Deryali; 650 km sonunda bi yorgunluk, uyuşma hissi veya herhangi bir rahatsızlık hissettin mi ve artçında yolculuktan memnun kaldı mı ve de ortalama kaç km hız ile seyrettiniz
Saygılar...
Motosikletin rodajı yeni dolmuştu ilk yağını değiştirtikten sonra motosikletide uzun yolda test etme imkanım oldu. Yalova-Balıkesir arası olabildiğince gaza yüklendim ortalama 110-120km hızla gittim. Zira 2.5 saat olduğunda bir baktım balıkesirdeydim Depomda full dolu olduğu için durma ihtiyacımda olmadı.
Balıkesire geldiğimizde ne ben nede artçımda herhangi bir yorgunluk, başdönmesi vs yoktu. hatta bu kadar çabuk nasıl gelebildiğime oldukça şaşırdır ara ara ibremde 135'i gördüm.
Dönüş yolu için ise aynı şeyleri söylemek pek mümkün değildi malasef. Akşam 18:00 gibi işimiz bitti ve dönüş yoluna koyulduk. Susurlukta 1 saat kadar mola verdik. Sonra hava iyice karardı ve karanlık havada motosiklet kullanımı oldukça zor olduğunu fark ettim. Hava soğumaya başladı ortalama hızımız 80-90 a kadar düştü. Yalova ya gelene kadar 1 iki kere 10'ar dakikalık ara vermek zorunda kaldık. Yalovadan sonrası ise baya bi işgence olmaya başladı hava hem soğuktu ve hızımızda baya düşmüştü. Günün yorgunluğu üzerimize iyice bindi rüzgar arttı. Hem ben hemde artçım dönüş yolundaki 400km'yi nedense bi türlü bitiremedik 6 saat falan rahat sürdü dönüş ve eve geldiğimizde bacaklarımı hissetmiyordum yorgunluktan omuzlarım falan baya ağrıyordu ertesi gün 12 saat falan uyumuş olmalıyım.
motosikletin önünde cam vardı AllaH'tan yoksa durum daha da zor olurdu.
Honda Dylan her km'nin hakkını fazlasıyla verdi. O kadar gitmeye yoruldum gitmeyeyim demediği gibi çekişten düşme, hareret yapma, gaz yememe gibi maşşallah hiç bir sorunu olmadı.
Eğer hava biraz daha sıcak ve rüzgarsız olsaydı
Uykumu tam olarak almış olsaydım ve de gece yolculuk yapmamış olsaydım
ayrıcada tek başıma olsaydım 1 günde 1000 km yol bana koymazdı.
Çıkarabileceğim sonuçlar:
-Scooter ile gündüz gözü ile uzun yol yapın.
-Her 150km de bir mutlaka mola verin
-Önde cam mutlaka olsun
-Yorgun ve uykusuz yola çıkmayın.
-Altınızdaki motosiklete güvenmiyorsanız yola çıkmayın
başka sorusu olan varsa zevkle yanıtlarım.