Sürücü belgesi sınıfına göre yetkisiz araç kullanmak

Selam arkadaşlar;

Bu konu belki çok konuşuldu ama merak ettiğim bir konu daha var.
2006 yılında köprüde çevrildim ve A2 ehliyetim olmadığı için haliyle ceza yedim.
O tarihte B sınıfı ehliyetim vardı. Dün elime geçen bir ödeme emri (yani nerdeyse 1,5 yıl sonra) 750 YTL ile 39/1a maddesi ile cezalandırılmışım, neyse başa gelen çekilir.

http://www.trafik.gov.tr/mevzuat/mevzuat_kanun_ve_yonetmelikler.asp adresinde 2008 yılı için para cezaları yazan bir liste var oradada 39/1a maddesi için yani (Sürücü belgesi sınıfına göre yetkisiz araç kullanmak) 237 YTL. olarak yazıyor. Hatta o ceza için ehliyetime 5 puan yazmışlardı. Bununla ilgili bilginiz varsa lütfen yazarmısınız. Teşekkürler

hayır direkt ehliyetin yok gibi cezalandırırsın... B ehliyetini gösterirsen + puanın düşer bi yararı olamz aksine zararı olur... 237 ytl + hapis cezası olabilir... hapis cezası paraya çeviriliyor 450 e fılan gelıor dıye bılyıorum..

öncelikle ceza için geçmiş olsun :cyclopsan bence 237ytl lik cezan 1,5 yıl faiz yiğip 750ytl oldu gidip söylesen bile 1,5 yıl sonra elime geçti diye kimse seni dinlemez bence elindeki 750 ytl lik cezayada faiz binmeden git yatır :queen:

öncelikle ceza için geçmiş olsun :cyclopsan bence 237ytl lik cezan 1,5 yıl faiz yiğip 750ytl oldu gidip söylesen bile 1,5 yıl sonra elime geçti diye kimse seni dinlemez bence elindeki 750 ytl lik cezayada faiz binmeden git yatır :queen:

Benim bildiğim kadarıyla faiz yese bile ceza iki katından fazla olamıyor yani 237 YTL'lik bir ceza faiz yiyerek en fazla 474 YTL oluyor daha fazla olmuyor diye biliyorum ama :silent:

Faiz yemiyor o dönemde zamanında ödenmeyen trafik cezaları 3 leçarpılıyor. Yani kestiğimiz ceza bu vatandaşa yetmemş biz 3 katını çatır çatır tahsil ederiz denmek isteniyor.

Şu anda bu kanun kaldırılmış durumda o tarıihte de sanırım o kanun vardı.

benim okudugum kadarıyla o 200 kusurluk ceza yanıda birde mahkeme sevki oluyo sonuctaki ehliyetsizlik cezası da 600 e yaklasıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar