tutmadıysan tut bikez anlarsın :queen::queen:

ii de ben akuden bahsettim bujiden degil:mrgreen::mrgreen:

Son düzenleme:
buji sakat is ama en magsumu aku::meleeek: ne yaparsan hosuna gidio arada sirada sevgisini gosterip gidiklio iste yavrucak naapsin:cherry:

bu arada 600 rr i fazla bilmiyorum o bahsettigin yerden elektrikle ilgili bisi geciomu???? yada panelin altindan???

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
ya motodaki vibrasyondandır yada buji şasiye akım veriyodur..

Bence sen eline bir kontrol kalemi al ve şasede elektrik var mı ? yok mu ? Bir bak... Varsa halledilemeyecek bir sorun değildir heralde. Kolay gelsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar