Ailem ve Motosiklet:(:(

merhaba arkadaşlar.sanırım aranızda aileyle problem olabilecek en kötü duruma sahip olan kişi benim.neden mi...işime başladığımın 30. gününde arkadasımdan aldıgım cbr600F motosikletle çok düşük süratte bir kaza yaptım.fakat,hiç yapmayacağım bir hata yapmıştım ve mont giymemiştim,kolumu dirsekten kırdım.kazanın üzerinden 8 ay geçti,ancak iyileşebiliyorum.dirsek oldugu için çok uzun zaman aldı ve tamamen toparlaması için en az 1 sene daha gerekli demişti doktor.fakat şu an normal bir şekilde motosiklet vs.kullanabiliyorum.günlük hayatımı çok fazla etkilemiyor

gelelim konuya.kazanın oldugu zaman A2 ehliyetim yoktu allahtan tek taraflı bir kazaydı ve ucuz atlattım ceza yemedim.dün A2 ehliyeti almak için başvurdum.çünkü ehliyet cebimde olsun istyordum.çünkü kendi motosikletim olmadığı için bazen arkadaşların motosikletlerine bindğim oluyor.babam eski bir motorcu olmasına rağmen bana aşırı tepki gösterdi ve beni konusturmadı bile.ehliyet alacağımı duyunca bu işe tekrar bulaşırsan yüzümü göremezsin gibi bir laf söyledi.

bunda haklılık payları büyük,çünkü basımdan geçmiş bir kaza var.ama kazanın olması benm için bir dezavantaj değil aksine bir avantaj konumunda çünkü basından olay geçmiş birisi olarak asla kasksız,mont eldiven dizlik olmadan asla motosklete binemem.bunun yanında birdaha asla race tarzı bir motosiklete binmem çünkü ağzım birkere yandı.ybr 125 almak istiyorum.kendi motosikletim olmadıgı için emanet motosiklete biniyorum bazen bu yaptığım hepsinden herşeyden çok daha tehlikeli bir durum oluyor.hem 15 milyarlık bir araba alıp da ayda en az 400 milyon ona masraf etmektense,2.5 mlyarlık bir motosiklet alıp ayda 200 lira masraf etmek çok daha mantıklı bence,ayrıca motosikletin onlarca avantajını burada saymaya gerek yok.bunun yanında tüm korumalıklarımı şu an almış druumdayım kask da buna dahil.
ama anne ve babamın rızasını almadan da binmek istemiyorum.çünkü onlar benm hayattaki en değerli varlığım.onlar da beni düşünüyorlar tabiki ama bu kadar tepki vermelerini anlayamıyorum.direk girsem mi motosiklet işine zamanla alışırlar diye ne dersiniz??

arkadasım ilk olarak gecirdigin kazadan dolayı gecmiş olsun...
bence de cok mantıklı bir yaklaşım hem masraf olarak arabadan daha az hem günlük kullanımda arabadan daha hesaplı.
inşallah bi şelikde ikna edebilirsin...

avantajı çok fazla ama dezavantaj da bir oakdar fazla allah yardımcım olsun ndiyecek bişey bulamıyorum

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla doğrusu trafikte kullanmak biraz beni de rahatsız ediyor.
hatta onca aksilikten sonra bu keyfimi dağda taşta yapmayı düşünmeye başladım ve ciddi ciddi cross motosikletler le ilgileniyorum. seçim senin.. en doğrusunu yapman dileği ile..

Annem motorla gördüğünde ağzından çıkan ilk laf,"Allah cezanı vermesin!"'di:cherry:.Biraz muhabbet edince,ailecek manyaksınız deyip kabul etti:).Babam bişey demedi tabi.(Annemin ailecek manyaksınız serzenişine O'da dahilde).Alışırlar diycem ama Peder Bey ağır konuşmuş.Bilmem buradan vereceğimiz akıl tadınızı kaçırmasın?

Ana Rızası

Değerli arkadaş,
Anne baba rızası almadan binmek istemiyorum dedin buna destek olsun diye yazıyorum.Ben şu an 40 yaşındayım ilk motoruma 16yaşında mopet le başladım. o zaman sorun yok du sonra fakülte görev için il dışı falan derken 30 yaşına kadar motordan uzak kaldım.tekrar motor almak istediğimde annem şiddetle karşı çıktı onu razı etmek için 1,5 ay uğraştım. her anne gibi kerhen izin verdi. Ama gönlünü aldığımiçin içim çok rahattı ve ban hep dua ettiğini biliyordum. Bugünlerde ise kerhen iznini aldığım annme ile yeni almayı tasarladığım gv250 ile izmitten trabzona götürmeyi bile düşünüyorum .. O mu Buna Çoktan Razı ilerlemiş yaşına rağmen.. Anne rızası önemli..

kardeşim sana en kısa zamanda bi mont satalım :cherry:.sade dirsek deyil, omuzlar, sırt yani full koruma
şaka bi yana geçmiş olsun hocam, en kısa zamanda tam sağlığına kavuşmanı dilerim

arkadaşım kaza için öncelikle ğecmiş olsun ailenin ikna edilmesi önemli ama başka bir hususiyette bence hiç kimseden emanet motor isteme alma motor sevdası başka birşeydir hemde huyunu suyunu bilmediğin bir motor kullanmış olursun bu da kaza riskini arttırır

bunları duydukça 125cc çin çan çon' dan wazqeçmeyeceğim sanırım...nası olsa o da 2 teker bu da...riski arttırmanın anlamı yok die düşünüoorum...

geçmiş olsun.kaza nasıl oldu?dirsek kırdığına göre yan üstü düştün gibi geldi?

ağbi sen yunus olmadınmı :D
az önce onada cevap yazmıştım hayırlı olsun tekrardan D:
valla bilemem ama ben 2 kere düştüm hala babam bin diyo :D
insallah ikna edersin sende ... ama yunus olduktan sonra ailenin gönlünü almak biraz geç olmamışmı ??

Harbi abi ya kafam karıştı yunus musun, demin yunus oldum diye bir topicine mesaj yazdım, her neyse orda yunus oldum demişsin tebrik ettik burda babam yüzümü göremezsin demiş, valla benim babamda alma dedi, ben aldım, babam hayırlı olsun dedi, senin baban ne der bilemem, babanı en iyi tanıyon sensin.

arkadaslar.bu topiği açtıgımda yunus olacagımdan bihaberdim.tam bu olayın üzerine yunus oldugumun haberini aldım ailem de birşey diyemedi hatta sevindiler çünkü sürücüler yunuslardan köşe bucak kaçıyorlar.çünkü yunuslar acımıyor.işini yapıyor.

bu topik kapanabilir o yuzden gerek kalmadı yani :D:D

sürücüler yunuslardan köşe bucak kaçıyorlar.çünkü yunuslar acımıyor.işini yapıyor.

Dostum hayırlı olsunda sakın öyle bi yanılgıya düşme kaç kere haberlerde geçti sonra forumda haberi verildi yunusları bile sıkıştırıyorlar valaa:cat:
Bu arada yunus olduğuna göre ailen artık bişey demez ne de olsa motosiklet mesleğin olacak :wiinkk:

bisey olmaz be abi.olayın sıcaklıgından oyle bi tepki geldi sana.ayrıca kaza yapan gercektende guvenlikkonusuda ateslemis seni.en son muardan mont ve cros koruma alırken gorundu kendisi :D:D

vala öyle kankam motorum yokken yaklaşık 600 ytl harcadım korumalara daha da devam edicem bitmedi,bellik ve boyun koruması alıcam daha

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar