senin ve benimde dediğim gibi zevkler ve renkler tartışılmazmış...:wiinkk:
ayrıca ben illaki büyük hacimli motor motordur diye bir lafta etmedim...vitesli motosikleti motosikletten gördüğümü belirtmek istedim sadece...bana göre CBF250 senin altındaki motordan daha bir motordur...aynı zamanda elin italyanının hayat tarzı beni ilgilendirmiyor...onlar italyan bizler ise türküz...
EDİT; Bu arada ne zamandan beri motor kulandigin veya kac zamandir motor formulleri yazdigin inan beni hic ilgilendirmiyor ve alakadar etmiyor hocam. Ben beni bilirim ve yazdigin fikre istinaden kendi fikirlerimi dile getirdim. Otesi gereksiz tartisma ve zaman kaybi..
Saglicakla...
agirlik/guc oraninda bakacak olursan bu cusseye gore oldukca yuksek bir tork uretildigini gorursun.Tork'un ne demek oldugunu ise bildigini var-sayiyorum...
...........................................not: pininfarina hocam sana özelden yazdığım cevapları alıyor musun ?
arkadaşım o zaman şu çok bilmiş tavırlarını bir kenara bırakıcaksın...sen daha motosikletin ne işe yaradığını bilmezken biz mz'lerle geziyoduk...hemen asıp kesmiyeceksin...her tartışmanın bir adabı olur...:cat:
Hocam kusura bakma ama komplex sahibi, ezik insanlar gibi hala ve cocukca "illa birseyleri kanitlama ve ispat cabasi icindesin"
Bu tavrin emin ol bende hicbir mana ifade etmiyor ve ustelik "sen daha motosikletin ne işe yaradığını bilmezken biz mz'lerle geziyoduk" seklindeki gereksiz aciklamalar kisiyi sokak agziyla diyalog kuran, egitimsiz ve basit kilan aciklamalardir. Herkesin bir baslangic noktasi vardir sen yillardan beri motosiklet kullaniyor olabilirsin saygi duyarim ancak UNUTMA Kİ, SENİNDE BİR BASLANGİC NOKTAN VARDİ VE O NOKTADA UMARİM KİMSE SENİN KARSINA CIKIP BU TARZ "YOK SEN BİLMEM NE YAPARKEN BİZ BİLMEM NELERLE GEZİYORDUK" VS SEKLİNDE HAZIMSIZ VE EZİK ATIFLARDA BULUNARAK TRAJİ-KOMİK OLMAMİSTİR.
Kisaca, yillardan beri ne kullandigin veya surdugun sadece seni ilgilendirir baskalarini degil. Ben kendi adima buna sadece saygi duyarim ve ayni sekilde saygiyi'da karsidan beklerim. Aksi halde alaturka cumlelerle "yok sen bilmem ne yaparken biz bilmem nelerle geziyorduk" seklinde avam, alaturka, kenar mahalle agzi cumlelerle bu saygıyı gosterecek kapasiteden yoksun isen yanlis yerdesin.
Kisaca, bos yere cirpinip duruyorsun AMACSIZ VE ŞUURSUZCA. Bu tarz cirkin atiflarina bir son verirsen memnun olurum.
Hadi kal saglicakla tekrar :cat:
Arkadaşım sana şimdiye kadar terbiye sınırları içerisinde yazdım ama sen anlamadın...sen bu tarz yazılarını daha öncede yapmıştın gözlemlediğim kadarıyla...bende seni forumun terbiyesizi ilan ediyorum... en iyisi senin anlayacağın dilde yazayım...
ulan sen kimsinde bana ''komplex sahibi, ezik insanlar gibi hala ve cocukca illa birseyleri kanitlama ve ispat cabasi icindesin'' böyle bir yakıştırma içerisinde bulunursun ey zavallı...ve yine sen kimsinki bilmediğin tanımadığın insanlar hakkında yorumda bulunup onları eleştirme hakkına sahip olduğunu düşünüyorsun...ayrıca forumda ne ağzıyla konuşacağımızı sanamı sorucaz arkadaşım...kendine gel bi silkin toparlan...millete akıl hocalığı vermeyide bırak...senin eğitimin ne biraderim...hangi burjuva ailenin kurduğu hangi burjuva üniversitesinde okudun söyle bakalım...eğitim konusunda da seni cebimden çıkartırım emin ol...senin karşında 10 senelik tecrübeye sahip serbest muhasebeci SMMM stajeri var...benden sana saygı göstermemi istemişsin ama kusura bakma saygı duyulacak birisi değilsin...ukala,çok bilmiş,kendini bir halt sanan her fırsatta birilerine üstünlük kurmaya çalışan zavallının birisin sen...
Hala ve israrla kazasiz, belasiz ve saglicakla kal diyorum sana stajyer arkadasim :cat:
bi beygir lafıdır gidiyo ne işe yarar veya 12000 devide uretilen 98hp beygir ne iş gorur veya 10000 devirde uretilen 64nm tork. Biz ss surucusu değiliz tarzımız o değil bize orta devirlerde 4000-6000 arası maximum tork uretecek makina lazım
5000-5500 devir aralığında uretilen 40-42nm tork bizim herturlu fazlası ile işimizi goruyo fazerin o devir aralığında urettiği tork nekadar
bizim makinalar karakteristik ozelliği bakımından maksimum 10.000 cevirir onada ulaşması bayaa bi zaman alır zaten amacımız da 10.000 cevirmek değil hangisine bakarsanız bakın scooter cinsinden 500cc civarında olan butun motorların maximum torku 40 veya 42nm dir hp onemli diil isterse 30 olsun muhim olan tork
hp hiçbeşeydir tork herşey motoru goturen torktur beygir değil ve bu torkun maximum seviyesi en düşük devirlerde uretmesi makbüldür yoksa 12000 devirde uretilen tork bizim için bi anlam ifade etmez
:cat::cat::cat::cat::cat::cat:
bu nasıl motormus ya cıft dısk var arka dısk pahalı bıse herhalde
arkadaşlar motosiklet için polemiğer girmenin anlamı yok herkesin zevki birinci mevki derim benimde tarzım değil ama krom gösterge paneli ve arkadan duruşu hakikaten çok hoş,ama dediğim gibi tarz meselesi kalın sağlıcakla dağ dağa kavuşmaz ama motosikletçi birbibine kavuşur,kavuşmak dileğiyle
Bu arada pininfarina arkadaşım nickinin bir anlamı varmı merak ettim:cyclopsan
motor cok güzel de bu hatunlar ne yanında mı verıyolar veriyolarsa satarım cbf gözunun yasına bakmam saka bitarafa bunlar baya tuzludur be hoca he bunu alasaya kadar 650bi makına alsan olmamı kerçi zevk meselesi ama hız da arıyon ne bilem ????