Hergün araba kazalarına yüzlerce kayıp verilmesi, arabanın motosikletten daha çok tercih edilmesinden ve arabalarda her geçen gün gelişen güvenlik önlemleri bence. Yok 45 tane airbag, abs, eds vs... Bunlar şoförleri rahatlatıyor ve nasıl olsa bütün güvenlik önlemi var arabamda, bana bişey olmaz diyerek pür dikkat kullanmıyolar arabalarını. Eğer 10 tane araba kazası oluyorsa belki sadece biri ölümlü oluyor. Açıkçası çok güvenli ve bu yüzden nefret edilmiyor, edilmezde. Ama motosiklet kazalarında yüzde çok daha fazla. Bu biraz da motosiklet kullanıcısına bağlı. Eğer tam korumalıysa bir iki kırıkla bu işten kurtulabilir. Buna rağmen halen kasksız, dizliksiz, eldivensiz, belliksiz dolaşanlara anlam veremiyorum. Yani kaportanın direk kendileri olduğu bir araçta, neye güvenerek, neye dayanarak bu kadar kendilerini riske ederler? Anlayamıyorum yaa?? Bunu bilen biri varsa açıklasın lütfen. Korumasız bir şekilde motosiklet sürüpte bu şekilde hayatını kaybeden bir çok insan var malesef. Bu insanların ailelerinin, akrabalarının, tanıdıklarının vs. motosikletten nefret etmelerini çok anlamsız buluyorum. Sonuçta davetiye çıkarılmış ölüme. Ama full korumayla bile bir kazada hayatını kaybeden birinin ailesinin motosikletten nefret etmesini de gayet doğal karşılıyorum. Çünkü açık ve net söylüyorum, motosiklete binmekten korkuyorum, ama binmeden de edemiyorum. Neyse çok uzattım. Allah kaza bela göstermesin hiç birimize de kimsenin ailesi üzülmesin, motosikletten nefret etmesin...
Sorunuzun cevabını vermemişim, hayır nefret etmezdim. Bu makinelerden nefret edilebilir mi? Ancak binen bilir...