Yeni Veliahttim :)

Fuar bitti nihayetinde kimileri sevindi, kimileri huzunlendi, kimilerine ise hicbirsey ifade etmedi. Beni soracak olursaniz zaten aklimda olan ve fuarda kendisini bizzat gorerek yakindan inceleme firsatini buldugum beverly 500 i.e cruiser'a tek kelimeyle "asik oldugumu" itiraf ediyorum buradan herkese :cherry:

Kesinlikle vitesli motor sevmedigimden, suan kullanmakta oldugum 2007 model beverly 250 i.e'den sonra kismet olursa %99.99 ihtimal alacagim makine bu olacak. Bastan sona yenilenerek gozden gecirilen ve cruiser tarzina uygun baskin bir kimlik kazandirilan "Beverly 500 Cruiser 500 i.e" de ilk an'da gozume carpan degisimler sunlar oldu; cok daha konforlu hale getirilmis sele, yeni krom kapli gosterge paneli, devir saati, govdede bircok yerde kullanilan kaliteli krom malzemeye eslik eden gozu oksayan tipik italyan ince tasarim cizgi ve detaylari, buyutulmus selealti bagaj hacmi, gozden gecirilen euro 3 motor, (yabanci forumlarda arastirdigima gore motorun dusuk ve orta devirlerde torku arttirilmis), devasa kalinlikta 160/14 inch arka teker vs gibi bircok yeniligi bunyesinde barindiriyor.

Kisaca, fark detaylarda gizlidir ve bu makinede her yeni ve farkli detayi kesfettikce tutkularimin esiri olmaktan kurtulamayarak ASIK OLDUM BEN BU KIZA! Hayat surprizler gebedir ve ne getirir, ne goturur kimse bilemez. Ancak beni bu denli etkileyen bir baska model piyasaya surulmezse sayet kendisi ile en kisa zamanda tanismaya can atiyorum!

İlk bakista ask bu olsa gerek :rendeer:

pic2lgd9.jpg

pic3lrn6.jpg

pic5lxt2.jpg

pic6lra9.jpg

pic7ldx1.jpg

pic8lps2.jpg

pic9lhp2.jpg

pic11ldp6.jpg

pic14lzm6.jpg

pic25llp7.jpg

En cok yeni krom gosterge paneline hasta oldum bu kizda :cherry:

pic26ljp6.jpg

pic30lij6.jpg

Son düzenleme:
Kesinlkle vitesli motor sevmedigimden, suan kullanmakta oldugum 2007 model beverly 250 i.e'den sonra kismet olursa %99.99 ihtimal alacagim makine bu olacak arkadaslar.

Hatırlarsan ben sana geçen ay söylemiştim. Burgman ile takas teklifi eden biri vardı. Bende sana demiştimki burgman değilde ilerde büyütmek istersen beverly 500 alırsın diye :)

Bende ilkkez Fuarda gördüm beverly 500'leri hayran olunmayacak gibi değil. Çok iyi scooterlar gerçekten. Yanlız ben ilk bakışta Düz olanını daha çok beğendim fuarda açık mavi renkte olanı vardı ve 13.500 ytl den satılıyordu.

beverly 500 i.e cruiser ın fiyatı ise sanırım 450 ytl daha pahalıydı.

Son düzenleme:
zevkler ve renkler tartışılmazmış...su scooter'lara oldum olası ısınamadım gitti...yani motosiklet olarak kabul edemiyorum kendilerini...:p ister 500'lük olsun isterse 1000'lik zaten baktığın zaman özellikle bu modelin 150cc'lik bir scooter'dan ayırmak çok güç dış görünüş olarak...zaten 500cc scooter'dan çıkarabildikleride güçde 39 hp ilginç...:silent: hiç sevmesemde gözüme hoş gelen tek scooter Gilera Nexus 500'dür...

ben de yıllarca burgman kullandım ama gönlümde hep beverly 500 yattı. diğer markalar da artık büyük jant koymayı akıl etse keşke... beverly500'ün en büyük artısı jantları. bu yeni model de çok ateşli olmuş. gösterge paneli falan çok şık. dilerim en kısa zamanda sahip olur, kazasız belasız kullanırsınız.

bu beverly modelinin yandan duruşuna we %99 arka kısmına BİTİYORUM hadi hayırlısı :)

zevkler ve renkler tartışılmazmış...su scooter'lara oldum olası ısınamadım gitti...yani motosiklet olarak kabul edemiyorum kendilerini...:p ister 500'lük olsun isterse 1000'lik zaten baktığın zaman özellikle bu modelin 150cc'lik bir scooter'dan ayırmak çok güç dış görünüş olarak...zaten 500cc scooter'dan çıkarabildikleride güçde 39 hp ilginç...:silent: hiç sevmesemde gözüme hoş gelen tek scooter Gilera Nexus 500'dür...

oda herhalde sportif görünüşünden ötürü :)
Elbette tercih meselesi

Nexus_02.jpg

Her ne kadar beverly 500 - 150 lik gibi gözüksede o kadar bi cüsseden çıkan 40 beygir az bir güç değil. Saatte 180km hıza rahat çıkabildiğini söylüyor kullananlar.

ister 500'lük olsun isterse 1000'lik zaten baktığın zaman özellikle bu modelin 150cc'lik bir scooter'dan ayırmak çok güç dış görünüş olarak...
e artık 125cc ile 1000cc SS motorları da ayırmak çok güç. gerçi zevkler ve renkler tartışılmaz diye baştan belirtmişsiniz =) ama scooter insana, şehirde yaşadığını hatırlatan renkli ve hoş bir detay bence.

@Syriana
bu forumdaki " sizde scooterları motordan saymayanlardanmısınız " konulu başlığı sen mi açtın diye şüphe etmiyor değilim :)

@deryali
kesinlikle ewt arka bölüm beni bitiriyor...

görünüşü çok şık panelleri falan motora çok uyumlu olmuş valla bende beyendim :)

@deryali

bu forumdaki " sizde scooterları motordan saymayanlardanmısınız " konulu başlığı sen mi açtın diye şüphe etmiyor değilim :)

kesinlikle ewt arka bölüm beni bitiriyor...

Yok be dostum nereden vardın öyle bi kanıya ? Ben o başlığı açanı bi yakalasam var ya :) O kadar gereksiz bi başlık olmuşki moderator olsaydım konuyu ve içinde yazılanları tamaman silerdim. Scooter bence motosiklet dünyasının en önemli yeri.

Guc salt Hp ile belirlenmez, 500 cc'lik bir makinede guc 39, 40hp dir belki ama bu motorda agirlik/guc oraninda bakacak olursan bu cusseye gore oldukca yuksek bir tork uretildigini gorursun. Tork'un ne demek oldugunu ise bildigini var-sayiyorum...

Maalesef ulkemizde yaygin YANLIS kani "yuksek hacimli motor motordur" inanisi. Motor hacmi buyudukce bazilari sosyal kariyerlerinin veya statulerininde buyudugunu dusunuyorlar ne yazikki (sozum meclisten disari) Oysa bugun motosikletin anavatani italyaya gidin bir bakin sokaklarda scooterlardan gecilmez. Oysa adamlarin yillik gelirleri emin olun bizlerin min. bes kati duzeyinde. Yani pekala yuksek hacimli motor alabilecek paralari'da var, kullanacak bizden iyi yollarida.

Simdi buna ne demeli? Ben diyeyim bi-care; "ONCE EGİTİM"...

Son düzenleme:
Bende fuarda çok detaylı inceleyemesem de Piaggo Vespa standında ki motorlar hepsi ayrı güzeldi.Beverylinin yeri ayrı benzer diğer modelleri incelediğinizde farkları belirgin şekilde ortaya çıkıyor...

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Ben nexus kullanıyorum ama bu beverly 500 benimde aklımı çeliyor özellikle yan ve arka çantaları ile tam bi yol motoru haline dönüsüyor

e artık 125cc ile 1000cc SS motorları da ayırmak çok güç. gerçi zevkler ve renkler tartışılmaz diye baştan belirtmişsiniz =) ama scooter insana, şehirde yaşadığını hatırlatan renkli ve hoş bir detay bence.

senin ve benimde dediğim gibi zevkler ve renkler tartışılmazmış...:wiinkk:

@Syriana

bu başlıkla uzaktan yakından ilişkim yok...:wiinkk:

Guc salt Hp ile belirlenmez, 500 cc'lik bir makinede guc 39, 40hp dir belki ama bu motorda agirlik/guc oraninda bakacak olursan bu cusseye gore oldukca yuksek bir tork uretildigini gorursun. Tork'un ne demek oldugunu ise bildigini var-sayiyorum...

merak etme arkadaşım sen motorun ne olduğunu bilmezken biz bunların formüllerini yazıyorduk...torkun ne demek olduğunu senden iyi bilirim...neyse konuyu dağıtmayalım...

Maalesef ulkemizde yaygin YANLIS kani "yuksek hacimli motor motordur" inanisi. Motor hacmi buyudukce bazilari sosyal kariyerlerinin veya statulerininde buyudugunu dusunuyorlar ne yazikki (sozum meclisten disari) Oysa bugun motosikletin anavatani italyaya gidin bir bakin sokaklarda scooterlardan gecilmez. Oysa adamlarin yillik gelirleri emin olun bizlerin min. bes kati duzeyinde. Yani pekala yuksek hacimli motor alabilecek paralari'da var, kullanacak bizden iyi yollarida.

bu talihsiz açıklamalarını beni tanımayışına bağlıyorum...o dediğin tarz zihniyetlerle uzaktan yakından ilgim ve alakam yok...beni tanıyan herkes böyle bir yaklaşımda olmadığımı anladı zaten sen hariç...

ayrıca ben illaki büyük hacimli motor motordur diye bir lafta etmedim...vitesli motosikleti motosikletten gördüğümü belirtmek istedim sadece...bana göre CBF250 senin altındaki motordan daha bir motordur...aynı zamanda elin italyanının hayat tarzı beni ilgilendirmiyor...onlar italyan bizler ise türküz...

Ben nexus kullanıyorum ama bu beverly 500 benimde aklımı çeliyor özellikle yan ve arka çantaları ile tam bi yol motoru haline dönüsüyor

beverly500.jpg

Evet hemen birde fotoğrafını paylaşalım.

40 Beygir bir scooter ile satte 180 km ye çıkabilen bi güç. yan ve arka bagajı ile de uyumlu halde bu motosiklet bi scooter sever için tasarlanmış en iyi motosiklet bence.

Yanlız sadece ve sadece üzüldüğüm tek noktası fiyatı: yaklaşık 14,000 ytl. Ülkemiz şartlarına göre oldukça yüksek bir rakam. Elbetteki vergiler vs yüzünden bu kadar pahalı. Gönül isterdiki bu motosiklet max. 8000 ytl olsun.

Son düzenleme:
Yok be dostum nereden vardın öyle bi kanıya ? Ben o başlığı açanı bi yakalasam var ya :) O kadar gereksiz bi başlık olmuşki moderator olsaydım konuyu ve içinde yazılanları tamaman silerdim. Scooter bence motosiklet dünyasının en önemli yeri.

nicki yannış yazmışım...newa problema :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar