Tamam belki ücret miktarı biraz fazla...
Ama o köprü bedavaya yapılmadı, bakım-onarımları da bedavaya yapılmıyor.
Oranın güvenliği, temizliği, düzeni için çalışan onlarca personel var! Yolu var, çizgisi var, ışılandırması var....
Bir hizmet veriliyor ve o köprüyü kullanan kişinin bu hizmet bedelini ödemesi şart! :cat:
Köprü ilk yapıldığında, "kendi masrafını çıkardığında ücretsiz olacağı" masalıyla uyutulduk hep maalesef.. En az 5 köprülük gelir elde edildi sanırım bu şekilde.
Ayrıca tüm bu bahsettiğin masraflardan; yani hizmet bedelinden, zaten vatandaştan alınan vergiler adına devlet sorumlu; yapmakla zorunlu ve yükümlü.
Aynen deprem zamanında geçici olarak alınacağı söylenip yükümlülüğümüz haline getirilen, cep telefonlarından KDV'li tutar üzerinden alınan %25'lik Özel İletişim Vergisi gibi, bu da yıllar öncesinden sırtımıza vurulan bir kambur.
Sanki otoyol kullanıp şehirden şehire kilometrelerce yol gidiyoruz.. Alt tarafı Beşiktaş'tan Üsküdar'a geçeceğiz ve gereksiz, ayrıca hiç de az olmayan bir para ödüyoruz.
1 tonluk arabayla 150 kg.lık motosikleti aynı kefeye koyarak alınan fahiş ücret de yapılan adaletsizliği söylemeye bile gerek yok zaten.
Offf neyse yaaa, yine sinirim tepeme çıktı.. Devletin bizden aldığı "YASAL HARAÇ" ı kuzu kuzu ödemeye devam edeceğiz sonuçta, değil mi arkadaşlar?
Kaçak geçenlere kızmıyorum ben açıkçası (plakayı değiştirip başkasını sorumlu tutanlardan bahsetmiyorum tabiiki), zaten haksız kazanç olduğunu düşünüyorum çünkü bu köprü ücretlerinin.