Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Motosiklet Monto Yazlıkmı? Kışlıkmı? 4 mevsimmi? Olmalı? Ve tavsiyeleriniz

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    25 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul/Maltepe
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    4 mevsim denen montların içine termal içlik konuluyor istendiğinde çıkartılabiliyor, waterprof (su geçirmez) olanlar biraz daha pahalı ben bütün kış su geçirmezlik spreyi kullandım çokta işime yaradı, tamam mükemmel değil ama ilk 40 dk felan su geçirmiyor gerçekten.. Belki daha kalitelisini almış olsaydım dahada çok dayanabilirdi. Yalnız alırken dikkat et kumaş tipi olsun bildiğim kadarıyla süet ayakkabılar için felanda var başın ağırmasın sonra..

    Ben kışın aldım montumu alırken çeşitli sohbetler döndü satışı yapan arkadaş sağolsun, yazlık alma dedi motorun üstünde açık havada giderken yazlık ta olsa ağustosun sonlarına kadar üşütür dedi ki sohbetlerimin çoğunda çevremdeki insanlar bu durumu onayladı. Çok sıcak olursa içliği çıakrtıp yola devam.

    İçliği çıkartılabilen montlardan tercih edebilirsiniz. Armorları ben pek kullanışlı bulmuyorum giy çıkart bir noktadan sonra insanı sıkabilir ama mont sabit giy hepsi aynı anda üstünde.

    Bir önemli noktada: Montu aldığınızda bir ömür kullanamıycaksınız eninde sonunda yırtılıcak sökülücek eskiycek değiştirmeniz gerekicek. Şeklinde değilde sağlamlığına ve kalitesine para verin dönemsel olarak mağazalar ellerinde kalan iyi kalitede ürünlere eski sezon diye kampanyalar yapıyor, 500-750 tl lik montları 250-350- tl civarına kadar düşmüşlerdi ben alırken, internetten n11 den felanda takip edebilirsiniz bunları.

    Alıntı Mexico adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Antalyada kis devede kulak diyenler nerede yasiyor acaba? Hayir ben antalyada yasiyorum ve iddia ediyorum yazlik montla kisin donarsiniz. Alpinestars yazlik mont kullaniyorum havaya kaldirdigimda icinden karsi tarafi gorebiliyorum. Terli oldugumda bile usutuyor sicak havada, siz kisin kullanmaktan bahsediyorsunuz.
    Ekonomi yapacaksaniz icinize body armor alin ustune kaz tuyu falan bi seyler giyin. Ama benim ve bir cok kisinin yaptigi hatayi yapmayin.
    1. İstanbul da yaşıyorum 4 sene Antalyada yaşadım kışlar o kadarda soğuk değil özellikle burası için düşünülürse bahar edasıyla geçiyor.
    Kışında motora bindim eldiveni eşimden rica ettimde çıkarta bildim parmaklar olduğu gibi kaldı sanırsın 6 saat kartopu oynamışım eldivensiz. (Şaka maka ben motoru aldım İstanbul da 4 sefer kar yağdı önceden yağıyorduysa dahi takip etmediğim için bu kadar soğuk hava olduğunu farketmemiştim.. ) Kİ bak bunun Afyonu var, karsı var oraları bir düşün derim soğuk konusunda.

    Yazlık montla her yerde kışın donarsınız adı üstünde yazlık mont yazın giyilmesi için üretilmiş. Ora Antalya bura Adana şurası Afyon kışında yazlık mont giyilir olmaz belki yazın kışlık giyilir olabilir ama bak.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    20 Nisan 2014
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    YAMAHA x-max 250 2011
    Alıntı essegesse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Antalya'da yaşıyorsanız,şu linke bakmanızı tavsiye ederim.

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-giyim-aksesuar-erkek-prohel-colombia-motosiklet-montu-4-mevsimlik-neon-sari-210987193/detay
    Linke baktım. Bende o tarz bir mont arıyorum aslında. Teşekkürler.

    Alıntı LifeisBike adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Antalya'da kış devede kulak.
    Antalya çok az kış var. Ama bazen bi zaman oluyo çevre illerdeki kar soğukları gerçekten ayazı aratmıyor. Tabi böyle durumlarda sağlam giyinmek gerek.

    Alıntı telike adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam kullanacağın bölgenin coğrafi konumuna göre değişir. antalyada bir adet 4 mevsim alman ilkbahar sonbahar ve kış aylarında yeterli olacaktır. fakat yazın yetmeyecektir. eğer tam kışlık bir mont ve tam yazlık alırsan da kışın aşırı soğuklar ve yazın aşırı sıcaklarda dışında bahar aylarında birisi sıcak bastırır diğeri terletir. benim kullanımlarımdan elde ettiğim tecrübem budur.
    İmkan olcak her bir kışlık bir yazlık almak lazım da olmuyor işte. Ama malum Antalya da son bahar ile ilk baha olmaz. Ya yazdır, ya kıştır. Sağolasın.

    Alıntı Oldjack adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kask elven ve bot sıralamasıyla alınması taraftarıyım ekipmanın. Bizde genelde kask mont falan diye gider.


    Bence ekipmanı bir kere alıcaksın alabileceğinin en iyisini al.
    Ben öncelik olarak en önemli şeyin kask olduğunu düşünüyorum. Sonra mont, dizlik eldiven diye sıralıyorum. Maddi imkanlar çerçevesinde öncelikle kask ve montu çözmem gerek diye düşünüyorum.

    Alıntı dreamwalker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu linkteki ürünü düşünülebilir. Ama farklı bir rengi. Aradığım gibi bir mont aslında. Yazın içliği söküp kullanmak istediğim.

    Alıntı LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben venomun air modelini aldım sanırım mevsimlik. yazın icligini çıkarıp kullaniyorum gayet havadar, kışın iclikle beraber montun ustune de polar tarzi hirka giyiyorum, 3-4 derece soğukta iş goruyo. tabi hizlandikca bu sıcaklık eksileri goruyodur
    Aradığım mont işte tam olarak bu. Zaten kış sıkıntı değil. Ne kadar ince olursa o kadar iyi. Kışında sıkı giyiniriz olur biter. Ama korumaları tam olcak.[COLOR="Silver"]

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:49 ----------




    Su geçirmezlik spreyini hiç duymamıştım. Aklımda dursun. Ağırlık olarak fikrim yazlığa doğru yöneliyor. Ama tam olarak montları görmediğim için yazlık diyorum. Ama dediğin gibi kışlık daha mantıklı olabilir. Malum motorla giderken serin olacak. Yazlıklarda tam olarak açıkmı çok mu ince bilmediğim için. Ama tercih içliği çıkartılabilen olacak büyük ihtimal. Şuan araştırıyorum. Ama mevsimlik mi, kışlık mı yazlık mı karar vermiş değilim. İçliği çıkabilen montlar 4 mevsim ve kışlık olanlar değilmi? Eğer öyleyse sadece 2 tür mont arayacağım. Eğer indirimli de denk gelirse tadından yenmez valla.

    Antalya havası dediğiniz gibi aslında. Bir an gelir 1 hafta soğuk olur geçer. Sonra 1 kere daha soğuk olur 3 - 5 gün sürer sonra geçer. Ama ağırlık sıcaktır. Çok teşekkür ederim bilgileriniz için.

  3. #23

    Üyelik
    21 Şubat 2015
    Yazlik mont kisin kullanilmaz cunku hava alan yerleri sayesinde butun ruzgari vucudunuzda gezdirir. Olayi odur yani, bu sebeple 30 40 km hizdan sonra havadan degil ruzgardan usursunuz ve hicbisey tutmaz o sogugu. 4 mevsimlikler ise iclikleri cikinca bi nebze ama mayis sonundan itibaren giyilmez, giyen aci cekiyodur ya da hic durmadan gidiyordur. Su an istanbulda icliksiz 4 mevsim montla durdugum an ter bosaliyor, yazi dusunemiyorum. Yazlik ayri kislik ayri almak iyidir. Venom kislik 300, bering yazlik 250 ye almistim kampanya denk getirip, butceyi az arttir boyle bisey yap rahat et.

  4. #24

    Üyelik
    20 Nisan 2014
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    YAMAHA x-max 250 2011
    Alıntı Granis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazlik mont kisin kullanilmaz cunku hava alan yerleri sayesinde butun ruzgari vucudunuzda gezdirir. Olayi odur yani, bu sebeple 30 40 km hizdan sonra havadan degil ruzgardan usursunuz ve hicbisey tutmaz o sogugu. 4 mevsimlikler ise iclikleri cikinca bi nebze ama mayis sonundan itibaren giyilmez, giyen aci cekiyodur ya da hic durmadan gidiyordur. Su an istanbulda icliksiz 4 mevsim montla durdugum an ter bosaliyor, yazi dusunemiyorum. Yazlik ayri kislik ayri almak iyidir. Venom kislik 300, bering yazlik 250 ye almistim kampanya denk getirip, butceyi az arttir boyle bisey yap rahat et.
    En güzeli dediğin gibi de. Bütçe meselesi işte. Sanırım mevsimlik alıp, yazın içliği çıkarıp kullanacağım. Ama elle tutup görmedim montları. İncelemek lazım.
    Bir yerden başlamak lazım...


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)