koruma topuzu(takoz)

arkdaslar cbr 125 için koruma topuzları mevcutmudur.internette yaptığım arastırmalarda 600cc ve ustu için yazıyor.
fiyatları 150 ytl den baslayan bu tokazların sahibinden.com da 45 ytl buldum bu işten anlayanlar varsa bu fiyat farkının nedenini acıklayabilirlermi:silent::silent:http://www.sahibinden.com/motor_koruma_takozu_topuzu_WQQaXQQ4314246WQQpXQQdisplayitem
ilanda takozlar grenajın üzerine takılmıs herhangi dervrilme durumunda topuza gelicek kuvvet o grenajı kırmazmı:silent:

o kadar çok etkilemez,polyemit denilen malzeme var tornacıda rahatça işletebilirsin daha ucuza mal edersin arkadaşım yaptırdığı için biliyorum

Motosikleti
Forza 250
Granaja bağlı değil
Granajın altındaki şaseye bağlı
Sanayi bölgesinde bir tornayıcıyı kafalarsan daha ucuza maaledersin

Bunlar çok bayık ya. Fosforlu olanlarından alsana. motorunun rengine uyacak şekilde.

o koruma takozları grenaja bağlı değil, şasiye bağlı. grenajdaki bir delikten dışarı çıkıyor. ben de bu aksesuarları çok gerekli bulurdum ama bir başlık altında bunların ne kadar kötü sonuçlar doğurabileceği konuşulmuştu. bu takozlar, motor giderken yan yattığında motorun onlarca takla atıp paramparça olmasına sebep oluyormuş. çıkış amaçları da grenajı korumak değil, motora takla attırıp motoru pistten (yarış pistinden) uzaklaştırmakmış. bana mantıklı geldi. bir araştırın derim.

o koruma takozları grenaja bağlı değil, şasiye bağlı. grenajdaki bir delikten dışarı çıkıyor. ben de bu aksesuarları çok gerekli bulurdum ama bir başlık altında bunların ne kadar kötü sonuçlar doğurabileceği konuşulmuştu. bu takozlar, motor giderken yan yattığında motorun onlarca takla atıp paramparça olmasına sebep oluyormuş. çıkış am açları da grenajı korumak değil, motora takla attırıp motoru pistten (yarış pistinden) uzaklaştırmakmış. bana mantıklı geldi. bir araştırın derim.

yarıs motorlarında grenaj koruma topuzları olmaz ikincisi enfazla 6cm lik bir koruma topuzundan söz ediyorz ve sehirde kullanılan bir motorun isterse bu 600rr spor bi motor olsun farket etmez hermotorsiklet için gecerli yere 6cm yatmak olanaksız bişi kendini yerde buluverirsiniz.
sizinde dediğiniz gibi ""çıkış am açları da grenajı korumak değil, motora takla attırıp motoru pistten (yarış pistinden) uzaklaştırmakmış."" ben sanmıyorumki boyle art niyetli bişi yapılmasın.banada pek mantıksız geldi.:farao:

o koruma takozları grenaja bağlı değil, şasiye bağlı. grenajdaki bir delikten dışarı çıkıyor. ben de bu aksesuarları çok gerekli bulurdum ama bir başlık altında bunların ne kadar kötü sonuçlar doğurabileceği konuşulmuştu. bu takozlar, motor giderken yan yattığında motorun onlarca takla atıp paramparça olmasına sebep oluyormuş. çıkış amaçları da grenajı korumak değil, motora takla attırıp motoru pistten (yarış pistinden) uzaklaştırmakmış. bana mantıklı geldi. bir araştırın derim.

Arkadaşa katılıyorum bu konuda...:)

@Coq nickli kardeşimle yapmış olduğumuz tatlı tartışmada bu konuyu
enine boyuna konuşmuştuk...Ve kardeşime hak vermiştim..

Evet bu takozların makinayı devrilme anında sürücüden ve pistten uzaklaşması
için düşünülmüş...Yani bizim düşündüğümüz gibi granajlara zarar vermemesi için
değil..:pale:

peki bu derece motoru yatırmak doğrumudur.ben pistten söz etmiyorum.herhangi bi devrilme halinde ozman bilinenin aksine bunlar grenaj falan korumuyor.bosunada para bayılmaya gerek yok:silent::silent:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

bende aynı amaca hizmet ettiğini duymuştum. motosiklet çizilmesin derken pert oluverir..

yarıs motorlarında grenaj koruma topuzları olmaz ikincisi enfazla 6cm lik bir koruma topuzundan söz ediyorz ve sehirde kullanılan bir motorun isterse bu 600rr spor bi motor olsun farket etmez hermotorsiklet için gecerli yere 6cm yatmak olanaksız bişi kendini yerde buluverirsiniz.
sizinde dediğiniz gibi ""çıkış am açları da grenajı korumak değil, motora takla attırıp motoru pistten (yarış pistinden) uzaklaştırmakmış."" ben sanmıyorumki boyle art niyetli bişi yapılmasın.banada pek mantıksız geldi.:farao:

ben "motoru yatırmak" derken viraj almak için kontrollü yatırmaktan bahsetmedim. motorun devrilmesinden bahsettim. adamlar tek tek anlatmışlar işte yapılış amacını, avantaj ve dezavantajlarını. dururken devirmelerde grenajı koruyo ama seyir halinde paralıyomuş işte makineyi. oku araştır

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Buraya bişeyler yazmam gerekiyor anlaşılan.:)

Koruma topuzu diye bişey yoktur arkadaşlar.
Koruma demiri vardır.

O koruma topuzu diye bahsettiğiniz şeyin ne olduğunu daha önce anlatmıştık.
Gergerli ve Ketchup size anlatmaya çalışmışlar ama kafa sabit bir yöne doğru çalıştığı için anlamamakta ısrar ediliyor.

Şimdi biraz mantıklı düşünelim.
O koruma topuzu dediğiniz şey(tampon diye geçer) gidondan daha kısa bir konumdadır.
Yani yana düştüğünüzde ilk darbe aslında gidona gelir.(Ya da aynaya)
Artı olarak yattığınız yöndeki ayağınız bile o aletten daha ileride olacaktır.
Koruma topuzuna gelene kadar, gidonun darbenin etkisiyle ters yöne doğru yatması gibi bir süreç vardır.
O zamana kadar zaten olan olur.
Yani o topuz sizin hiç bir şeyinizi kurtarmaz.

Amacı motosikleti sizden uzaklaştırmaktır.

Ben diğere başlıkta çok fazla detaya girmemiştim.

Burada tercih etmeniz gereken şey şudur.

Bu zamazingoyu motosikletinizin karenajlarını kurtarmak için takacaksanız, unutun gitsin.
Daha çok zarar verir.

Ama yüksek hızlarda yol almayı ve riski seviyorsanız ve de canınız motosikletten kıymetli ise olası bir yüksek hızda kaza anında, motosikletin size vereceği zararı minimuma indireceği için takın.
Fakat kaza anında motoru unutun.
Pert olacaktır.

Seçenek budur.

Bir diğer konu,
motorunuz yana doğru devrildiğinde, bırakın darbeyi karenaj emsin.
Yoksa komple gidon değiştirmekten, ön takım değiştirmeye kadar seçenekleriniz mevcut...

Emin olun karenaj daha ucuz....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar